Şimdi Ara

İşlemci OC'de çakılıyor. G3258

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlemci ya hardcore takoz ya da eski sistemimden kalan işletim sistemini kullandığım için sistem oyunda bazense windows açılırken çakılıyor.

1.2V'da 3.8 Ghz'de Prime 95 yaptım 70 dereceyi geçmedi fakat anlamadığım şekilde oyunlara girerken ekran gidip geliyor ve sistem çakılıyor bende restart atmak zorunda kalıyorum.

Bios sürümüm güncel .

Şimdi işletim sistemi yüzünden mi çakılıyor yoksa işlemci çok mu takoz yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 29 Haziran 2015; 17:40:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 29 Haziran 2015; 17:41:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi isletim sistemini kullanıyorsunuz?

İslemci kaynaklı o.c'ye dayanan bir sorun olması icin oyunda ani donma (freezing ve yeniden pcyi baslatma zorunlulugu) ya da mavi ekran görmeniz gerekir. Ekran gelip gitmesi derken ne kastettiginizi anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Hangi isletim sistemini kullanıyorsunuz?

İslemci kaynaklı o.c'ye dayanan bir sorun olması icin oyunda ani donma (freezing ve yeniden pcyi baslatma zorunlulugu) ya da mavi ekran görmeniz gerekir. Ekran gelip gitmesi derken ne kastettiginizi anlayamadım.

W 8.1 64 Bit Pro işletim sistemi

Şöyle oluyor: Oyun açılıyor mesela tam yükleme ekranında ekran gidip geliyor. Sistem masaüstüne atıyor , fakat oyun arkaplanda çalılmaya devam ediyor açtığım müzik takılmadan donmadan çalıyor. Yani işleyişte sorun yok ekran gidip geliyor.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    sistemi değiştirdiysen zaten format atman lazım benim bildiğim.
    Sen başka bir işlemci almıştın ilk sanırsam geri verdin galiba acaba sorun anakarttamı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 29 Haziran 2015; 17:54:06 >
  • Tekrar isletim sistemi kurman gerekli oyun arkada calisip sesleri geliyorsa sorun donanimdak degildir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Sen başka bir işlemci almıştın ilk sanırsam geri verdin galiba acaba sorun anakarttamı?

Sanmıyorum şuan stok değerlere aldım herşeyi 2 saat minecraft oynadım tık demedi.

Oc yapınca çakılıyor işte.

Acaba voltaj değerlerini mi yanlış yapıyorum ya da başka bir ayarı ?

İslemciyi stok hızına alarak test edin aynı olay yasanıyorsa isin o.c ile ilgisi yok demektir, benim de tahminim bu yönde

Eger sorun ortadan kalkarsa prime95 ile stabiliteyi kontrol ederek ilerleyin. Orta düzey bir sogutucu fan almayı unutmayın. Belki de sıcaklık da sorun yaratıyordur fan almadıysanız. Son ihtimal anakart o.c icin yetersiz kalıyor da olabilir her anakartın niteligi kabiliyeti farklı oluyor.

Bunun dısında yasadıgınız sorun cok fazla sebepten kaynaklanabilir, önce combo-fix, registry clean gibi klasik yolları deneyin, olmazsa windows repair yapın. Yine olmazsa care format. Zaten bundan sonra düzelmemesi direkt donanımsal bir sorun olduguna isarettir ki hepsinin tek tek test edilmesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Tekrar isletim sistemi kurman gerekli oyun arkada calisip sesleri geliyorsa sorun donanimdak degildir

O zaman şu internet bi bağlansın bir de format atıp oc deneyelim.

Sadece çarpan artırıp voltaj veriyorsun dimi oc yaparken?

• quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

İslemciyi stok hızına alarak test edin aynı olay yasanıyorsa isin o.c ile ilgisi yok demektir, benim de tahminim bu yönde

Eger sorun ortadan kalkarsa prime95 ile stabiliteyi kontrol ederek ilerleyin. Orta düzey bir sogutucu fan almayı unutmayın. Belki de sıcaklık da sorun yaratıyordur fan almadıysanız. Son ihtimal anakart o.c icin yetersiz kalıyor da olabilir her anakartın niteligi kabiliyeti farklı oluyor.

