Şimdi Ara

işlemci hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle ana kartım foxcon g41 mxe ana kartın üstüne ilk başta Q8400 775 pin işlemci takmıştım bu ana kart bu işlemciyle sağalıklı bir şekilde çalışıyordu daha sonra bir tür arza gerçekleşti ardından bootmanger veya bios açmamaya başladı bende q 8300 takarak tekrar denedim ancak devamlı bios sesi hatası alıyorum bunun anlamı frekans hatası olabilir diye düşünüyorum alternatif çözüm yollarını denedim ancak işe yaramadı bende pentium duoal core e 5200 iki çekirdek işlemcisi takmak zorunda kaldım bütün birleşenler sağalam ve çalışıyor ancak belliki ana kartta bir hata meydana geliyor bu işlemcide güzel ancak ramlarım 800 mhz değerinde çalışıyor ve ekran kartını çalıştıramıyor bu işlemciyi 1 gb video kart ile kullanabiliyorum diyer 4 çekirdek üstü herhangi bir işlemci takmak istiyorum bunu nasıl gerçekleştirebilirim başka bir 775 pi ana karta baktığımda lga girişinde 2 adet spd kondansatörün eksik olduğunu fark ettim ancak bu bölümde ısıl işlem gerçekleştirmem oldukça zor havyanın sıcaklığı anında yuvadaki herşeyi dağatıyor sizce bu bir bios hatasımı spd kondansatörümü yoksa ramlarım arzamı verdi

• Düğümü çözmek yerine kesmeyi denemelisin ,

Foxcon genel de ( ECS gibi ) dandik bir anakart üretiyor.

G31 DDR2 YADA G41 DDR3 başka bir anakart alarak yoluna devam et

Hatta cpu ram vga götürüp , win7 kurar sonra teslim alırsın.

20 yıllık parçalar ve zahmetine , düşündüğün bu zamana değmez.

Antika ( il ilçe semt neresi göremedim ) pazarların da bu tarz dolu kasa 400/500 TL. Muhtemelen anakart 200/300 TL dir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

doğoru diyorsunuz hocam normalde uğraşmaya deymez ancak ben ancak bulunduğum yerde bu tarz sistemlere muhtacız bu konu hakkında bir teorisi olan varmı moswet arzası olabilirmi

• En güncel bios yazılımını yüklemeyi dene önce...

Güç kaynağı yeterli beslemeyi yapamıyor olabilir belkide daha düşük güçte işlemci ile çalıştığına göre...

• franklinda F kullanıcısına yanıt
    G41 ( muhtemelen ddr3 )

Bios güncellemeye pek gerek duymaz. Zaten foxcoon için de ( MSI ASUS GİGABYTE kolay ) bios bulup / atması daha zor olur.

En düşük psu 250w bile olsa ( Ekran kartı ek 6/8 pin veya 100w üzeri güç isteyen model değilse yise psu / güç kaynaklı olmaz tahminen.

İl ilçe semt yazarsa, arkadaşa kargo parasına ( ptt kargo şube teslim 100 tl veya shbn den ilan 251 tl ile toplam 300 TL malolur " ücretsiz cpu/ anakart " gönderen de çıkabilir.

DH İKİNCİ EL de alım ilanı açması yeterli.

• franklinda F kullanıcısına yanıt

Evet hocam ancak problemim halla çözülemedi sorunun devamını yıldız ( *.)işaretinden sonraya devam etirdim - Benzer sorun yaşayan olur diye bu kısmı yazıyorum ( ram belleği incelediğim zaman fark ettimki ram üzerinde ufak bir hatta var ancak çalışmasına engell değildi bende ardından farklı bir ram bellek taktım ancak iş bukadar kolay çözülmedi böyle bir durumda bios kendini güvenli moda almış ve yalnızca 2 çekirdekli işlemciler ile çalışıyordu bunları bana morf alfabesi ile anlattı :P yeni ram bellek ardından 4 çekirdek işlemcisi koydum ve ardından FARK ETTİMKİ ana kart yalnızca 2 çekirdeği görüyor ve sistem yapılandırması ayarları bu problemi düzeltemiyor ne bir bios ayarı var nede işlemci çekirdek sayısı gözüküyor ana kartın resmi web sitesinden gerekli yonga desteklerini ve sıfır biosumu indirdim foxcon g31 g41 vb kartlar için geçerli olan fox live update fox one isimli programların yardımıyla bios güncellemesi yapıp sistemimi yenilemiş oldum ardından intel yonga yazılımını yükleyerek yeniden başlatma butonuna bastım artık 4 çekirdeğimde aktif bu problem böylelikle sona erdi ......) (* Evet hocam şuanda sistem sorunsuz ancak daha önce kullandığım ekran kartı olan Sapphire R7 370 NITRO GAMING 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

daha önce sorunsuz çalışmasına rağamen şuanda hiçbir şekilde görüntü vermiyor güç kaynağı yeni 350 wat ekran kartını daha önce çalıştırıyordu ancak şimdi ekran kartı açılmıyor bu konuda ne yapmalı 1 gb ekran kartına hapis oldum

hocam sizd bir mantık yürütmeme yardım edermisiniz :D çok değişik bir durumdayım (BiLGİsayar YaPıYorum :P ) q8400 işlemci kullansam bile ona dahi onarım yaptım işlemcinin arkasındaki birleşenleri eski pentiumlardan söküp taktım işlemci topladım güç kaynağı vb şeylerde toplama ancak hepsi sorunsuz çalışıyor ekran kartı dışında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Recklesssone R kullanıcısına yanıt
    Selamlar / Merhaba,

Ekran kartın R7 379 mi ? Ve hala güç kaynapı ( psu ) 350w normal bir model mi ? yada Ek kablo veya adaptör ile 6/8pin çıkışlı mı?

Ekran kartına bağlanan ek güç kablosu sağlam , ekran kartı başka pc de sağlam çalışıyorsa ve senin görüntü alaöadıpın anakartın pcı-e16x slotu başka bir vga kart ike görüntü veriyorsa ,

Ekran kartı seçme durumu ( eski anakart ve hatta ramler EKRAN KARTI ile çakışabiliyor nadiren de olsa.

AMD ryzen ve PCI-E 4.0 gibi bir kombinasyon da uyumluluk durumu olsa tamam derdim ama , seninki tamamen şanssızlık gibi.

power supply everes marka 6 pin beslemem var ekran kartı ile uyumlu farklı güç kaynağı ile denedim

ancak daha önceki gibi boot olmuyor ekran kartı bios bir bip sesi verip çalışmalı ancak beklesem de açılmıyor fanlar dönüyor görüntü yok

slot 2.0 ancak ekran kartı 3.0 ben bunun ile ilgili diye düşünmekteyim ancak nasıl olduda daha önce bu kartı çalıştırmayı başardım bunu anlamış değilim

• Recklesssone R kullanıcısına yanıt
    PCI-E 16X de 2.0 3.0 4.0 çalışır , ancak ekran kartı ve ram seçme gibi bir durum her zaman oluyor ( ram dizilimi / sıralaması gibi )

Anakart üzerindeki ram ile ekran kartı bile çakışabiliyor bazen. Görüntü almak bir yana zaten windows kurup , driver sonrası kuşlanmak lazımsı ki uyumlulul anlaşılsın.

Ekran kartı başka yer de çalışıyor,
    Anakart başka ekran kartı ile çalışıyorsa,
    Psu marka dandik de olsa , 6 pin kablosu da sağlamsa , farklı ram ve bios sıfırlama yoluna git

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.