sa beyler işlemcim garibime gidiyor özellikle çekirdek aralarındaki sıcaklık değerleri.7-8 derece fark var.macunsuz olduğundan olabilir bu.sizce bu değerler normalmi ve win 7 de neden sıcaklıklar düşük,xpde yüksek,win 7 de neden 1ghz,xp de neden 2.6 ghz(normali).
xp sıcaklık değerleri ve işlemci hızı
win 7 sıcaklık değerleri ve işlemci hızı
win 7 de işlem altında 2.6 ghz gözüküyor ben burda işlem yapmak için ss tuşuna basılı tuttum
cevaplarınızı bekliyorum.
sıcaklık degerlerın gayet normal standar stok sogutucusunu kulanıyorsun sanırım atlon x64 5200 un. sistem içi havalandırman pek iyi değilki kuzey köprüsü sıcaklığın fazla. yada msi yada gigabyte anakart yada turevlerın kullanmaktasın sanırım.
cpu- z deki mhz düsüs ve yükselmesine gelince,
win 7 de su ayarı yaparmısın
Denetim Masası/Sistem ve Güvenlik/Güç seçenekleri/Yüksek performans : olanı isaretle bakalım değişecekmi cpu-z deki mhz değerin 2600 mhz demi kalıcak hep.
eğer olmaz ise anakartının biosunda Q&Q devredışı bırakırmısın.
quote:
Orijinalden alıntı: SaLVaToRe
sıcaklık degerlerın gayet normal standar stok sogutucusunu kulanıyorsun sanırım atlon x64 5200 un. sistem içi havalandırman pek iyi değilki kuzey köprüsü sıcaklığın fazla. yada msi yada gigabyte anakart yada turevlerın kullanmaktasın sanırım.
cpu- z deki mhz düsüs ve yükselmesine gelince,
win 7 de su ayarı yaparmısın
Denetim Masası/Sistem ve Güvenlik/Güç seçenekleri/Yüksek performans : olanı isaretle bakalım değişecekmi cpu-z deki mhz değerin 2600 mhz demi kalıcak hep.
eğer olmaz ise anakartının biosunda Q&Q devredışı bırakırmısın.
dediklerini yaptım 2.6 ghz gözüküyor artık sağol fakat çekirdek arasındaki sıcaklık farkı anormal değilmi?