Şimdi Ara

İşlemci yuvasının pinleri yamuldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Eğer sonradan politika değiştirmediyse, MSI birebir değişim yapıyor sadece. Kesinlikle tamir-onarım uygulamıyor.

Ücret karşılığında tamir etmezler yani. Yine de durumu bildir, belki inisiyatif kullanıp değişim yaparlar.

Sanmıyorum, sonuçta kullanıcı hatasıyla yapılmış birşey. Her pin yamultana yeni kart verseler iflas eder adamlar.

Serviste soket değişim yapılabilir aşırı bir masraf çıkmaz ancak soket değişiminden sonra kart garanti dışı kalır ve kartın stabilitesi bozulabilir.

İflası bırak, tam tersine daha kârlı olduğu için böyle yapıyor artık firmalar.
    Sonuçta soket değişimi basit bir olay gibi gelse de onun için de özel cihazlar lazım, uygun yedek parça lazım, işi becerebilecek teknisyen lazım... Lazım da lazım ve sonuçta kurduğu her servise lazım bunlar. Onun yerine Çin'de fazladan 1 PCB daha basmak daha basit.
    Asus'un Çizgi elektroniği bırakma sebebi de aynı zaten.

Bunun bize en kötü yansıması da işte garanti kapsamına girmeyen, ama tamir edilebilecek durumlarda muhattap bulamamak.

Soket değişimini yapmak 5 dakika sürüyor, zaten elle yapılacak bir işlem değil, makinası var eski soketi komple söküyor, yenisini basıyor ancak servisler bile bu işleme güvenmiyor pek, sonradan sorun çıkma ihtimali yüksek, o yüzdende garanti dışı bırakıyorlar kartı.

İntel pinleri işlemci üzerinden aldı kendini kurtardı anakart üreticilerinin başını yaktı

• MSI'ın teknik servisini arayacağım fakat bir sürü teknik servis çıkıyor googleye yazdığımda hangisi anlaşmalı olan bilemedim
  • Alsgar A kullanıcısına yanıt
    http://www.servispoint.com/iletisim.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Şu anda aradım ve kullancı hatası olup garanti dışı olduğunu fakat yine de aldığım mağazadaki vatan bilgisayara ürünü göndermemi ve tamir edebileceklerini söyledi.
  • p4 işlemciminde yamulmuştu.hakkaten cımbızla düzelttim sonra canavar gibi çalışmaya başlamıştı.eskisinden iyiydi kerata tabi aynı işlemi gidipte i5 üzerinde denemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alsgar

quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Şu anda aradım ve kullancı hatası olup garanti dışı olduğunu fakat yine de aldığım mağazadaki vatan bilgisayara ürünü göndermemi ve tamir edebileceklerini söyledi.

Servispoint iyidir, müşteri memnuniyeti kapsamında yaparlar genelde.
  • ANAKART İLE İŞLEMCİ UYUMLU DESTEKLİYORMU ANAKARTIN İŞLEMCİSİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: gumus_08

ANAKART İLE İŞLEMCİ UYUMLU DESTEKLİYORMU ANAKARTIN İŞLEMCİSİ

Tabikide
    Bulunduğumuz devirde 1366 soketi desteklemeyen anakart kaldı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsgar -- 26 Aralık 2014; 17:58:06 >
  • AMD İLE İNTEL BİRBİRİNE UYUMLUMUDUR PARÇALARI SİZCE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

İşlemciyi takarken pin yamultan insana cımbızla pin düzelt diyorsunuz.

Benden tavsiye bilgisayar bileşenlerine çok elini sürmeden bilen bir arkadaşını bul ya da bilen birisine yaptır. Statik elektirikle anakartı da bozacaksınız en sonunda..

• En dogru amator yonetemi uclu kalemle duzeltmek uclu kalemle duzeltilemeyecek kadar yamulmus pin kaldirirken kirilabilir dikkatli olmak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

En dogru amator yonetemi uclu kalemle duzeltmek uclu kalemle duzeltilemeyecek kadar yamulmus pin kaldirirken kirilabilir dikkatli olmak lazim

Gönderdim bile servisine
  • quote:

quote:

Tabikide

1366 soketli işlemciyi 1150 soketli anakarta mı takmaya çalıştın ?

ben olsam servispointin yerinde tamir etmezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 27 Aralık 2014; 13:29:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

quote:

Tabikide

1366 soketli işlemciyi 1150 soketli anakarta mı takmaya çalıştın ?

ben olsam servispointin yerinde tamir etmezdim

1366 soketler i3 i5 i7 olarak sayılmıyor mu?
    Edit:Yanlış biliyormuşum tabikide öyle bişey yapmadım soket 1150 ydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsgar -- 27 Aralık 2014; 15:02:45 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.