Şimdi Ara

işlemci,ssd önerisi darboğaz hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2 aya kadar işlemci almayı düşünüyorumda şuan kullandığım işlemci g4560 i7 6700k felan düşünüyorum şimdi coffe lake işlemciler çıktı ve i7 6700k konusunda kararsızım açıkçası coffe lake almak daha iyi olur diye düşünüyorum ama henüz tam olarak nasıl bir işlemci olduklarını bilmiyorum ne önerirsiniz 2inci sorum ise 1050ti ekran kartım bulunmakta coffe lake işlemci alırsam dar boğaz gibi bir sıkıntı olur mu belki i7 8700kların fiyatları düşer 2 aya kadar onu alırım diye diyorumda yardımcı olursanız sevinirim sistem özelliklerimi aşağıya bırakıyorum uyumluluk vs soranlar için bu arada psu nasıl birşey onuda bilmiyorum cooler masterin bir psu su onun hakkındada yorumlarınızı belirtirseniz sevinirim(iyimi kötümü alacağım işlemciye yetermi)

msi h110m pro-vd anakart
    g4560 işlemci
    gtx 1050ti 4gb ekran kartı
    cooler master RS-500-PCAR-I3 500w psu
    seagate 1tb harddisk
    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• PSU'nuz yeterlidir, İ7 8700K alırsanız darboğaz yaşamassınız, fakat i5 8400 veya i5 8600K almak daha mantıklı olabilir.
  • değişime anakart dan başla.kim tavsiye etti ise kısa süreli bir sistem tavsiyesi olmuş.sen sistemi komple sat yeni sistem topla.yoksa çok sıkıntı yaşarsın

youtube da h110 videoları var ama kaç insan sistemin kapasitesini soruyor onu bilmiyorum.

örnek olarak
    b350 anakart
    ryzen 5 cpu
    16gb ram
    6gb ekran kartı

olan sisteme ssd takmazsan sistem en yavaş parçaya ayak uydurur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepxxx1988

değişime anakart dan başla.kim tavsiye etti ise kısa süreli bir sistem tavsiyesi olmuş.sen sistemi komple sat yeni sistem topla.yoksa çok sıkıntı yaşarsın

youtube da h110 videoları var ama kaç insan sistemin kapasitesini soruyor onu bilmiyorum.

örnek olarak
    b350 anakart
    ryzen 5 cpu
    16gb ram
    6gb ekran kartı

olan sisteme ssd takmazsan sistem en yavaş parçaya ayak uydurur.

ne demek istediğinizi gerçekten anlamadım ama sistem değiştirmeme ne gerek var onu anlamadım bu arada yazdığım sistem şuan kullandığım sistem ve benim sorduğum soru coffe lake serisinden alacağım işlemci uyumlu olur mu psu ve anakart konusunda bir sıkıntı olur mu diyorum pc almayacağım yani psu,ssd, işlemci tavsiyesi ve bir kaç soru sormak için buraya açtım konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ladarius -- 19 Ekim 2017; 23:39:44 >
  • PSU uyumsuz olmaz da, anakartı değiştirmeniz gerek.

Eğer oyunlarda sıkıntınız yoksa biraz daha idare edin, ucuz H serisi anakartlar çıkınca Coffe Lake geçersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanıncipsi

PSU uyumsuz olmaz da, anakartı değiştirmeniz gerek.

Eğer oyunlarda sıkıntınız yoksa biraz daha idare edin, ucuz H serisi anakartlar çıkınca Coffe Lake geçersiniz.

anakartı neden değiştirmem gerekiyor hocam peki anakartı değiştirmeden i7 6700k alsam yine olmaz mı 8.nesil işlemciler kaç pin ki?
  • Ladarius kullanıcısına yanıt
    Caffe lake alacağınızı varsayip değiştirmeniz gerek dedim 8. Nesil ile soket uyumsuz maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    işlemci tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    İşlemci tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    i7 6700k uyar bir sıkıntı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanıncipsi

Caffe lake alacağınızı varsayip değiştirmeniz gerek dedim 8. Nesil ile soket uyumsuz maalesef.

peki hocam 8.nesil işlemciler kaç soket ki vede şuan 8.nesil işlemcilere uyumlu ucuz anakart olarak ne alabilirim galiba 8.nesil işi olmayacak gibi geliyor bana yinede buraya yazıyorum anakart bulunmazsa işlemci olarak ne alınabilir oyun için kullanacağım beni 5-6 yıl idare etmesi yeterli şuan 1050ti ve g4560 kullanıyorum işlemcimi kesin değiştirmem gerekiyor yani bu arada psu nasıl sizce 80+ olmasını isterdim ama bilgisayarı alırken psu değiştirmeyi akıl edememiştim psu tarafından tercihim tabikide vs550 olurdu corsair serisinden şuan kullandığım psu ile bildiğim tek şey 500w olması başka bilgi bulamadım satışıda yok sanırım şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ladarius -- 20 Ekim 2017; 0:28:9 >
  • i7 8700k ya 1050 ti takmak renaulta ferrari motoru takmak gibi birşey işlemciyi biraz aşağı çekip karta yüklenebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dommann

i7 8700k ya 1050 ti takmak renaulta ferrari motoru takmak gibi birşey işlemciyi biraz aşağı çekip karta yüklenebilirsiniz.

