Merhaba arkadaşlar bu gün yeniden OC yapmaya başlayayım dedim ve 4 GHz çok ısındığı için 3.8 civarlarında gezmeye çalışıyorum.
Ancak bir sorum var, 225x17=3825 MHz , yani FSB OC mi daha iyidir yoksa 200x19=3900 MHz, yani sadece işlemciye mi OC daha iyidir performans olarak? Sadece MAFIA II Bench'i aldım ve PhysX açık olarak FSB OC: 20.0 FPS, İşlemciye OC: 20.02 FPS
Arada 75Mhz var, bu 0.02 FPS farkı o yüzden midir? Ayrıca normal olarak kullanacaksam FSB OC benim ramleri, Kuzey köprüsünü de Overclock'luyor, o mu daha performanslıdır? yoksa direk işlemci her türlü halleder mi?
fsb'den yapılan oc daha fazla performans artışı sağlar..
ama böyle küçük artırım iyi değil 925'iniz 945'iniz falan olsaydı 1333mhz ramleri 1666mhz'e getirecek şekilde 250 yapmanızı tavsiye ederim 3.5ghz'de kullanırdınız..
965'e oc yapmaya gerek yok bir getirisi olmaz..
Bir de o var, FSB'mi bir türlü 250 MHz yapamadım, overclock.net'de falan çok yapan var ama ben yapınca direk sistem gidiyor... en fazla 230'a çıktım.
Peki neden 965'e oc yapmak gereksiz?
3.4 ghz zaten yeterli bir hız en fazla 1 tane daha çarpan artır kullan..
fsb'den oc yapmakta güzeldir ama çok gerekli değil..
her zaman alırken o serinin en düşük saat hızlısını alın sonra voltaj vermeden çıkabildiğiniz ideal hıza oc ile çıkın..
965 alırken fazladan para vermişsiniz halbuki 925-945-955 alsaydınız yine aynı hızda kullanırdınız..
Yaklaşık 1.5 Yıl önce aldığım için paranın harcanıp harcanmadığını bilmiyorum
Peki bana iyi bir işlemci soğutucusu önerebilir misiniz sistemime uygun?