Bildirim
İşlemcideki çekirdekleri yönetebilmek?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
O yönetimi işlemci kendisi yapıyor zaten, ama biraz farklı. İşlemleri sıraya sokuyor ve sırası gelenleri tek tek yapıyor. Mesela render alıyorsun ve photoshop'u açtın. Photoshop'u açtığın anda render işlemlerinin arasına photoshop'u koyuyor. Aynı anda ikisinide işliyor anlıyacağın. Senin istediğim yavaslama olmasın ise bu pek mümkün değil. Render olayı işlemciyi sömürmekten ibaret olduğu için yapıcağın bütün işlemler yavaşlıyacaktır. -
Çekirdekleri bu şekilde yönetilebiliceğine dair bi'şeyler duymuştum. Yani render alıyorken 1 çekirdek tamamen boşta durmasını ayarlamak gibi...Böylece boştaki çekirdekle geri kalan işlemler rahatlıkla yapılabiliyormuş...Cevabın için teşekkür ederim. -
quote:
Orijinalden alıntı: zan
Çekirdekleri bu şekilde yönetilebiliceğine dair bi'şeyler duymuştum. Yani render alıyorken 1 çekirdek tamamen boşta durmasını ayarlamak gibi...Böylece boştaki çekirdekle geri kalan işlemler rahatlıkla yapılabiliyormuş...Cevabın için teşekkür ederim.
İlk defa duydum.
Eğer böyle bir bilgiye ulaşırsanız burada paylaşmanızı rica ediyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
quote:
Çekirdekleri bu şekilde yönetilebiliceğine dair bi'şeyler duymuştum. Yani render alıyorken 1 çekirdek tamamen boşta durmasını ayarlamak gibi...Böylece boştaki çekirdekle geri kalan işlemler rahatlıkla yapılabiliyormuş...Cevabın için teşekkür ederim.
İlk defa duydum.
Eğer böyle bir bilgiye ulaşırsanız burada paylaşmanızı rica ediyorum.
öğrenebilirsem tabiki, bu bilgiyi buradan edinebilmeyi umut ediyorum....
-
şu olur, görev yöneticisinden sağ tık, benzeşmeyi ata diyerek çekirdekleri atayabilirsin. fakat birçok program çalıştığından 1 çekirdeğin tamamı photoshop'a gitmez.
tek tek tüm uygulamaları çekirdeklere atamak da hem uzun sürer hem de işlem başına çekirdek azlığından daha çok kasar herhalde. -
çekirdekleri yönetebilirsiniz,ben uzun süreli renderlarda 2 çekirdek kullanır bir yandanda oyun oynarım
bakınız şöyle oluyor;
görev yöneticisi sağ tık benzeşmeyi ayarla -
quote:
Orijinalden alıntı: scorn
şu olur, görev yöneticisinden sağ tık, benzeşmeyi ata diyerek çekirdekleri atayabilirsin. fakat birçok program çalıştığından 1 çekirdeğin tamamı photoshop'a gitmez.
tek tek tüm uygulamaları çekirdeklere atamak da hem uzun sürer hem de işlem başına çekirdek azlığından daha çok kasar herhalde.
yok hocam çekirdek atama çok pratik tabii ki ana uygulamalara yapmak lazım -
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
quote:
İlk defa duydum.
Eğer böyle bir bilgiye ulaşırsanız burada paylaşmanızı rica ediyorum.
VicariouS arkadaşın dediği gibi.
internette tesadüfen karşılaştığım bir makale, bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için;
http://www.chip.com.tr/konu/islemcinizin-verimliligini-yukseltin_28697.html
cevaplarınız için teşekkürler...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X