Şimdi Ara

İşlemci ve RAM Aynı Anda O.C ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam 4GHz'i yakalamak için 1.4v falan vermeniz lazım. Sürekli bu şekilde kullanmak bana riskli geliyor. İşlemcinin ömrünü kısaltabilir.

Ram için de zaten 3200MHz XMP var, anakarttan direk açın ayarı o şekilde kullanın. Neden 2400'le, manuel overclock ile uğraşıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.goodies

Tamam çok basit olarak belirtiyorum,ram voltajını hiç ellemiyorsun ram'e makul bir miktar mhz değeri giriyorsun, 3.2 3.4 3.6 filan gibi çılgınlıklar yapma voltaj vermeden olmuyor onlar :D zaten voltaj vermediğin sürece rami yakamazsın korkunda olmasın merak etme ama düzgün çalışmaz.

İşlemciyide atıyorum 4.2'ye çektin bu ghz değerinde çalıştırmaya karar verdin,çok düşük bir voltaj değerinden stress testine başla işlemci hata verdikce voltajı yükselt atıyorum 1.20v olmadı mı 1.22v 1.24v olarak devam et sırayla deneme yanılma yöntemiyle bulursun.

Ben ryzenlerin 4.2ghz değerlerinde çalıştığını internet üzerinde bir kaç sefer gördüm,

İşlemci stress testi olarakta ben prime95 önermiyorum,prime biraz eskide kalmış demode ve işlemciyi saçma sapan zorlayan bir program,çoklu çekirdek testini doğru yaparken tekli çekirdek testinde saçmalıyabiliyor,

İntelburntest favori işlemci test programımdır,maksimum ayara al ve test et zaten test sonunda program sana işlemci stabil mi değil mi bunu ekran mesajıyla belirtiyor,

Diğer tavsiyemde aida64 onun stress testide gayet güzel kullanışlı.

Anakart ayarlarında kademe kademe yükseltmek dışında işlemcinin voltajına falan dokunacağımı sanmıyorum.
    Bellekeri 2400 mhz hızına alırım o zaman gecikme değerlerini kaç yapmamı önerirsiniz.

kill1033: İşlemci O.C dediğim gibi yaparsam sorun olacağını sanmıyorum. RAM için X.M.P çöker dediği için arkadaş 2400 mhz dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shallow Bay -- 16 Temmuz 2017; 18:32:16 >

• İşlemci hızına dokunmayacaksanız,işlemci voltaj değeri otomatikte kalıcağı için işlemci yüklenmeye başladığında fazla voltaj gitmeye başlıyacak buda çok ısınan bir işlemci anlamına gelicektir,amd işlemciler sıcaklığa dayanıklıdır gerçi ama yinede siz bilirsiniz karar sizin.

Ram olayınıda size şöyle söyliyim,şimdi kullandığınız xmp profil destekleyen ramlar zaten 2100 2400 2666 gibi mhz değerleri için tanımlanmış hiç bir ayara gerek kalmadan çalışabilecek şekilde üretilmiş bir ram teknolojisidir,

Atıyorum 2400mhz 2666mhz gibi değerleri seçtiğinizde başka bir kanal ayarı gibi şeylerle uğraşmanıza gerek yok.

2400mgz 2666mhz gibi değerleri verin kullanın bir sorun çıkmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İşlemci hızına dokunmayacaksanız,işlemci voltaj değeri otomatikte kalıcağı için işlemci yüklenmeye başladığında fazla voltaj gitmeye başlıyacak buda çok ısınan bir işlemci anlamına gelicektir,amd işlemciler sıcaklığa dayanıklıdır gerçi ama yinede siz bilirsiniz karar sizin.

Ram olayınıda size şöyle söyliyim,şimdi kullandığınız xmp profil destekleyen ramlar zaten 2100 2400 2666 gibi mhz değerleri için tanımlanmış hiç bir ayara gerek kalmadan çalışabilecek şekilde üretilmiş bir ram teknolojisidir,

Atıyorum 2400mhz 2666mhz gibi değerleri seçtiğinizde başka bir kanal ayarı gibi şeylerle uğraşmanıza gerek yok.

2400mgz 2666mhz gibi değerleri verin kullanın bir sorun çıkmaz.

