Şimdi Ara

İşlemci stabil çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Cpu-Z ile işlemcinin Mhz hızına baktığımda 2290 olarak görünüyor aslında 3.0Ghz olması lazım.İşlemciyi sürekli 3.0Ghz de çalıştırmak mümkün değil mi bios ayarlarından?

• quote:

Orijinalden alıntı: Queloon

Herkese merhaba. Cpu-Z ile işlemcinin Mhz hızına baktığımda 2290 olarak görünüyor aslında 3.0Ghz olması lazım.İşlemciyi sürekli 3.0Ghz de çalıştırmak mümkün değil mi bios ayarlarından?

işlemcin gerektiğinde 3.0 hıza çıkıyor örnek olarak bir dosyayı sıkıştırırıken cpu-z'Den çarpana bak intel işlemcilerde speed step ve c1e özelliği var işlemci boşta iken düşük hızda çalışıyor gerektiğinde hızı yükseltiyor bu özellik her zaman açık olmalı yoksa niye boşta iken hep standart hızda çalışsın hem fazla güç çeker hemde işlemci boşa ısınır
  • Peki teşekkürler. Ben World of Warcraft oynuyorum da. Ekran kartım hd6850 patlamalarda falan 1 fps bile düşmüyor.Fakat kalabalık ortamlarda ne bileyim arka planın yoğun olduğu ortamlarda fps 2-10 arası düşüyor. Bunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. İşlemcim İntel Core 2Quad Q9400 3.0 O.C. Sizce de işlemciden midir? Çünkü HD6850 bu oyunda zorlanacak bir kart değil. Grafikleri kıssamda arka plan kalabalıksa fps düşüyor.
  • işlemcin gayet yeterli fps'nin bu durumlarda düşmesi normal grafik ayarlarını düşürüp dene bakalım fps düşecekmi
  • Yani çözünürlüğü 1440x900 de kullanıyorum anca 1152x864 yapınca fps düşmüyor.Mesela view distance en düşük seviyeye getirince hiç düşmüyor fps çünkü görüş mesafesini azaltıyor.Yani sizce bu ekran kartı ile fps düşmesi normal mi ? Yoksa sürekli 60fps mi almalıyım? Çünkü bazen 48-50 bile oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.