Şimdi Ara

İşlemci fanı olmadan bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba dün gece bilgisayarımda oyun oynarken kasadan tık tık ses geliyordu ama rahatsız edici bir ses değildi ve bakmadım devam ettim oynnamaya yaklaşık 2 saat falan oynadım herhalde sonra gece oldu kapattım ve bugün yine açtım aynı ses vardı kasaya bakayım dedimki bir baktım işlemci fanından geliyormuş ses fan dönmüyormuş taktım çıkardım düzeldi ama dün okadar oyun oynadım ne yapmalıyım şuanda işlemci masaüstünde 48 ile 51 derece arasında çalışıyor i7 7700 işlemci nasıl kontrol etmeliyim birey yapmalımıyım?

• termal macun yenile.

• Şükret sadaka ver devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci gereğinden fazla Isınmamış ki resetlememiş.
    O şekilde kullanmış olmanız sorun olmaz.

Fan takıldıysa ileride yine yapabilir.
    Bundan sonrası için; macun yenileyin fanı yada sogutucuyu komple değiştirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fan tozdan yada yağsızlıktan dönemiyor veya ömrü bitmiş bu arada macun yenile tavsiyeleri ne alaka çözemedim  

• Sizin söylediğiniz zamandan sonra " o kadar oyun oynadım " demişsiniz ya geçmiş o anda bile artık , yapacak bir şey yok yani. Fanı çıkarıp takmışsınız montajda sorun yoksa mesele yoktur.

Masa üstündeki şu an değerler mevsime göre normal sayılr çok kafaya takılacak durum yok. Oyun oynarken işlemci fan dönmüyorken ısı olarak 100 lere veya üstüne ulaşmamış herhalde, yoksa kapanırdı.

Fakat o fan yani işlemci soğutucusu şansa bir şeye çarptığı için dönmüyorsa sıkntı yok anlık olarak. Ama kendi kendine dönmüyorsa duruyorsa sökülüp temizlenmeli gerekirse yağlanmalı .

Yoksa hep aynı sıkıntı olacaktır sıkntı varsa eğer fanda. Temizlenmekle falan düzelmiyorsa yeni soğutucu bakın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.