Şimdi Ara

işlemci sıcaklığının sürekli sabit kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistem imzada işlemci sürekli sabit bi sıcaklıkta kalmakta şuan 28 derecede oyunda oynasam ineternetede girsem hep aynı 1 derece bile fark etmiyor sürekli aynı ama onun dışında aida64 extremedeki tüm sıcaklıklar hepsi duruma göre değişmekte sadece cpu ısı sı sabit bunu nasıl düzeltebilirim

birde sormak istedğim birkaç şey cevaplarsanız sevinirim:

1-) cpu package sıcaklığı nedir oda 38 40 arası değişmekte
    2-) PCH sıcaklığı nedir oda 50 52 arası değişiyor

denediklerim aida64 son sürüm yine aida 64 extreme son sürüm speed fan yine aklıma gelmeyen birkaç sıcaklık ölçme programları hepsinde tüm sıcaklıklar gösteriyor cpu çekirdekleri filan ama direk cpu sıcaklığı hep sabit ne yapcaım birde üsteki 2 adet bahsettiğim dıcaklık değerleri neler onlar ne oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 11 Nisan 2016; 12:13:48 >

• Selamlar @berke_21,

Öncelikle sorunun işlemcinin içindeki sensorun zarar görmesi olabilir işlemcinin içinde birden çok sensor bulunur bunlar ayrı görevler üstlenirler biri fana kaç devir dönmesi gerektiğini soylerken biri frekans ayarlar diğeri ise en ust seviyeye geldiğinde işlemciye kapan bilgisi gönderir. Senin ortalama değeri veren genel sıcaklığı ölçen sensörün muhtemelen bozulmuş bu nedenlede bu sorunu yaşıyorsun.

1. cpu package anakarta geçen sıcaklık diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim eğer konuyla alakadar olan biri varsa düzeltirse sevinirim.
    2. PCH kuzey köprüsünün sıcaklığını vermekte.

Geçmiş olsun ve kolay gelsin..

Orijinalden alıntı: XemreG

Selamlar @berke_21,

Öncelikle sorunun işlemcinin içindeki sensorun zarar görmesi olabilir işlemcinin içinde birden çok sensor bulunur bunlar ayrı görevler üstlenirler biri fana kaç devir dönmesi gerektiğini soylerken biri frekans ayarlar diğeri ise en ust seviyeye geldiğinde işlemciye kapan bilgisi gönderir. Senin ortalama değeri veren genel sıcaklığı ölçen sensörün muhtemelen bozulmuş bu nedenlede bu sorunu yaşıyorsun.

1. cpu package anakarta geçen sıcaklık diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim eğer konuyla alakadar olan biri varsa düzeltirse sevinirim.
    2. PCH kuzey köprüsünün sıcaklığını vermekte.

Geçmiş olsun ve kolay gelsin..

cevaplarınız için teşekkürler hocam anakartımın garantisi devam etmekte garantiye göndersem sorun garantiye girermi acaba ama birşey eklemek istiyorum hocam msı after burner programı ile normal sıcaklığını görebiliyorum anlık oalrak değişiyor ama normal bilgisayarda olmuyor sensor arızası olsa hocam msı after burner ile oyun esnasında anlık olarak düzgün göstermekte neyapıcam kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 11 Nisan 2016; 15:04:29 >

• Selamlar @berke_21,

Sıkıntının anakartta olduğunu düşünmüyorum tabi buda bir ihtimal, Sıkıntın muhtemelen işlemci içindeki sensörler de o nedenle ilkönce bir bios update etmeni daha sonra eğer deneyebiliyrsan başka bir işlemci ile bu anakartı denemeni yada kendi işlemcini başka bir anakartta deneyip sorun işlemcidemi yoksa anakartta mı olduğunu anlamanı öneririm. Benim ilk tesbitim anakart problemi değil işlemci probleminden yana.

Kolay Gelsin..

Selamlar @berke_21,

Sıkıntının anakartta olduğunu düşünmüyorum tabi buda bir ihtimal, Sıkıntın muhtemelen işlemci içindeki sensörler de o nedenle ilkönce bir bios update etmeni daha sonra eğer deneyebiliyrsan başka bir işlemci ile bu anakartı denemeni yada kendi işlemcini başka bir anakartta deneyip sorun işlemcidemi yoksa anakartta mı olduğunu anlamanı öneririm. Benim ilk tesbitim anakart problemi değil işlemci probleminden yana.

Kolay Gelsin..

hocam öncelikle sağolun bundan önce 1155 soket pentium dulal core vardı ondada aynı şekil işlemci sıcaklığı sabit aida64 te ama oyunda msı after burne açtığımda normal çalışıyor sensorler biosumda fina sürüm zaten oyunda msı after programı ile cpu sıcaklığını anlık olarka izlenebilmekteyken neden masa üstü ida 64 olmuyor onu çözmeye çalışıyorım

• Selamlar @berke_21,

Öncelikle sıkıntı yok eğer program görmüyorsa şunu bilmelisin her program bunun verisini alamıyor bunun nedeni bu bilgiyi bios veriyor bios guncel olduğunda program eskide kalmış oluyor bazen ve veriyi çekemiyor. Bazen veriyi çekiyor ama doğru yorumlayamıyor. Bu tür şeylerin nedeni anakart program uyumundan kaynaklı.

Kolay Gelsin..

Selamlar @berke_21,

Öncelikle sıkıntı yok eğer program görmüyorsa şunu bilmelisin her program bunun verisini alamıyor bunun nedeni bu bilgiyi bios veriyor bios guncel olduğunda program eskide kalmış oluyor bazen ve veriyi çekemiyor. Bazen veriyi çekiyor ama doğru yorumlayamıyor. Bu tür şeylerin nedeni anakart program uyumundan kaynaklı.

Kolay Gelsin..

şimdi anladım hocam teşekkürler benim biosum final sürüm olduğundan onun dışında bana önerebileceğiniz bir program varmı sıcaklığı ölçmem için biliyorum çoksordum son bu

edit: özelikle msı anakartlar ile uyumlu bilinen program var ise oda olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 11 Nisan 2016; 16:01:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.