Selamlar...Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.Sistem parcalarimi yeni degistirdim (işlemci hariç).Sistemi de asagi yazyorum...
Asus P5B-VM SE Anakart Celeron D 2.8 (3.4 kullanıyorum o/c ile) Entegre grafik GMA X3000 2*1 gb veritech ddr2 800
İşlemcimi değiştirmek istiyorum.Aslında quad almayı düşünüyorum ama çok pahalı ve ona ayıracak param da yok şimdilik.Ucuzlayınca düşüneceğim sanırım.Kullandığım müzik programlarına şu anki işlemcim tabii ki pek yetemiyor.(Kayıt miksaj vs programları)
Pentium D 925 veya e2180 almayı düşünüyorum idareten. Pentium D de 3.0 hız 4 mb cache var e2180 de ise bilindiği gibi 2.0 hız 1 mb cache var. Gördüğüm kadarıyla müzik programlarında cache in önemi büyük. Sizce hangisini almalıyım? Oyun filan oynamaya vakit yok zaten şu sıralar o yüzden ekran kartını sonra alacağım.Değerlendirmelerinizi de programlara yönelik olarak yaparsanız sevinirim.
Not: e2160 ın o/c potansiyelinin yüksek olduğu söyleniyor her yerde.Ben de bir miktar o/c yapmayı düşünüyorum stock fanla eğer e serisi alırsam. e2180 ile e2160 için de birşeyler söylerseniz daha da memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler...
ŞİMDİ ZATEN ANAKARTININ QUAD DESTEGİ YOK ONU ZATEN ALAMAZSIN. DUAL CORE E2160 veyaE2180 TERCİH EDEBİLİRSİN İKİSİDE O.C ye müsait ve çift çekirdekli mimarisiyle üretildikleri için performansları iyidir..
ilgin icin tesekkürler fakat P5B-VM ve S Editionların quad desteği var.Zaten quad desteklediği için almıştım.
Quad Extreme'lerin çıkış tarihinede az kaldı. Sanırım Extreme almak daha mantıklı... Fiyat farkıda bariz değil.
quote:
Orjinalden alıntı: canat
Quad Extreme'lerin çıkış tarihinede az kaldı. Sanırım Extreme almak daha mantıklı... Fiyat farkıda bariz değil.