İşlemciye O.C yapacağım ama manuel değil Game Boost hazır ayarları ile, X.M.P işlemci O.C modundayken sorun olur dememiş miydiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shallow Bay -- 16 Temmuz 2017; 18:39:49 >

• Kendimde şu bilgiyi yapma ihtiyacı hissettim dipnot olarak geçeyim,

Rami xmp ile işlemciyide manuel olarak oc ederken belirli değerlerin üstünde çakışmalar yaşadım,

6600k yı 4,5ghz rami xmp profillede kullandığım oldu zaman zaman bu durumda problem yaşadığımda yaşamadığımda oldu.

Yanlış anlaşılma olmaması adına belirtmek istiyorum,ben yukarıda yorum yapan arkadaşın söylediğini inkar etmiyorum,

Sadece çakışmalar olabiliceğini belirtiyorum,

Zaten üreticiler tarafından xmp profil açıkken manuel oc yapılmaması önemle tavsiye ediliyor,

Eğer ram ve cpu aynı anda oc edilecekse bu değerlerin manuel olarak atanması gerektiği belirtiliyor.

• Shallow Bay kullanıcısına yanıt
    Game boost ve xmp birbirini destekliyor,

Ancak cpu manuel oc,ram ise xmp olduğunda çakışmalar yaratıyor.

• quote:

Kendimde şu bilgiyi yapma ihtiyacı hissettim dipnot olarak geçeyim,

Rami xmp ile işlemciyide manuel olarak oc ederken belirli değerlerin üstünde çakışmalar yaşadım,

6600k yı 4,5ghz rami xmp profillede kullandığım oldu zaman zaman bu durumda problem yaşadığımda yaşamadığımda oldu.

Yanlış anlaşılma olmaması adına belirtmek istiyorum,ben yukarıda yorum yapan arkadaşın söylediğini inkar etmiyorum,

Sadece çakışmalar olabiliceğini belirtiyorum,

Zaten üreticiler tarafından xmp profil açıkken manuel oc yapılmaması önemle tavsiye ediliyor,

Eğer ram ve cpu aynı anda oc edilecekse bu değerlerin manuel olarak atanması gerektiği belirtiliyor.

Tamamdır özet olarak işlemci ve ram O.C yapılacaksa X.M.P yerine elle ayar yapmak daha sağlıklı. Yukarıda yanlışlıkla iki kez manuel yazmışsınız arkadaşların kafası karışmasın okurken diye tekrardan özet geçtim.

Manuel O.C için işlemci ghz ve olabilen en az voltajda tutulup stabil değer aranacak.

Ramler elle O.C yapılacaksa aynı şekilde voltaj ve mhz uyumu aranacak.

Ayrıca prime95 işlemci sorunlu ise mavi ekran veriyor ve düzeltiyoruz. RAM için blend testi yaparsam sorun olunca mavi ekran mı gelir?

Edit: Ben Game Boost ve X.M.P kullanacaktım ancak dediğiniz gibi çakışmalar oluyorsa bellekleri elle O.C yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shallow Bay -- 16 Temmuz 2017; 19:1:26 >

• Bellekler için,belleklere tanımlanan değerler var bunlar internet üzerinden veya kullanıcı kitapçığından kolayca bulunabilir o.c için bu tanımlı değerler kullanıldığında ram'e ekstradan bir voltaj girme durumu oluşmuyor.

Prime95 testinde ise, programı takip etmemiz gerekli,

Prime95 işlemcide ki her çekirdek için küçük bir sayfa açıyor ve bu sayfalarda belirli kodlar dahilinde işlemciye yaptırılan işlemler gösteriliyor,

Bu sırada işlemcide bir stabil olmama durumu varsa o bahsettiğimiz küçük sayfalarda "worker stopped" yazısı çıkıyor,

Bu yazının anlamı şu şekilde worker=işlemci oluyor yani prime95 programı işlemcide ki her çekirdeği ayrı bir işlemci olarak kabul ediyor ve bunları test ediyor,herhangi bir çekirdekte sorun çıktığındada o çekirdeği durduruyor,bu durum bir stabil olmama probleminin kanıtıdır,

Ayrıca ;

Test sırasında :

*Donma

*kapanma

*restart

*mavi ekran

*ekranda ki renklerin birbirine girmeside stabilizasyon problemidir.

