Şimdi Ara

işlemci sıcaklığı değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler, önemli olan cpu sıcaklığı değeri mi yoksa core0 core1 core2 core3 sıcaklık değerleri midir?

cpu sıcaklığı max 46 oC

core0 56 oC
    core1 57 oC
    core2 60 oC
    core3 56 oC

Not:işlemci %100 çalışıyor durumda 10 dk sonrasındaki verilerdir.

• amd'de çekirdek sıcaklıkları önemli ama İntel'i tam bilemiyorum.gösterdiğin verilere göre çekirdek sıcaklıkları 60 derece civarındayken işlemci sıcaklığı 46 derece diye sevinmemen lazım diye düşünüyorum yani İntel'de de çekirdek sıcaklıkları önemli olabilir.her işlemcinin ısı toleransı farklıdır bazı işlemciler çok sıcak bile çalışabilir.endişe etmen gereken bir durum yok sanırım ama aynı işlemciyi kullanan varsa bir de onu dinle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

amd'de çekirdek sıcaklıkları önemli ama İntel'i tam bilemiyorum.gösterdiğin verilere göre çekirdek sıcaklıkları 60 derece civarındayken işlemci sıcaklığı 46 derece diye sevinmemen lazım diye düşünüyorum yani İntel'de de çekirdek sıcaklıkları önemli olabilir.her işlemcinin ısı toleransı farklıdır bazı işlemciler çok sıcak bile çalışabilir.endişe etmen gereken bir durum yok sanırım ama aynı işlemciyi kullanan varsa bir de onu dinle.

hocam ne fark eder mesela.
  • oyunlarda bu değer sabit kalıyor sıvı soğutmadan önce 80 leri görüyordum malesef
  • intel olduğu için 80'leri görüyordunuz amd çalışmaz 80 derecede reset atar ya da kapanır makine.80 derecede bile reset atmadıysa dediğim gibi dayanıklı ısıya.ilk mesajdaki değerler su soğutma mı?su soğutmaya karşın daha düşük olmalıydı mı diyorsunuz belki overclock vardır ve işlemcilerin çalışma sıcaklığı vardır sıvı nitrojenle bile soğutsanız daha hızlı çalışmaz ama daha çok overclock olabilir.sıcaklıklardaki canınızı sıkan olay nedir söylerseniz yorum yapabilirim.
  • intel farklı bir yapıya sahip nedenini bilmiyorum ama küçücük işlemci 4 çekirdek ve çekirdeklerin ısı farkları 10-15 dereceye çıkıyor bende
    aynı blok üzerinde böyle bir ısı farkı çok farklı geliyor bana.
    şunu söyleyim bende q8400 var 4 çekirdekli . 7/24 açık ve %90 civarında işlemci kullanımı oluyor
    sıcaklık 60-65 derecelerde max.
    hava soğutma var ve şuana kadar yanmadı. intel sıcaklığa daha dayanıklı ama 60c işlemci için gerçektende büyük sıcaklıklar değil 75 den sonra sıkıntı
  • quote:

intel olduğu için 80'leri görüyordunuz amd çalışmaz 80 derecede reset atar ya da kapanır makine.80 derecede bile reset atmadıysa dediğim gibi dayanıklı ısıya.ilk mesajdaki değerler su soğutma mı?su soğutmaya karşın daha düşük olmalıydı mı diyorsunuz belki overclock vardır ve işlemcilerin çalışma sıcaklığı vardır sıvı nitrojenle bile soğutsanız daha hızlı çalışmaz ama daha çok overclock olabilir.sıcaklıklardaki canınızı sıkan olay nedir söylerseniz yorum yapabilirim.

hocam macunu biraz sürdüm sanırım ondan kaynaklanıyor, bolca süreyim birde öyle deneyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan741

intel farklı bir yapıya sahip nedenini bilmiyorum ama küçücük işlemci 4 çekirdek ve çekirdeklerin ısı farkları 10-15 dereceye çıkıyor bende
    aynı blok üzerinde böyle bir ısı farkı çok farklı geliyor bana.
    şunu söyleyim bende q8400 var 4 çekirdekli . 7/24 açık ve %90 civarında işlemci kullanımı oluyor
    sıcaklık 60-65 derecelerde max.
    hava soğutma var ve şuana kadar yanmadı. intel sıcaklığa daha dayanıklı ama 60c işlemci için gerçektende büyük sıcaklıklar değil 75 den sonra sıkıntı

hocam bende sıvı soğutma var işlemcim max 52 derece oluyor sorun yokmuş ben gözümde büyütüyordum

