Şimdi Ara

İşlemci pinleri yamuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni işlemci fanı almıştım hiç kendim takmadım bir kaç video izledim baya basit geldi taktım macunu falan güzelce sürdüm ama bilgisayarı çalıştırdığımda kasaya güç geliyor fakat ekrana görüntü gelmedi ekranı baska kasada denedim ekranda veya vga kablosunda bir sorun yok ramlere ekran kartına baktm sorun yok ama işlemcide 3 tane pin yan yana yamulmuştu düzeltmeyi cımbızla denedim ama yok çok küçükler sorunun işlemci kaynaklı olduğundanda emin değilim ama ekran kartı falan yerinde gibi geldi bana neyse bu pinleri nerde düzelttirebiliriz veya düzelttirebilirmiyiz umarım çöpe atmak zorunda kalmam vatan bilgisayardan toplamıştım bilgisayarı oraya götürsem büyük ihtimal garantiye girmez ama çok para alırlarmı veya başka bildiğiniz böyle şeyler düzelten biryer varmı istanbulda oturuyorum.

bu arada vatan bilgisayarda montajını yaptırmayın gerçekten çok eminin hata bende değil bilmiyorum çok mu macun kullanmışlar işlemciyi yerine nasıl sokmuşlarsa fanı bir çıkardım işlemcide beraberinde geldi orda pinler hasar gördü sanırım.

• işlemci ve anakart nedır
  • Termal macun yapışıyor bazen soğutucuya çekince gelir ama pinlerin yamulmaması lazım çıkarırken sağ sol yapmadınız inş. çünkü ilk takılışta pinler yamuksa yerine oturmazdı, neyse siz direk servise verin bence pinler yamuldu felan demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 6 Mayıs 2012; 20:24:43 >
  • sorarlarsada aldıgımda yamuktu dersınız
  • Peki arkadaşlar 3-4 pinin yamulmasıyla ekrana görüntü gelmemesinin pinlerle alakası olmayadabilir gibi geliyor bana bazı konularda okudum bir kaç pini eğilmiş hatta kopmuş ama yine bilgisayar sorunsuz çalışıyormuş bana ekrana görüntü gelmemesiyle işlemci pek bağıntılı gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelberTh

Peki arkadaşlar 3-4 pinin yamulmasıyla ekrana görüntü gelmemesinin pinlerle alakası olmayadabilir gibi geliyor bana bazı konularda okudum bir kaç pini eğilmiş hatta kopmuş ama yine bilgisayar sorunsuz çalışıyormuş bana ekrana görüntü gelmemesiyle işlemci pek bağıntılı gelmiyor.

İşlemci çalışmazsa ekrana görüntü gelmeyeceğini biliyorsun ;

Kullanılacak şekilde değilki ekrana görüntü gelmiyor..
  • Peki güç kaynağı yetersiz gelmiş olabilirmi işlemci sogutucusu çokda güçlü birşey değil xigmatek gaia modelini aldım görüntü gelmeme sorunu güç kaynağındanda kaynaklanıyor olabilir demiş bazıları problem başka bir sorundan kaynaklanabilirmi diye merak ediyorum evet şlemcideki 3 pin biraz eğik ama işlemci yuvaya tam oturuyor eğik olmasına rağmen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Anakart Pinler Yamuldu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki güç kaynağı yetersiz gelmiş olabilirmi işlemci sogutucusu çokda güçlü birşey değil xigmatek gaia modelini aldım görüntü gelmeme sorunu güç kaynağındanda kaynaklanıyor olabilir demiş bazıları problem başka bir sorundan kaynaklanabilirmi diye merak ediyorum evet şlemcideki 3 pin biraz eğik ama işlemci yuvaya tam oturuyor eğik olmasına rağmen.

Olabilir sistemini tam yazarsan yardımcı olunur.
  • amd phenom x4 965
    msi 870a-g54
    asus hd5830
    4gb ram

500wattlık cooler master kasam var 1 yıla yakın stok fanla kullandım bugün işlemci fanını değiştirince görüntü alamamaya başladım
  • zaten birkaç pin yamulunca işlemci yerine oturmazki.sorunun kesinlike işlemci kaynaklı.bir bilgisayarcıya götürüp düzelttirebilirsin pinleri.başıma gelmişti bu olay.
  • quote:

amd phenom x4 965
    msi 870a-g54
    asus hd5830
    4gb ram

500wattlık cooler master kasam var 1 yıla yakın stok fanla kullandım bugün işlemci fanını değiştirince görüntü alamamaya başladım

Şimdi 1 yıldır böyle kullanıyorsan ve cpu fanını değiştirdikten sonra olduysa yani pinler yamulduktan sonra işlemciden kaynaklanıyor olabilir, yoksa sadece bir fan değiştirmekle gücün yetmeyeceğini sanmıyorum.
  • Evet pinleri düzelttim sorun çözüldü işlemci zaten tam oturmamış sanırım yerine ben oturdu sanıp levyeyi indirince kaymış bir kaç pin düzelttim çalıştırdım oldu umarım bir sorun olmaz
  • quote:

Evet pinleri düzelttim sorun çözüldü işlemci zaten tam oturmamış sanırım yerine ben oturdu sanıp levyeyi indirince kaymış bir kaç pin düzelttim çalıştırdım oldu umarım bir sorun olmaz

Büyük ihtimal olmaz ama bir dahaki sefere dikkatli ol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.