hocam kartımı şuan için değiştirmeyi düşünmüyorum gerçekten zamanında 800tl gibi bir fiyata almıştım ve işimide görüyor şuan için ileriki zamanlarda değiştirmeyi düşünüyorum yetmediği zamanlar vs daha 144 hz alıcam ohooo genel olarak csgo oynamayı düşünüyorum zaten işlemci almamın sebebi ileriki zamanlarda vs sıkıntı çıkmasın csgo işlemci odaklı bir oyun zaten 1050ti yeterli gelir umarım alacağım işlemciye ama psu dan endişeliyim biraz ya şuan satışı yok sadece 500w olduğunu biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ladarius -- 20 Ekim 2017; 0:35:48 >

mantıksız da değil yaptığınız. ben tam okumadım almadınız sanmıştım. İşlemci iyi olunca daha kolay upgrade edilebilir sistemler
  • quote:

mantıksız da değil yaptığınız. ben tam okumadım almadınız sanmıştım. İşlemci iyi olunca daha kolay upgrade edilebilir sistemler

hayır hocam daha almadım ama 144hz monitörde alacağım genel oyun olarak csgo oynayacağım zaten işlemci konusunda yardıma ihtiyacım var yani şuan için işlemci,monitör ssd almayı düşnüyorum psu hakkında yorumlarda gelse keşke iyimi kötümü bilmiyorum bile 500w oldugunu bılıyorum sadece onuda degıstırırdım yanı
    hayır ben ekran kartı için almadınız sanmıştım. Aldıysanız üste paranız da varsa tabi en güçlü işlemciyi seçin. 2-3 yıl sonra sadece ekran kartı alıp yolunuza devam edersiniz.
  • quote:

hayır ben ekran kartı için almadınız sanmıştım. Aldıysanız üste paranız da varsa tabi en güçlü işlemciyi seçin. 2-3 yıl sonra sadece ekran kartı alıp yolunuza devam edersiniz.

hocam demek istediğinizi anlayamıyorum gerçekten ben şimdi bu yazdığım sistemi kullanıyorum ve işlemci değişikliğine gideceğim üstünede ssd alacağım bir adet yani bütçem i7 8700kya kadar idi fakat anakart için felan yine para vermek istemiyorum onun dışında ne alabilirim yani işlemci, ssd önerisi psu iyimi kötümü sorularına cevap istiyorum demek istediğim :D
    şimdi 8.nesil işlemciler senin anakartla uyumsuz. Uyumlu anakartların fiyatları da 600 civarından başlıyor. 8.nesil işlemci alacaksan anakart da almak zorundasın ama diğer yandan 8.nesil işlemciler bu kadar güçlüyken 6-7.nesil işlemciyle de kasa toplanmaz. Psu iyi değil ama yeterli gibi 600-650w sertifikalı psu sisteme iyi oturur.
    ssd olarak da bütçene göre alırsın tavsiye istiyorsan da samsung evo 250gblik alabilirsin

Masrafın çok olacağını düşünüyorsan yeni anakartları ve 8600 ü bekleyebilirsin. Ya da 8400'e dönebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dommann -- 20 Ekim 2017; 5:51:22 >
  • ben şunu diyorum h110 sistem toplayanlar içinde detaylı bilgi vermeyenler izlenmemeli.bilmeyen adam öğrenmek için izliyor sonra 1-2 yıl sonra hüsran.

sen alacaksın i7 işlemci çok hızlı
    anakart kapasitesi ne ise onu verir.gerisi hava olarak kalır.performans düşer.
    o anakart için g4560 uygun ama yüksek performans işlemci için eğer o anakart yeterli olsa üzerine farklı farklı tip anakartlar çıkmaz

yerinde olsam o sisteme yüksek yatırım yapmam.

pin uyan işlemci ve ram bahsettim.uymayanlar zaten takılmaz.

bence güçlü bir sistem toplayacak isen.kısım kısım da alsan uyumlu al.
  • kusura bakma ben cümleleri toplayamadım açıklama olarak.
    buradan 1 adet karşılaştırma var bakabilirsin

h110 vs b150 daha farklı olarak kendin kıyasla ve kararını ver bence

https://ark.intel.com/tr/compare/90592,90590
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepxxx1988

kusura bakma ben cümleleri toplayamadım açıklama olarak.
    buradan 1 adet karşılaştırma var bakabilirsin

h110 vs b150 daha farklı olarak kendin kıyasla ve kararını ver bence

https://ark.intel.com/tr/compare/90592,90590

peki hocam ne önerirsiniz şuan için anakart olarak 6700k için baktık olmuyor artık 2 ay beklerim yeni anakartları yapacak birşey yok
  • benim önerim önemli değil burada.dediğim gibi.orada kıyaslamalar arasında farklar var.desteklediği özellikler yazıyor.ihtiyacını görecek olanı al.sen oyun oynamak için düşünüyor isen ona göre yap araştırmayı ve parasına bakma al.diğer türlü sıkıntılar yaşarsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.