Şimdi Ara

İşlemci oyunu çok etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelecek aylarda oyun için bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat şu işlemci kafamı karıştırdı.İşlemciye değil de ekran kartına para yatırmak istiyorum daha çok şöyle 3-4 milyarlık pc toplayacağım fakat işlemci i5 4690k seçsem yeterli mi yanınada amd r9 390 ekran kartı düşünüyordum the witcher 3 gibi oyunları high seviyesinde oynayabilir miyim? Birde o.c varmış o nasıl bir şey riskli mi nasıl yapılıyor uyumlu mu bu işlemci biraz bilgi verir misiniz ?

• Hocam işlemciyi i5 6500 seçerseniz daha iyi olur. Sorunuza gelirsek ekran kartı oyun için en önemli bileşen ama son zamanlarda çıkan oyunlar işlemciye de yüklenmeye başladı. İşlemciyi bütçenize göre İ7 de seçebilirsiniz ama Skylake olmasına dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Az Bilen Bilgin -- 7 Şubat 2016; 10:12:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11_serhat_11

Gelecek aylarda oyun için bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat şu işlemci kafamı karıştırdı.İşlemciye değil de ekran kartına para yatırmak istiyorum daha çok şöyle 3-4 milyarlık pc toplayacağım fakat işlemci i5 4690k seçsem yeterli mi yanınada amd r9 390 ekran kartı düşünüyordum the witcher 3 gibi oyunları high seviyesinde oynayabilir miyim? Birde o.c varmış o nasıl bir şey riskli mi nasıl yapılıyor uyumlu mu bu işlemci biraz bilgi verir misiniz ?

Hocam oyunlarda i7 tamamen gereksiz ben i5 4690 ile r9 390 kullanıyorum gpu %100 olsa bile işlemci en fazla %30-45 oluyor 1080p'de, evet witcher 3ü hairworks msaax8 dahil herşey açık ultrada 2 görev dışında 35-40fps arası oynadım bu görevlerde "battle of keer morhan" ve son görev olan "battle preprations"dı bunlardada 30 sabit veriyodu arada bi 28-29 düşüyodu ama bu görevlerde sahne tamamen doluydu fps iyi değil gibi gözüküyo ama o muhteşem grafikleri görünce ayar filan kısasın gelmiyo hiç

• barçalı-batu kullanıcısına yanıt
    Peki hocam i5 4690 a o.c yapılabiliyor mu ? Yeni anakartlarla k olmasına gerek yokmuş sanırım ben tam bilmiyorum da
  • quote:

Peki hocam i5 4690 a o.c yapılabiliyor mu ? Yeni anakartlarla k olmasına gerek yokmuş sanırım ben tam bilmiyorum da

Hocam i5 4690'a oc yapmak gereksiz stok hızları gayet yeterli olur ki 3.9ghz'den bahsediyoruz burda ve r9 390ı rahatlıkla besliyo crossfire bile yapabilirsin o işlemciyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barçalı-batu -- 7 Şubat 2016; 11:38:18 >
    Hocam çok masraflı olur crossfire da toplayınca i7 almayacağım orası kesin render falan işim olmaz sadece oyun için topluyorum.Bu arada işlemci demiştim ama birde nvidia gtx970 mi yoksa amd r9 390 mı yoksa 390x mi önerirsiniz ?
  • quote:

Gelecek aylarda oyun için bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat şu işlemci kafamı karıştırdı.İşlemciye değil de ekran kartına para yatırmak istiyorum daha çok şöyle 3-4 milyarlık pc toplayacağım fakat işlemci i5 4690k seçsem yeterli mi yanınada amd r9 390 ekran kartı düşünüyordum the witcher 3 gibi oyunları high seviyesinde oynayabilir miyim? Birde o.c varmış o nasıl bir şey riskli mi nasıl yapılıyor uyumlu mu bu işlemci biraz bilgi verir misiniz ?

K serisi işlemcilere z chipset anakart ile overclock yapılabilir.

4690k bir önceki nesil bütçenize göre skylake 6 cı nesil toplamak daha iyi olacaktır

Zamanı gelince konudan haberdar et yardımcı oluruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam çok masraflı olur crossfire da toplayınca i7 almayacağım orası kesin render falan işim olmaz sadece oyun için topluyorum.Bu arada işlemci demiştim ama birde nvidia gtx970 mi yoksa amd r9 390 mı yoksa 390x mi önerirsiniz ?

Ben sadece işlemcinin gücünü söylemeye çalıştım sana yap demiyorum tabi yapıcaksan sağlam psuyu almak var bide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barçalı-batu -- 7 Şubat 2016; 11:52:24 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkürler yaz aylarına yakın almayı düşünüyorum son bir soru daha 6.nesil demişsiniz i5 6600k gibi mi?
  • 11_serhat_11 kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle

yaz aylarına doğru yeni kartlar ve işlemciler geleceği için şimdiden konuşmanın sana faydası olmaz zamanı gelince bakmak daha iyi olur
  • quote:

İntel işlemcilerin sonundaki "k" ibaresi işlemcinin çarpan kilidin açık olduğunu ifade eder. Yani overclock potansiyeli daha yüksektir. Bu sonunda k harfi bulunmayan intel işlemcilerin overclock yapılamayacağı anlamına da gelmez. Anakartlar da overclock olayında etkilidir, daha sağlam bileşenler her zaman fazlasını verir. Ancak sizin 4690 ya da 4690 k tercih etmeniz hata olur. Skylake mimarisine sahip intel i5 6500 işlemci ile ddr4 sistem kurmanızı tavsiye ederim.
  • Tardigrade T kullanıcısına yanıt
    Hocam 6600k daha iyi değil mi dediğinizden ?
  • quote:

Hocam 6600k daha iyi değil mi dediğinizden ?

Söylediğiniz daha iyi ama bütçe varsa ucu açık...
    Hocam fps fark ettiriyor mu fazla ikisi arasında etmiyorsa 6500 düşünebilirim yazın tekrar uplayacağım konuyu
  • quote:

Hocam fps fark ettiriyor mu fazla ikisi arasında etmiyorsa 6500 düşünebilirim yazın tekrar uplayacağım konuyu

Günümüzde birçok oyunda fps yi etkileyen en önemli bileşen ekran kartıdır. Söylediğimiz iki işlemci arasında maksimum 3 -5 fps oynar. Bence önemli olan bütçeye göre dengeli bir sitem kurmak. Mesela çok iyi bir işlemci alıp giriş seviye bir ekran kartı alırsanız fps falan alamasınız çünkü ekran kartı darboğaz yapar. Aynı şekilde iyi 2000 liralık bir işlemcide 300 liralık ekran kartıyla fps vermez. İsterseniz sistemi toplayacağınız zaman bütçeyi belirtin örnek sistem oluşturalım.
    Peki hocam teşekkürler
    Hocam güç kaynağınız kaç w ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: q_-MesuTJR-_p

Hocam güç kaynağınız kaç w ?

750w
    Sizce 700w 80+ bi psu r9 390 a yetermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: q_-MesuTJR-_p

Sizce 700w 80+ bi psu r9 390 a yetermi ?

700w yerine 750w alın arada 20tl fark var riske girmeye değmez
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.