Merhaba arkadaşlar bugün sistemin bazı parçalarını değiştirdim ve amd x6lı bir sistem kurdum. Şöyle bir sorunum var, eski sistemdede kullandığım akasa nero işlemci soğutucusu şu anki sistemde çok yavaş çalışıyor. Eskiden sorunsuz kullanıyordum ama şu anda gözle görülür derecede yavaş. Bu sorun neyden kaynaklanır acaba? Sistem şu şekilde ;
AMD phenom II x6 1055t işlemci ASUS M4A89GTD PRO/USB3 anakart Kingston 4gb (2*2) 1333mhz cl7 ddr3 bellek Samsung 320gb sataII hdd CoolerMaster RC 690 kasa Ekran kartı ASUS 8800GTX var ama daha takmadım. OCZ OCZ700MXSP-EU MODXSTREAM PRO 700W Modüler Güç Kaynağı
başka bir konu altındada yazdıydım ama direk soruna özel olsun isteyip yeni konu açtım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İşlemciye bişey olacak diye pcyi kullanmaya korkuyorum şu anda :S ..
Biostan ayarlarına bak. CPU Smart Fan Control. O ayarı kapatırsan disable yaparsan fan maksimum devirinde döner.
O teknik te işe yaramazsa fanı temizlemeyi denersin
Fanı daha yeni taktım 1 saat falan oldu. Zaten diğer sisteme alalıda 5-6 gün olmustu. Biosa girip bi kontrol ediyim şimdi..
çözüm Bios
CPU Smart Fan Control diye bir seçenek bulamadım ama şöyle seçenekler var;
Microcode Updation Enable Secure Virtual Machine Mode Enable Cool 'n'Quiet Enable C1E Support Enable Asus Core Unlocker Disable CPU Core Activation Auto
Ai OverClock Tunner Auto CPU Ratio Auto AMD Turbo Core Technology Auto DRAM Frequency Auto CPU/NB Frequency Auto HT link Speed Auto
Pek anlamadığım için bana göre yakın gelen sekmeleri yazdım :D bunlarla alakalı birşey olabilrmi?
Fan ile ilgili bişeyler yazması gerek. Bunlar değil.