Şimdi Ara

İşlemci kullanımı acil yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, işlemciyi aşırı derecede kullanıyor bilgisayarım. Format deneyeceğim yakın zamanda.

http://imgur.com/a/jgSQ0

SS'ler mevcut. Oyunlarda gereksiz yere kullanıyor. Assassin's Creed 4 Black Flag neyse. Call Of Duty Word At War benim canımı sıktı. Normalde de devamlı yavaş bilgisayar. Ekran kartımı harcadığımı düşünüyorum şahsen.

Bir işlemci var, direk anakartla birlikte değiştirebileceğim... AMD Athlon 7750. Sizce değiştirmeli miyim?

Combofix ile tarattım. Alalı bir sene olmayan HardDiskimi tarattım. Bad sector yok. En yüksek 150 Mb/s gördüm.

Masaüstünde en çok Skype kullanıyor. En fazla %54 gördüm. Detaylı görüşmek isteyenler, Skype: hasan.erdem.yildirim

• Up
  • Hocam ben değiştirmeden önce format atıp sistemin stabil çalışıp çalışmadığınızı denemeniz gerekiyor. Eğer formattan sonra da sistemde cpu kullanım sorunu mevcutsa, o zaman speed fan gibi programlarla ısı değerlerinizi paylaşın, eğer değerlerde de bir şey gözükmezse, o zaman parça değiştirmenizi tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: EagleOfAbhazya

Hocam ben değiştirmeden önce format atıp sistemin stabil çalışıp çalışmadığınızı denemeniz gerekiyor. Eğer formattan sonra da sistemde cpu kullanım sorunu mevcutsa, o zaman speed fan gibi programlarla ısı değerlerinizi paylaşın, eğer değerlerde de bir şey gözükmezse, o zaman parça değiştirmenizi tavsiye ederim.

Hocam zaten olay orda. Format atmadan çözmeye çalışıyorum. Okul bitti sayılır, malum tatilde geliyor. Oyun zamanı da başlamış demektir. O zamana adam eder miyim programdı şuydu buydu, ederim ama emin değilim. Dediğim işlemciye geçme şansım var. Ne dersiniz geçmeli miyim?

Orijinalden alıntı: Virtue97

quote:

Hocam ben değiştirmeden önce format atıp sistemin stabil çalışıp çalışmadığınızı denemeniz gerekiyor. Eğer formattan sonra da sistemde cpu kullanım sorunu mevcutsa, o zaman speed fan gibi programlarla ısı değerlerinizi paylaşın, eğer değerlerde de bir şey gözükmezse, o zaman parça değiştirmenizi tavsiye ederim.

Hocam zaten olay orda. Format atmadan çözmeye çalışıyorum. Okul bitti sayılır, malum tatilde geliyor. Oyun zamanı da başlamış demektir. O zamana adam eder miyim programdı şuydu buydu, ederim ama emin değilim. Dediğim işlemciye geçme şansım var. Ne dersiniz geçmeli miyim?

Format atmadan çeşitli programlarla da sonuç alabilirsiniz fakat format kadar etkili olmayabilir. İşlemci konusuna gelirsek, alacağınız işlemci ile sizin işlemcinizin soketleri yani giriş kısımları uyuyor mu, anakartınız alacağınız işlemciyi destekleyecek mi, önemli olan konu bu, yoksa yeni bir işlemci alıp, bilgisayarınızı tabi hızlandırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleOfAbhazya -- 22 Ocak 2014; 6:52:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Virtue97

quote:

Format atmadan çeşitli programlarla da sonuç alabilirsiniz fakat format kadar etkili olmayabilir. İşlemci konusuna gelirsek, alacağınız işlemci ile sizin işlemcinizin soketleri yani giriş kısımları uyuyor mu, anakartınız alacağınız işlemciyi destekleyecek mi, önemli olan konu bu, yoksa yeni bir işlemci alıp, bilgisayarınızı tabi hızlandırabilirsiniz.

Yeni işlemci almayacağım. Dediğimi tam anlamamışsınız. Şu an elimde o işlemci var ve buna uyumlu bir annekart. AMD Athlon x2 7750, değiştirsem daha performanslı bir makineye sahip olur muyum?
    Format atmaya karar verdim. Şu anda devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2241247DC -- 22 Ocak 2014; 16:56:08 >

• Hocam eski işlemcinizin bilmiyorum ama yeni işlemcinizin ghz'i cache değerleri yüksekse tabi ki daha performans olacaktır lakin harddisk, ekrankartı gibi parçalar yeni anakartınıza uyuyor mu, bunlarda önemli.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş , iobit oyun güçlendirici programını kullan şimdilik , ama uzun vadede format en iyisi .

Orijinalden alıntı: vahapcemil

Kardeş , iobit oyun güçlendirici programını kullan şimdilik , ama uzun vadede format en iyisi .

Format, takarken işlemci fanının 1 bacağının kırılması, şans eseri çalıştırmam ve sıcaklığın 50 den yukarı çıkmaması. Anlam veremiyorum normalde 75 civarı gezerdi. Şimdi oyunlarda 60 buldumu fan direk köklüyor. Problem çözüldü diyelim, en yakın zamanda o işlemciye dönmeyi planlıyorum. Performans sizce nasıl olur?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.