Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığım 85 dereceyi geçmiyor ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım lenovo y570 gtx555 ekran kartı i72670qm işlemciye sahip.

İşlemci sıcaklığı en fazla 85 dereceye çıkıyor, o dereceye çıktığında ise hız kesmesi yapıyor ve oyunlarda vb aşırı fps düşmesi meydana geliyor, eskiden 90 derecenin üstüne çıkabiliyordu 100 dereceye yakın güç kesiyordu şimdi 85'te yapıyor, asla 85'in üstüne çıkmıyor, 45-50 fps aldığım oyunda bi anda 7-15 fps almaya başlıyorum ve bu beni çıldırtıyor, termal macununu yeni değiştim sayılır, vatandan almıştım kaliteli bi şeydi...

+ windows 10'a geçtikten sonra sanki fan hızım sınırlandı, yani fan eskiden daha çok devir yapardı şimdi daha az devir yapıyormuş gibi geliyor, bunun nedenleri ne olabilir ?

Pc'yi ilk aldığımda pc'nin ses açma tuşunun orada bi tuş vardı orada fanı ayarlayabiliyordum, ama windows 10'da o uygulamayı desteklemiyor... Windows 10'dan önce çok daha fazla ısınırdı, elime çok sıcak gelirdi ama şimdi ısınmıyor ama performans da vermiyor, lütfen yardım!

• İşlemciyi direk fırına ver bari 400 dereceye kadar çıkartabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miracyavuzaslan M kullanıcısına yanıt
    sorun işlemciyi ısıtmak değil, eskiden 95 derecede çalışabilirken şimdi 85 dereceye gelince tıkanıyor, öyle olunca da fps düşüyor.
  • Hocam güç seçeneklerine gir oyunda iken hangi güç seçeneğini kullanırsan Dengeli/Yüksek Performans ona gir buradan gelişmiş seçeneklere gir. Açılan pencereden "İşlemci Güç Yönetimi"ne gir. Bunun alt seçeneği olan "Sistem Soğuma İlkesi"ne gir Pilde ve Prizde seçeneğini Edilgen'den Etkin'e çevir.
  • Londias kullanıcısına yanıt
    ikisi de etkinde hocam zaten ama yok fayda etmiyor...
  • Xbox ayarlarından DVR seçeneği var onu kapatıp denermisin
  • Londias kullanıcısına yanıt
    onu nasıl yapacağız hocam
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Başlat butonunun oradaki ara yerine xbox yaz sonra xbox uygulamasına gir kayıt ol , oturum aç sonra zaten açılan pencerede ayarlar yazar oraya girince OYUN DVR yazar o açktır onu kapat
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Yontem 1:ilk olarak overlock yapın.Islemcinizi daha cok zorlayacak ve ghz yi arttıracaktir.

Yontem 2:Voltajı sonuna kadar arttırın ve 1000 mhz artış yapın.120 derece garantisini veriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forest1224 -- 4 Mart 2017; 21:24:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam hocam hemen yapıyorum, yarın mobilden girerim artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.