Şimdi Ara

İşlemci oyunlar da çakılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu sorun bende ciddi problemler yapmaya başladı online oyunlarda 160 fpsten 2 saniyelik 3-4 fpse düşüp ardından 10-15 saniyelik 80 fps e çıkıyorum sonra terardan 160 fpslere dönüyor.
    Baya araştırdım Speedstepi kapat diyen oldu kapattım. fsb autodan manuale al dediler aldım. Windowstan güç seçeneklerini yüksek performansa aldım yine bir çözüm bulamadım.
    Sorun ısıdan diyeceğim ancak 30-40 dakika prime testinde işlemci 55 dereceyi bir tık atlamıyor. Ancak saniyeler içinde 55 dereceden 42 dereceye dönüyor ve 2ghz'e düşüyor.

CPU Yükteyken fsb yi 9.5ten 6.0a çektiği için bu sıkıntıyı yaşamaktayım. Varmıdır bir çözüm yolu arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architecth -- 4 Şubat 2017; 23:18:18 >

• Hocam işlemciniz darbogazdan dolayi fps düşüleri oluyor amd fx 8350 ile kullanuyordum Titan X daha önce stok halde iken feci darbogaz yapıyordu 5ghz çekince işlemciyi bayağı rahatlamiştim.Eğer yaptiğiniz overclock stabil olmazsa yine darbogaz yaşanabiliyor!...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Hocam işlemciniz darbogazdan dolayi fps düşüleri oluyor amd fx 8350 ile kullanuyordum Titan X daha önce stok halde iken feci darbogaz yapıyordu 5ghz çekince işlemciyi bayağı rahatlamiştim.Eğer yaptiğiniz overclock stabil olmazsa yine darbogaz yaşanabiliyor!...

İşin aksi tarafı anakart ram seçiyor ve elimdeki ramler kingstonun ince ramleri bunlara da oc olmuyor nedense.
  • biosu sıfırlamayı denediniz mi hocam? psuda sıkıntı olabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Architecth

quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Hocam işlemciniz darbogazdan dolayi fps düşüleri oluyor amd fx 8350 ile kullanuyordum Titan X daha önce stok halde iken feci darbogaz yapıyordu 5ghz çekince işlemciyi bayağı rahatlamiştim.Eğer yaptiğiniz overclock stabil olmazsa yine darbogaz yaşanabiliyor!...

İşin aksi tarafı anakart ram seçiyor ve elimdeki ramler kingstonun ince ramleri bunlara da oc olmuyor nedense.

En guncel biosla sorun devam ediyorsa bir önceki sürümlerle deneyiniz bazen bios sıkıntısındanda böyle sorunlar çikabiliyor

• Arkadaşlar bios en güncel sürüm ve microcodeli. Aslın da bugün deneyeceğim ancak anakart üzerinde ki vramler ateş pahası ısınıyor sorun onlardan kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum. Dün akşam konuyu açtıktan sonra oyun oynarken makine aniden kapatmaya da başladı. Ramler ve anakart vramlerini kontrol ettim fazlaca ısınmış haldelerdi (el değmeyecek kadar) hatta dokundum parmağım yandı ve su topladı.
    Biraz daha kurcalıyorum bakalım ya o tarafa ya bu tarafa göndericem anakartı
  • Anakart işlemciye verdiği voltajı anlık olarak dusuruyor, elle normal voltaj değerini vermeyi deneyin(Eski değer ile aybı olduğuna mutlaka dikkat edin yoksa sıcaklık problemi yaşayabilirsiniz.) Söylediğiniz gibi sıcaklık problemini de çözmeye bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inflect -- 5 Şubat 2017; 13:3:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUNLAR TAM EKRAN ÇALIŞMIYOR...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinkafa

Anakart işlemciye verdiği voltajı anlık olarak dusuruyor, elle normal voltaj değerini vermeyi deneyin(Eski değer ile aybı olduğuna mutlaka dikkat edin yoksa sıcaklık problemi yaşayabilirsiniz.) Söylediğiniz gibi sıcaklık problemini de çözmeye bakın.

Teşekkür ediyorum ancak bir çözüm olmadı işlemci 55 dereceyi görünce aniden 40 dereceye ve 2ghze çakılıyor. Tekrar söküp temizleyip macunlayıp tekrar deneyeceğim. Zira 55-60 derece benim için çok fazla yükte 42-45 dereceyi bir gram geçmiyordu.
  • overcloğun hazin sonu
  • Architecth kullanıcısına yanıt
    Anakart in islemci cevresinden ince tiz bir ses geliyor mu hocam onu bir kontrol et, gece ortalik sessizken, fanlari bir sekilde kisarak yada cok kisa süreligine kapatarak, mouse u ekranda beyaz alan üzerinde saga sola oynat... oynatirken ses geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Anakart in islemci cevresinden ince tiz bir ses geliyor mu hocam onu bir kontrol et, gece ortalik sessizken, fanlari bir sekilde kisarak yada cok kisa süreligine kapatarak, mouse u ekranda beyaz alan üzerinde saga sola oynat... oynatirken ses geliyor mu?

Hocam onu dinlemem biraz imkansız Haf 932 kullanıyorum içerisin de 13-14 tane fan var hangi birini kapatacam :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.