Prime95 testi sağlıklı olarak 24 saat yapılmalı bu test sırasında işlemci sıcaklıkları sürekli denetim altında tutulmalı,

Profesyoneller tarafından 24 saat yapılan bir stress testi sorasında bir sorun çıkmadıysa işlemci stabil kabul ediliyor,

Ancak 24 saat yapılan testten stabil çıkan bir işlemci durup dururken google'da ya da oyun oynarkende takılılabilir,çakılabilir.

Yani overclock bir süreç ne kadar test etseniz ve programdan stabil çıksa bile olay overclock sonrası bilgisayarı günlük kullanırken edinilen kullanım deneyimiyle kesinleşiyor.

• quote:

Bellekler için,belleklere tanımlanan değerler var bunlar internet üzerinden veya kullanıcı kitapçığından kolayca bulunabilir o.c için bu tanımlı değerler kullanıldığında ram'e ekstradan bir voltaj girme durumu oluşmuyor.

Prime95 testinde ise, programı takip etmemiz gerekli,

Prime95 işlemcide ki her çekirdek için küçük bir sayfa açıyor ve bu sayfalarda belirli kodlar dahilinde işlemciye yaptırılan işlemler gösteriliyor,

Bu sırada işlemcide bir stabil olmama durumu varsa o bahsettiğimiz küçük sayfalarda "worker stopped" yazısı çıkıyor,

Bu yazının anlamı şu şekilde worker=işlemci oluyor yani prime95 programı işlemcide ki her çekirdeği ayrı bir işlemci olarak kabul ediyor ve bunları test ediyor,herhangi bir çekirdekte sorun çıktığındada o çekirdeği durduruyor,bu durum bir stabil olmama probleminin kanıtıdır,

Ayrıca ;

Test sırasında :

*Donma

*kapanma

*restart

*mavi ekran

*ekranda ki renklerin birbirine girmeside stabilizasyon problemidir.

Prime95 testi sağlıklı olarak 24 saat yapılmalı bu test sırasında işlemci sıcaklıkları sürekli denetim altında tutulmalı,

Profesyoneller tarafından 24 saat yapılan bir stress testi sorasında bir sorun çıkmadıysa işlemci stabil kabul ediliyor,

Ancak 24 saat yapılan testten stabil çıkan bir işlemci durup dururken google'da ya da oyun oynarkende takılılabilir,çakılabilir.

Yani overclock bir süreç ne kadar test etseniz ve programdan stabil çıksa bile olay overclock sonrası bilgisayarı günlük kullanırken edinilen kullanım deneyimiyle kesinleşiyor.

çok bilgilendirici oldu teşekkürler

• Ram için blend testi yaptığınıda sorun var ise,mavi ekran gelicektir.

Ancak mavi ekran işlemci kaynaklı olarakta gelebilen bir hata burda ki ayrım mavi ekran geldiğinde ekranda görülen hata kodumun internet üzerinden araştırılıp analiz edilmesinden geçiyor.

Not; ayrıca işlemci ve rami xmp kullanarak overclock etmeyi denemekte çok korkulacak bir durum değil,yine yukarıda belirttiğim gibi hatalar OLABİLİRDE OLMAYABİLİRDE,

bu durumda iş biraz sizin şansınıza ve aldığınız cihazların üretim kalitesine kalıyor,

Aynı fabrika'da üretilen iki işlemci bile birbirinden farklı performans gösterebiliyor.

Ayrıca kesin ve doğru sonuçları denedikce daha iyi öğreniceksiniz ve denedikce hataları gördükce hataların nasıl düzeltilebileceği gibi durumlar için daha iyi fikirleriniz olacak.

Profesyonel overclock yarışmacıları dahi ellerine geçen yeni anakart,işlemci,ram gibi cihazlarda ilk denemelerinde verdim ghz'i verdim voltajı vurdum kırbacı şeklinde başarılı olamıyorlar deniyorlar yanılıyorlar doğrusunu bulana kadar devam ediyorlar,

Şimdiden kolay gelsin umarım kolayca başarılı bir oc yapabilirsiniz,umarım elinizde ki cpu golden cpu denilenlerdendir ve zaman içerisinde belki rekoru bile kırarsınız,

Bu arada tekrar yardım veya fikir gerekirse yazın elimden geldiğince bildiğim şeyler içerisindeyse seve seve yardımcı olurum.

Olay tam olarak gerekli bilgileri internetten toplayıp sonra,deneme yanılmada bitiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.