Şimdi Ara

İşlemci ve ekran kartına ''Termal Macun' sürülmesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İşlemcimin aşırı ısınmasından, şikâyetçiyim. Alalı 2 sene oldu. Son çare olarak da , termal macun(Coolermaster) aldım. Google'dan biraz araştırdım ; ama, pek sağlıklı bilgiler elde edemedim. Birkaç sorum olacaktı sizlere :

1-)Bazı sitelerde ,"Yeni termal macun sürmek için ; özel temizleyicilerle, işlemci ya da ekran kartı üzerindeki kalıntı macunların temizlenmesi gerekiyor." diye bir şeyler okudum. Ne yapmam gerekiyor ? Temizlemeye lüzum var mı ?

2-)Sürülme tekniklerini az çok öğrendim; ama, püf noktalarını açıklayabilir misiniz ?

İlginiz ve cevaplarınız için , şimdiden teşekkür ederim.

• Karışık olmadan işi basit yönüyle elimden geldiğince açıklayayım;Aldığınız termal macunu kullanmadan önce kasanızı açın ekran kartınızla işiniz yok ona herhangi bir termal macun sürülmez bir güzel temizlemeniz yeter ,aşırı sıcaklık sorunu var ise fanında bir problem mevcut demektir,işlemciye gelirsek işin önemli kısmıdır macunu buraya süreceksiniz anakartın üstünde bulunan işlemcinin fan kısmının klipslerini açınız çıkartabiliyorsanız önce fanı çıkartın daha sonra mandalı kaldırarak çıkartırsınız işlemcinizi,eğer ki çıkmıyorsa içinde kalmış olan hava, vakumlama görevi gördüğünden çıkartırken herbirşeyi kopartma ihtimaline karşın cpunuzun hemen montajlandığı pin kısmının yanında işlemciyi sabit tutan mandal bulunacaktır,onu kaldırıp işlemcinin sogutucu kipi ile komple çıkartınız dışarıda sağa sola hareket ettirrek çıkartın(buraya kadar karışık gözükebilir ancak endişe etmeyin sadece mandalları kaldırarak işlemcinin fanını çıkartacaksınız),daha sonra fanın altında bulunan metal tabakayı (headsink) kuru veya biraz nemli bezle ovalayarak iz kalması önemli değil macun partiküllerini temizleyin ve bir köşeye koyun işlemciyi anakart üzerinde çıkartın fazla elinizi pinlerine değmeyin statik elektrik yükleyebilirsiniz onuda biraz daha zarif hareketlerle sırt kısmını (headsink ile temas eden kısmını)bir güzel ovalayarak eski macunları çıkartın ve son aşama olarak, güzelce aşırıya kaçmıyacak bir şekilde sahip olduğunuz termal macunu sürünüz kredi kartınız ile veya benzeri ince bir cisim ile daha sonra işlemcinizin üstüne yayabilirsiniz ince bir katman şeklinde ancak ne çok ince olsun nede çok kalın (taşacak biçimde olmasın) sonra anakarta montajlayıp mandalını kapatın ve fanı headsinki ile birlikte düzgün bir şekilde emin olduktan sonra klipslerini kapatın(kısaca yaptığınız işlemleri geriye dönük olarak yapacaksınız önce işlemciyi yerleştirip anakart mandalını kapatacaksınız bildiğiniz montaj işlemi) sonrasında sisteminizi açınız...

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 18 Mayıs 2010; 18:58:26 >

• Cevabınız için , çok teşekkürler.
  • macun kalıntısını iz bırakmadan alkol yada tiner ile temizleyebilirsin ama sadece metal yüzeye pamuk ile temizle.
    taşmasın..soğutucun bakır tabanlı olursa daha iyi soğutur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuri...

Cevabınız için , çok teşekkürler.

Rica ederim,yardımım dokunduysa ne mutlu.

İyi forumlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.