Foxcoon G31 MX anakart kullanıyorum hali hazırda üzerinde e6550 2.3ghzde kullanıyorum. Şöyle ki stok fan ile boşta 40 derecelerde, strest testlerinde 5 dakika olmadan 98 dereceye yükseliyor sıcaklık. Akasa k32 cpu soğutucu aldım, elimden kaydığı için macunu Çinden aldığım macun ile yeniledim sıcaklıklar aynı, bir iki kere termal macunu baştan sürdüm en son termal macunsuz sürdüm boşta 28 dereceye, strest testinde 30 dakika sonra en yüksek 86 dereceye yükseldi bana yetiyordu ancak bugün itibariyle boşta 50 derecenin altında düşmüyor strest testi sırasında kisa sürede 98 derecede sabitleniyor. Kasaya darbe geldi soğutucu yerinden oynadı mı acaba diye kontrol ettim sorun yok olması gereken sıkılıkta. Termal macunu ince bir halde sürüyorum sorun ondan değildir muhtemelen ki termal macunsuz sorun yokken ertesi gün böyle bir sorun olması termal macunu eletiyor bana. 50 TLlik soğutucu taktığım işlemciye de gidip 30 liralık termal macun sürmek istemiyorum muhtemelen macunda değil sorun.
Sıcaklık sensörlerinde sorun yok iş yükü yüksek işlerde kasma meydana geliyor. Şöyle bir sorun daha var bilgisayarın saati her gün neredeyse 5er dakika geri kalıyor. Daha geçenlerde saati güncelledim ancak şimdi 15 dakika geri kalmış. Saat işi bios pilinden olabilir ama aklımı kurcalayan acaba işlemci sıcaklıklarıyla anakartın bir alakası olabilir mi? Anakartın üzerinde 1 işlemci bozuldu zamanında şimdi sorunsuz çalışıyor soket ama diyorum acaba anakarttaki bir sorundan dolayı işlemci ısınıyor olabilir mi?