Şimdi Ara

işlemci yerindeki tellerden biri yerinden koptu yardım lütfenn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar gene ben bu sefer baska anakartı temizlerken işlemci yerindeki işlemci iğnelerinden birine pamuk dolandı ve iğnelerden2 tanesi yamuldu bir tanesi koptu

1.bu yapılabilirmi?

2. pc acılmıyor bundanmı kaynaklanıyor ?

3. yapılabiilir se fiyat ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtasoyBaha! -- 30 Temmuz 2008; 22:07:19 >

• Yahu pamukla ne siliyordun ki arkadaşım? Toz hava üflenerek temizlenir.
  • anakarttaki işlemci iğnelerimi tam anlayamadım yerini ?
  • zaten temizlemek istediğim yer orası değildi takıldı oraya nasıl oldysa sence yapılırmı sorulşamı cevap ltfen
  • ewet işlemci iğneleri kardeşim
  • ewet yokmu cevap yawww vuradada cevap bulamazsan daha nerde bakacagım
  • İşlemci iğneleri dediğin işlemci üzerinde olmuyor mu, anakarttaki işlemci iğneleri derken neyi kastediyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lga işlemciler ayaksızdır
    iğneleri de artık anakart üzerindedir

anakart tamiri ile uğraşan birileri varsa anca onlar cevaplar sanırım bu soruyu

geçmiş olsun

pamuk bez vs gibi malzemelerle anakart temizlemek hiç mantıklı bir çözüm değil
  • E tabi, işlemci ve fan montajını nedense çekindiğim için servise yaptırırsam, aklımda hep eski işlemcilerin yapısı kalır :)
  • bir bilgim yok hocam ama foto koyman hem senn hmde yorum yapanların işini kolaylaştırır sanırım
  • Yamulan işlemci telini yavaşça ama çok yavaşça düzelt. Sağdan ve üstten baktığında diğer teller ile simetrik olsun. 2. işlem olarak, işlemcin telli işlemcilerden ise, öncelikle boardunu komple sök kasadan ve teli kırılan yuvanın içine işlemci tellerinin uzunluğu kadar bir toplu iğne'yi kır, koy. Pense ile yapabilirsin bu işlemi. Yalnız telin boyunu çok dikkatli olarak ayarla, aksi halde soğutucuyu bastırdığın zaman işlemcin zarar görebilir. Bu boyu en iyi ayarlama yöntemi şudur. Yuvaya direk bir iğne sok ve plastikten dışarda kalan yere keçeli kalemle işaret koy. Ardından o işaretlediğin yerden kes. İğnenin poposunu kesiceksin unutma ;) Sonra eksik olan telin yuvasına kestiğin iğnenin poposunu yerleştir ve üstüne işlemcini yerleştirip kilitle. Ben de PGA375 işlemcim varken bunu yaşamıştım ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.