Bunun dısında yasadıgınız sorun cok fazla sebepten kaynaklanabilir, önce combo-fix, registry clean gibi klasik yolları deneyin, olmazsa windows repair yapın. Yine olmazsa care format. Zaten bundan sonra düzelmemesi direkt donanımsal bir sorun olduguna isarettir ki hepsinin tek tek test edilmesi gerekir.

Yok format kesin atıcam da internetin bağlanmasını bekliyorum.

OC kaldırınca sorun ortadan kalktı.

Anakart B85 çipset ve mosfet soğutuculu.

Adamlar H81 mosfet soğutucusuz bir anakartta 4.4'leri kolayca yakalıyorlar.

Bu anakartın daha iyisini yapması lazım.

• quote:

Sadece çarpan artırıp voltaj veriyorsun dimi oc yaparken?

38 çarpan yaptım.

CPU Core Voltage yazan yere 1.200 yaptım.

Onun haricinde bir şey elllemedim.

Not: XMP açık olduğu için yapıyor olabilir mi ?

Hocam arka planda çalışan ekran kartı ile ilgili program varsa kapatın meselams afterburner,fraps,play claw 5 gibi bunları kapatın sonra amd driver ayarlarını sıfırlayın pc yeniden başlatın.Oyunu açmadan önce arka planda yazdıkalrım açıksa kapatın oyunu açın bakalım neler olacak eğerki olmazsa driver silip bir daha yükleyin format atmak bazen çözüm olmaz ve işlemci ile alakalı sorun değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Hocam arka planda çalışan ekran kartı ile ilgili program varsa kapatın meselams afterburner,fraps,play claw 5 gibi bunları kapatın sonra amd driver ayarlarını sıfırlayın pc yeniden başlatın.Oyunu açmadan önce arka planda yazdıkalrım açıksa kapatın oyunu açın bakalım neler olacak eğerki olmazsa driver silip bir daha yükleyin format atmak bazen çözüm olmaz ve işlemci ile alakalı sorun değildir.

İşlemciyle alakalı değilse sıkıntı yok.

Tüm ayarları defaulta aldım şuan takır takır çalışıyor herşey.

Format attıktan sonra en son driverlar ile oc deniyeceğim eğer o zamanda çalılırsa ya işlemci kabak çıktı demektir yada sorunlu.

Yapmaması lazım.Belki bazı yazılımlar sıkıntılı yüklendi yada kayıt defterinde sıkıntı oldu bir format atıp duruma yeniden bakmak lazım
    Yok hocam işlemci ile ilgili bir sorun değil bu bazen başıma geliyor buna driver çökmesi deniyor genelde ekran kartına oc yapıldıktan sonra oynadığınız oyun hata verip sonra beklemedik bir durumdan kurtarıldı gibi bir hata vermiyorsa driver çökmüştür oyunu açarken kapatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 29 Haziran 2015; 18:57:28 >
  • quote:

Yapmaması lazım.Belki bazı yazılımlar sıkıntılı yüklendi yada kayıt defterinde sıkıntı oldu bir format atıp duruma yeniden bakmak lazım

Aynen ilk işim internet bağlanınca format atmak olucak. Pm'den iyi bir W8.1 yollayıp nasıl yapcağımı anşatırsan sevinirim. Önceden anlattığın kayboldu çünkü :D

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Yok hocam işlemci ile ilgili bir sorun değil bu bazen başıma geliyor buna driver çökmesi deniyor genelde ekran kartına oc yapıldıktan sonra oynadığınız oyun hata verip sonra beklemedik bir durumdan kurtarıldı gibi bir hata vermiyorsa driver çökmüştür oyunu açarken kapatır.

Olabilir ekran kartına da oc oluyormu dye denedim. Sanırım biraz da onunla alakalı. Formattan sonra yazarım.

• Arkadaşlar sorunu çözdüm şu şekilde aynı sorunu yaşayanlara fayda niteliğinde olsun ;

CCC ayarlarından herşeyi default yaptım.

Bios'dan OC'u şu şekilde değiştirdim ;

Cpu Ratio: 38
    Core voltage: 1.2V
    Dram Ratio: DDR3 1333 (666)
    Cpu Ring Ratio: 34 (Bu ne bilen söylerse sevinirim)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.