Şimdi Ara

İşlemci FSB si ile RAM Uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar internetden bu konu ile ilgili bir sürü yazı okuduysamda tam olarak kapamadım işlemci hızı ile RAM arasındaki ilişkiyi. öğrenmek istediklerimi şöyle sıralayabilirim

-Ben İ5 2500K 3.30Ghz Bi işlemci almayı düşünüyorum Bununda resmi sitesinde dediğine göre DDR3 1066/1333 desteği var. Şimdi ben 2*2 Gb 1600 Mhz hızında bi RAM alsam Bu sistem 1333Mhz Şeklinde mi çalışır ( Anakartın bahsedilen hızları desteklediğini varsayıyorum)

Yani tam olarak RAM hızının İşlemci FSB sinden yüksek olması durumunda (OverC. Olmaksızın) İşlemcinin Hızımı esas alınıyo.? Yada Bahsettiğim İ5 2500K İşlemciye uygun RAM Mhz si Kaç olmalıdır ?

-örnek vererek Bu İşlemci FSB si ile Ona uygun 1:1 çalışmayı sağlıyacak RAM Mhz si Nasıl Olmalıdır açıklıyabirseniz sevinirim hckln.

• OC yapmayacaksanız 1333MHz ram almanız yeterli olacaktır. Ama Turbo Boost'ta işlemci otomatik olarak FSB'yi arttırıyormu bilmiyorum..
  • evet O/C yapmıyıcam ama sadece mantığını kavramak açısından Bu İşlemci FSB sine göre RAM Hızı nası hesaplanıyo basit bi örnekle anlatabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: swedyboy

evet O/C yapmıyıcam ama sadece mantığını kavramak açısından Bu İşlemci FSB sine göre RAM Hızı nası hesaplanıyo basit bi örnekle anlatabilirmisiniz?

İşlemci ile Ram'lerin FSB(Veri yolu hızı) hızları aynıdır. OC yaparken işlemcinin FSB'sini arttırırsınız ve Ramların FSB'side otomatik olarak artmış olur. İşlemci hızını bulmak için işlemci çarpanı ile FSB'yi çarparsınız. Ram hızını bulmak için ise FSB'yi 2 ile çarparsınız..
  • Anlaşıldı sağol. bide bana tavsiyede 1333 Mhz li RAM almam yeterli olur demişsin ,İ5 2500K'nın 1600 Mhz li RAM i desteklemiyeceği için mi Tavsiyede bulundun?Bide RAM hızı işlemci Hızını geçmesi durumunda Bilgisayarda normal işlemcinin hızında çalışır dimi ? yani 1:1 kararlılık sağlanmadığı için her hangi bir yavaşlama olur mu merak ediyorumda biraz başını ağırttım valla Kusura bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: swedyboy

Anlaşıldı sağol. bide bana tavsiyede 1333 Mhz li RAM almam yeterli olur demişsin ,İ5 2500K'nın 1600 Mhz li RAM i desteklemiyeceği için mi Tavsiyede bulundun?Bide RAM hızı işlemci Hızını geçmesi durumunda Bilgisayarda normal işlemcinin hızında çalışır dimi ? yani 1:1 kararlılık sağlanmadığı için her hangi bir yavaşlama olur mu merak ediyorumda biraz başını ağırttım valla Kusura bakma

OC yapmayacağınız için 1333MHz yeterli olur.. Yoksa alacağınız işlemci OC yapılabilen bir işlemcidir. 2200MHz Ram kullansanız bile BIOS'tan ayarlamadığınız sürece Ram 1333MHz olarak çalışacaktır.. Ve anakart ne kadar destekliyorsa o kadar arttırılabilir.. Ram hızı işlemci hızını nasıl geçecek anlayamadım? FSB'den mi bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse FSB'ler ortaktır. Biri diğerini 1 bile geçemez.. Rıca ederim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.