Şimdi Ara

@@ İŞLEMCİ FANI SÜREKLİ ÇALIŞIYOR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Format attım bu sorundan dolayı ama hala aynı durumda ve laptop eskisine nazaran daha çok ısınmaya başladı. Isınmasından rahatsız değilim ama işlemci fanının sürekli çalışıyor olması midemi bulandırdı. Ne güzel sessizce çalışıyordu.
    Ayrıca kapatma komutu verdiğimde bilgisayar bazen tam olarak kapanmıyor. Windows kapatılmış ama HD çalışır vaziyette kalıyor. Power butonuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum.
    Bu sorunlar neden kaynaklanıyor olabilir?

• işlemci fanının tozunu temizleseniz ve fanda hasar var mı bi baksanız
  • Fan temiz olmayabilir. Ayrıca bilgisayarda aynanda baya işlem yapıyor musunuz?

Birde ısınma sorunu için; virüs olma ihtimali var mı? (düşük bir ihtimal ama taratma yaptınız mı?)
  • Fanı nasıl temizleyebilirim? Süpürgeyi fan ızgarasına dayayıp tozunu çekmem mümkün mü?
    Yoksa kasayı sökmek şart mı? Laptop olduğu için sökmek istemiyorum.
    Bilgisayarı boştayken bile fan sesli bi şekilde üflüyor. Görev Yöneticisi'nden İşlemler listesine de baktım yabancı bir exe'ye rastlamadım. CPU kullanımı %5- %20 arasında değişiyor.
  • Arkadaşım işlemci fanınıda bir sorun olabilir bunun çözümü formattan geçmez sorun donanımsal. İşlemcinin ısınmasına gelince birden fazla uygulama çalıştırırsanız öle bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz var. Son olarak sistem kapanmasına rağmen pc kapanmıyorsa sisteminizde bir sorun yoksa bu sorun yine donanımsal bir sorun nedeni anakart kaynanklana ya da cihazın güç kaynağından kaynaklı bir sorundur size açın tamir etmeye çalışın demeyecem çünkü Laptoplar masaüstü gibi değilllier hassas cihazla varsa garanti servise yollayın yoksa laptop tamiri yapan bilgisayrcılara götürün. Hade kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bilgin

Fanı nasıl temizleyebilirim? Süpürgeyi fan ızgarasına dayayıp tozunu çekmem mümkün mü?
    Yoksa kasayı sökmek şart mı? Laptop olduğu için sökmek istemiyorum.
    Bilgisayarı boştayken bile fan sesli bi şekilde üflüyor. Görev Yöneticisi'nden İşlemler listesine de baktım yabancı bir exe'ye rastlamadım. CPU kullanımı %5- %20 arasında değişiyor.

Garantisi devam ediyorsa, servise gönderiniz. Verim alamadığınızı, donanımsal yada işlemsel hata olduğunu, fanın sesli çalıştığını belirtiniz.
    Fanı temizlerler. Gerekirse parça değişimi olur.
  • Malesef garantisi bitti.
    Garanti kapsamındayken iki kez fanı temizletmiştim. 1 yıl önce en son.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • notebook fan ısı tahlıye ızgaralarından bır kompresor ıle basınclı hava tutabılırsenız faydası olabılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus1881

notebook fan ısı tahlıye ızgaralarından bır kompresor ıle basınclı hava tutabılırsenız faydası olabılır

Evet. Aklıma yattı. Bunu denerim ben.
    Teşekkürler.

Kapanma sorunu da fan ile ilgili olabilir mi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bilgin

quote:

Orjinalden alıntı: pegasus1881

notebook fan ısı tahlıye ızgaralarından bır kompresor ıle basınclı hava tutabılırsenız faydası olabılır

Evet. Aklıma yattı. Bunu denerim ben.
    Teşekkürler.

Kapanma sorunu da fan ile ilgili olabilir mi acaba?

Olabilir. Tam verimli çalışmıyordur fan.
  • Peki...
    Yardımlarınız için teşekkürler.
  • hort

Yeni konu açmayayım dedim.

Benim işlemci fanımı speedfan ile kontrol edebiliyordum.Kule tipi soğutucum var. Hız sıfıra düşünce fan da duruyordu. Şimdi hız sıfır olsa bile fan en düşük devirde (800 rpm) dönmeye devam ediyor. Acaba nerede hata yapmış olabilirim.

anakart msi 770-c45
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.