• quote:

intel olduğu için 80'leri görüyordunuz amd çalışmaz 80 derecede reset atar ya da kapanır makine.80 derecede bile reset atmadıysa dediğim gibi dayanıklı ısıya.ilk mesajdaki değerler su soğutma mı?su soğutmaya karşın daha düşük olmalıydı mı diyorsunuz belki overclock vardır ve işlemcilerin çalışma sıcaklığı vardır sıvı nitrojenle bile soğutsanız daha hızlı çalışmaz ama daha çok overclock olabilir.sıcaklıklardaki canınızı sıkan olay nedir söylerseniz yorum yapabilirim.

hocam sıcaklık arttıkça öyle oluyor mesela cpu 44 derece iken core0 core1 ... 43 45 oluyor anladağım kadarıyla sorun yok çünkü 1 saat ghost oynadım 1920 1080 de takılma falan hiç olmadıydı

• Sıcaklıklar çok normal.
    Bende Custom Soğutma kullanıyorum bende de Max 50 OC'tada 65 leri buluyor.

Cpu sıcaklığı çekirdeklerin ortalama sıcaklık değerlidir diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Sıcaklıklar çok normal.
    Bende Custom Soğutma kullanıyorum bende de Max 50 OC'tada 65 leri buluyor.

Cpu sıcaklığı çekirdeklerin ortalama sıcaklık değerlidir diye biliyorum.

tmm hocam eyvallah
  • Sıvı soğutma olarak ne kullanıyorsun . 80 den buralara inmen gayet iyi bence bu değerler boşta iken mi böyle ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilsh59

Sıvı soğutma olarak ne kullanıyorsun . 80 den buralara inmen gayet iyi bence bu değerler boşta iken mi böyle ?

Boştayken 28 derece hocam, yük altındaki değerlerim bunlar.

corsair h90 kullanıyorum.
  • quote:

Sıvı soğutma olarak ne kullanıyorsun . 80 den buralara inmen gayet iyi bence bu değerler boşta iken mi böyle ?

program kullanıyorum video izliyorum cpu 38 derece
  • Benim amd fx 8350 me çözüm sanırım sıvı soğutma olacak yüklendiğimde otomatik kapanıyor sistem . :) Peki gürültü seviyesi yüksek midir ? corshair h90'ın.
  • quote:

Benim amd fx 8350 me çözüm sanırım sıvı soğutma olacak yüklendiğimde otomatik kapanıyor sistem . :) Peki gürültü seviyesi yüksek midir ? corshair h90'ın.

ses sorunu da yok hocam oldukça sessiz 14 lük fanı var 1400rpm de çalıştırıyorum.
  • quote:

Benim amd fx 8350 me çözüm sanırım sıvı soğutma olacak yüklendiğimde otomatik kapanıyor sistem . :) Peki gürültü seviyesi yüksek midir ? corshair h90'ın.

call of duty ghost'u 2xmsaa kalitesinde oynuyorum ısınma problemi takılma falan hiç olmuyor
  • Hmm o zaman güzel. Ses benim için çok önemli odam ufak olduğu için ses fazla olduğunda rahatsız edici oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a103112

Beyler, önemli olan cpu sıcaklığı değeri mi yoksa core0 core1 core2 core3 sıcaklık değerleri midir?

cpu sıcaklığı max 46 oC

core0 56 oC
    core1 57 oC
    core2 60 oC
    core3 56 oC

Not:işlemci %100 çalışıyor durumda 10 dk sonrasındaki verilerdir.

CPU sıcaklığı denen şey genelde CPU dışında anakarttaki termal diyot ile ölcülür.

Son iki nesil intellerde çekirdek ısısının işlemci dışına iyi atılamaması sorunu var. (Delid olayının sebebi) Bu yüzden core sıcaklıkları daha yüksek oluyor işlemci dışına göre.
    Bu yüzden çekirdek sıcaklığı işlemci iç termal diyotları ile ölçüldüğünden daha kesin sonuç verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: a103112

quote:

hocam macunu biraz sürdüm sanırım ondan kaynaklanıyor, bolca süreyim birde öyle deneyim.

gözünden kaçmış heralde arkadaşların kimse uyarmamış :) macunu bolca sürmeyin sakın olabildiğince ince sürün.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.