Şimdi Ara

İşlemci max tdp sorunu acil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Athlon x3 455 @3.3ghz olan işlemcimin 4.çekirdeğini açtım(L3 cache açılmadı) Üstüne 3.3ghz olan hızı amd overdrive ile 3.6 ya çektim.

Fakat şöyle bir sorun var işlemci boşta iken PcWizard 2012 de 51.60w (çekirdek açmadan ve oc yapmadan önce 35w civarlarındaydı)

Yük altında yani BF3 girdiğim zaman 142.50w

142w baya yüksek değil mi? Anakartım Asus M5A78L-M LX max 95w tdp destekliyor. Açıkcası işlemciye yada anakarta zarar vermekten korkuyorum. Bu şekilde devam mı ediyim yoksa oc u gerimi alıyım?

Amd OverDrive da oc ayarları ise bu şekilde

• Yardımcı olacak yok mu?
  • 1.40v değilmi benmi yanlıs görüyorum 1.40 normal 1.55e kadar yolu var
  • çekirdek denen şey bildiğin 1 adet işlemci, açılınca haliyle o da elektrik ihtiyacı duyacak ve bu watt olarak size yansıyacak. Bu gayet normal bir durum ama 140 watt da az buz değil ki bu sadece cpu'nun çektiği o da beklemede, zaten yükte 200 küsür watt'ı bulur. 6850 mi kartınız, o da yükte çeker bi 200-250 watt ve diğer bileşenler ile ver coşkuyu güç kaynağına ve elektrik faturana :)
    -
    Peki bu durumda performans artışı gözlemliyor musunuz. Test programlarını sormuyorum siz uygulama olsun oyun olsun bariz bir fark yaşıyor musunuz overclock ve çekirdek açılması neticesinde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

çekirdek denen şey bildiğin 1 adet işlemci, açılınca haliyle o da elektrik ihtiyacı duyacak ve bu watt olarak size yansıyacak. Bu gayet normal bir durum ama 140 watt da az buz değil ki bu sadece cpu'nun çektiği o da beklemede, zaten yükte 200 küsür watt'ı bulur. 6850 mi kartınız, o da yükte çeker bi 200-250 watt ve diğer bileşenler ile ver coşkuyu güç kaynağına ve elektrik faturana :)
    -
    Peki bu durumda performans artışı gözlemliyor musunuz. Test programlarını sormuyorum siz uygulama olsun oyun olsun bariz bir fark yaşıyor musunuz overclock ve çekirdek açılması neticesinde ?

Yav hocam naptin sen :) islemci bosta 51 yuk altinda 140w lara kadar cikiyor. Ayrica e.kartim 6870 o da bosta 19w yuk altinda
    151w :) cf ypsan belki o kadar cekmez :D

Edit: Su anda pek test etme sansim olmadi ama sanmiyorum ki ole ahım sahım bi performans yaratsin. Zaten cekirdek acik olarak kullaniyrdum tabi performansa biraz etki ediyrdur ama gozle gorulecek kadar degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braymm -- 30 Mart 2012; 7:14:12 >

• O güç değerleri uç değerlerdir. Genelde %80-90'ı kadar güç tüketimi olur. Bu arada 140W gayet normal sorun yok.
  • 95 watt 960t cekırdegınıde acınca 167 watt oluyordu sanırsam benım anakartım desteklemıyo okadar watt ben acamadım ama sen acıpta o ıslemcıyı kullana bılıyorsan sorun yok rahat rahat kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda %100 CPU sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VokalAnestezi

O güç değerleri uç değerlerdir. Genelde %80-90'ı kadar güç tüketimi olur. Bu arada 140W gayet normal sorun yok.

Hocam yalnız anakart max 95w destekliyor. 140w normal demissin ama :S
  • 140 w ile normal stabil bi şekilde kullanıyorsan sorun yok takma kafana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.