Şimdi Ara

işlemci ve ekran kartının soğutma sistemi hakkında yardımcı olun lütfen arkadaşlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar öncelikle size şunları sormak istiyorum işlemcim i5 yaklasık 3 senelik pc ve ekran kartım hd 6850 ve sıcaklıklarını daha da azaltmak istiyorum işlemci boşta 35 derece bunun sebebi stok fanın uzerine 80mm aksesuar olarak fan sabitlediğim için işlemci stok fanda çalışıyor macunu geçen sene değiştirmiştim , ekran kartı boşta 32 derece ilk sorum suan da işlemcime vatan bilgisayardan COOLER MASTER HYPER 212 EVO soğutucu almayı düşünüyorum ve onu da diğer bi fanla aksesuar yapıcam yanı 2 fanlı işlemci soğutucu olacak onu takarken stok macununu mu kullanmalıyım yoksa başka macun öneririmisiniz.
    ikinci olarakda ekran kartının sapphıre hd radeon 6850 ekran kartımında üzerindeki pilastik tabakasını sökmeyı dusunuyorum çunku fan tek başına bir işe yaramıyor ona takviye olarak 120mm xigmatek fan aldım ve ekran kartının aldtına taktım yanı 2 fanla birden soğuyor uzerindeki kabı söktüğümde ekran kartı tamamen hava alabilecek ve ekran kartının fanı + 120mm fan +80 mm fanla destek vericem bu sayede ekran kartı daha rahat soğuyabilecek fakat onun için ekran kartı işlemcisi ile ızgarasını ayırmak zorunda kalacağım yanı ona da macun sürmem gerekecek sizce işlemci fanının yanında gelecek olan macunu mu kullanayım ekran kartına ayrı macun mu alıyım?

NOT=bu arada yapacaklarım konusunda dereceler yarı yarıya fark edip azalabilir işlemci 10 20 derece arası ve ekran kartıda 10 20 arası boşta gösterebilir bunun bi zararı olurmu yanı çok soğuk olmaları iyimidir lütfen yardımcı olunuz.

Aşağıdaki resimde de parçaları görebilirsiniz.
    1-120mm ekran kartına destek fan
    2-ekran kartı
    3-ekran kartı plastik kabı
    4-80mm işlemci destek fanı
     işlemci ve ekran kartının soğutma sistemi hakkında yardımcı olun lütfen arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan54xx

mrb arkadaşlar öncelikle size şunları sormak istiyorum işlemcim i5 yaklasık 3 senelik pc ve ekran kartım hd 6850 ve sıcaklıklarını daha da azaltmak istiyorum işlemci boşta 35 derece bunun sebebi stok fanın uzerine 80mm aksesuar olarak fan sabitlediğim için işlemci stok fanda çalışıyor macunu geçen sene değiştirmiştim , ekran kartı boşta 32 derece ilk sorum suan da işlemcime vatan bilgisayardan COOLER MASTER HYPER 212 EVO soğutucu almayı düşünüyorum ve onu da diğer bi fanla aksesuar yapıcam yanı 2 fanlı işlemci soğutucu olacak onu takarken stok macununu mu kullanmalıyım yoksa başka macun öneririmisiniz.
    ikinci olarakda ekran kartının sapphıre hd radeon 6850 ekran kartımında üzerindeki pilastik tabakasını sökmeyı dusunuyorum çunku fan tek başına bir işe yaramıyor ona takviye olarak 120mm xigmatek fan aldım ve ekran kartının aldtına taktım yanı 2 fanla birden soğuyor uzerindeki kabı söktüğümde ekran kartı tamamen hava alabilecek ve ekran kartının fanı + 120mm fan +80 mm fanla destek vericem bu sayede ekran kartı daha rahat soğuyabilecek fakat onun için ekran kartı işlemcisi ile ızgarasını ayırmak zorunda kalacağım yanı ona da macun sürmem gerekecek sizce işlemci fanının yanında gelecek olan macunu mu kullanayım ekran kartına ayrı macun mu alıyım?

NOT=bu arada yapacaklarım konusunda dereceler yarı yarıya fark edip azalabilir işlemci 10 20 derece arası ve ekran kartıda 10 20 arası boşta gösterebilir bunun bi zararı olurmu yanı çok soğuk olmaları iyimidir lütfen yardımcı olunuz.

Aşağıdaki resimde de parçaları görebilirsiniz.
    1-120mm ekran kartına destek fan
    2-ekran kartı
    3-ekran kartı plastik kabı
    4-80mm işlemci destek fanı

ilk olarak hava soğutma ile hava sıcaklığının altına inemessin soğuk hava deposunda yaşamıyorsan 10 dereceyi rüyanda görürsün oc yapmıyacaksan bi macun yenile yeter boşa masraf yapma. ayrıca önemli olan yükteki değerler boşta 32 derece gayet iyi

• oguzhan54xx kullanıcısına yanıt
    Hocam boşta sıcaklıklar ya çok az azalır ya da hiç değişmez. Ama özellikle yeni işlemci soğutucu işlemcinin yükte sıcaklığınız düşürecektir. Yükte ekran kartı sıcaklığı da bu işlemlerle biraz düşecektir. Zaten boşta sıcaklıktan çok yükte sıcaklık önemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu değerler de yuk halındeyken değişme olmazmı dediğim şeyleri yaparsam yanı işlemci fanı değişirse 2 fanlı şekilde ve ekran kartının kakbı sökulurse ızgara boşta kalacak ve onu 3 fan havalandıracak sizce değişme olmazmı arkadaşlar ? macun değişmeye gerek yok normal yanı en fazla oyun oynarken en ağır oyunlar crysis 3 vb oyunlarda işlemci en fazla 55 ekran kartı en fazla 65 falan oluyor normal mı sizce bunlar

Ayrıca oc yapmadım nasıl yapılıyo ve ne işe yarıyor nerelerde yanı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan54xx -- 20 Eylül 2013; 19:59:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.