Şimdi Ara

İşlemcideki çekirdekleri yönetebilmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

win7 işletim sisteminde, 4 çekirdekli bir sistemin çekirdeklerin görevlerini yönetmenin bir yolu var mı? Mesela 3ds max programında render alırken 4 çekirdeğin 3 ünü max e görevlendirip 1 tanesini boşta bekleterek bu çekirdeklede photoshop işlemlerini yapabilmek gibi...

teşekkürler

• O yönetimi işlemci kendisi yapıyor zaten, ama biraz farklı. İşlemleri sıraya sokuyor ve sırası gelenleri tek tek yapıyor. Mesela render alıyorsun ve photoshop'u açtın. Photoshop'u açtığın anda render işlemlerinin arasına photoshop'u koyuyor. Aynı anda ikisinide işliyor anlıyacağın. Senin istediğim yavaslama olmasın ise bu pek mümkün değil. Render olayı işlemciyi sömürmekten ibaret olduğu için yapıcağın bütün işlemler yavaşlıyacaktır.
  • Çekirdekleri bu şekilde yönetilebiliceğine dair bi'şeyler duymuştum. Yani render alıyorken 1 çekirdek tamamen boşta durmasını ayarlamak gibi...Böylece boştaki çekirdekle geri kalan işlemler rahatlıkla yapılabiliyormuş...Cevabın için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zan

Çekirdekleri bu şekilde yönetilebiliceğine dair bi'şeyler duymuştum. Yani render alıyorken 1 çekirdek tamamen boşta durmasını ayarlamak gibi...Böylece boştaki çekirdekle geri kalan işlemler rahatlıkla yapılabiliyormuş...Cevabın için teşekkür ederim.

İlk defa duydum.

Eğer böyle bir bilgiye ulaşırsanız burada paylaşmanızı rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Çekirdekleri bu şekilde yönetilebiliceğine dair bi'şeyler duymuştum. Yani render alıyorken 1 çekirdek tamamen boşta durmasını ayarlamak gibi...Böylece boştaki çekirdekle geri kalan işlemler rahatlıkla yapılabiliyormuş...Cevabın için teşekkür ederim.

İlk defa duydum.

öğrenebilirsem tabiki, bu bilgiyi buradan edinebilmeyi umut ediyorum....

• şu olur, görev yöneticisinden sağ tık, benzeşmeyi ata diyerek çekirdekleri atayabilirsin. fakat birçok program çalıştığından 1 çekirdeğin tamamı photoshop'a gitmez.
    tek tek tüm uygulamaları çekirdeklere atamak da hem uzun sürer hem de işlem başına çekirdek azlığından daha çok kasar herhalde.
  • çekirdekleri yönetebilirsiniz,ben uzun süreli renderlarda 2 çekirdek kullanır bir yandanda oyun oynarım
    bakınız şöyle oluyor;
    görev yöneticisi sağ tık benzeşmeyi ayarla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

şu olur, görev yöneticisinden sağ tık, benzeşmeyi ata diyerek çekirdekleri atayabilirsin. fakat birçok program çalıştığından 1 çekirdeğin tamamı photoshop'a gitmez.
    tek tek tüm uygulamaları çekirdeklere atamak da hem uzun sürer hem de işlem başına çekirdek azlığından daha çok kasar herhalde.

yok hocam çekirdek atama çok pratik tabii ki ana uygulamalara yapmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

İlk defa duydum.

VicariouS arkadaşın dediği gibi.

internette tesadüfen karşılaştığım bir makale, bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için;
    http://www.chip.com.tr/konu/islemcinizin-verimliligini-yukseltin_28697.html

cevaplarınız için teşekkürler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.