Şimdi Ara

İşlemci Turbo Boost Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, elimde Ryzen 5 3600 var. Normalde boost hızıyla 4.2 GHz ile çalışmalı ama benim işlemci resimde gördüğünüz gibi 4.025-4.050 GHz aralığında çalışıyor. Problem nedir acaba?
    Sistemin diğer parçaları:
    Gigabyte X570 Aorus Pro
    16 Gb 3200 Mhz Cl16 Ram
    Rx 5700 XT
    Not: Anakartta son sürüm bios yüklü bu arada.
    İşlemci Turbo Boost Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 7 Nisan 2020; 16:30:48 >

• Güç seçeneklerinden yüksek performansa alıp deneyin
  • Wauwaxtt W kullanıcısına yanıt
    Düzelmedi hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiddler0 -- 30 Nisan 2020; 18:49:32 >
  • Tek çekirdek turbo hızıdır 4,2
  • Kucukkara2 kullanıcısına yanıt
    Hocam videolarda göründüğü gibi diğer kişilerde 4.2 GHz'de çalışıyor işlemci.

• amd nin sitesinden son cipseti kurun şayet kurulu degilse biostan pbo yu enable yapin otoda birakmayin birde oyle deneyin sogutucu stoksa ondan kaynaklıda olabilir, bende sogutucu olarak termalright le grand macho rt var ve islemciyi aldigimdan beri hic bir zaman 4.2 calismadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4025 mhz yazan yerlerde 4200 yazmasını istiyorsanız overclock yapmanız gerekiyor. Ben sisteminizde problem olduğunu düşünmüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monster Turbo Fan Çalışmıyor
    8 yıl önce açıldı
    Oyunlarda %100 CPU sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çarşıdan alıyorsun 4.2, eve geldin 4.0
  • Her işlemcinin tek ve all core turbosu farklıdır, yük bindikçe frekans düşer.

3600 ile oyunlarda 4025mhz'de kullanman gayet normal bir durum.

Zaten ryzen işlemci ile auto ile ayarlarda sabit frekans diye birşey olmaz, frekans hep değişir.

4.2 olmasını istiyorsan all core oc yapacaksın.
  • Herhangi bir problem yoksa, sıkıntı yok o zaman. Teşekkürler cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiddler0 -- 30 Nisan 2020; 18:48:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.