Şimdi Ara

İşlemci fanı alacağım bu nasıl sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda son zamanlar da çok deli işlemci ısınma problemi yaşıyorum. Yada ben öyle zannediyorum.
    işlemcim : INTEL E6700 2.66 GHZ CORE2DUO 4MB 1066MHZ 775PIN

Boşta :30-35 C arası seyir ediyor.
    Yükte : 90-95 C arası oynuyor.

Standart Intel fan var şu an takılı. Max. harcayacağım limit 100 TL. bir model beğendim. bu işimi görür mü?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-sifir-ambalajinda-zalman-fatal1ty-fs-077-ultimate-cpu-cooler-76281477/detay

yada aynı fiyata daha iyisi var mıdır? Birde şu tarz bir öneride lütfen bulunmayın. Üzerine az daha koy bunu al şeklinde. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: homeros1

Herkese selamlar.

Bilgisayarımda son zamanlar da çok deli işlemci ısınma problemi yaşıyorum. Yada ben öyle zannediyorum.

Standart Intel fan var şu an takılı. Max. harcayacağım limit 100 TL. bir model beğendim. bu işimi görür mü?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-sifir-ambalajinda-zalman-fatal1ty-fs-077-ultimate-cpu-cooler-76281477/detay

yada aynı fiyata daha iyisi var mıdır? Birde şu tarz bir öneride lütfen bulunmayın. Üzerine az daha koy bunu al şeklinde. Şimdiden teşekkürler.

üzerine koyma 10 TL ye termal macun alıp işlemciyi tekrar tak.

ben de aynı sorunu yaşıyordum macunu değiştirdim sorun çözüldü.

cooler master ın var ondan almıştım gayet başarılı.

• macun olayını yaptım. Önceki macun taş gibi olmuştu. Çok güzel temizledim. yenisini sürdüm. değerler 10 C civarı düştü. önceden yükte 110 C ı buluyordu. sonra da bilgisayar kapanıyordu zaten. Macun mu kalitesiz çıktı acaba?

macun olayını yaptım. Önceki macun taş gibi olmuştu. Çok güzel temizledim. yenisini sürdüm. değerler 10 C civarı düştü. önceden yükte 110 C ı buluyordu. sonra da bilgisayar kapanıyordu zaten. Macun mu kalitesiz çıktı acaba?

olabilir.Ben de önce kadıköyden 4 tl ye çin malı birşey aldım.Bir değişiklik olmadı,sonra cooler masterınkini aldım,boşta 30 ,yükte 45 derece şu an.
  • Hocam zalman yerine sizehttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4982 COOLER MASTER Hyper 212 EVO'yu öneriyorum. Daha iyi performans alacaksınızdır, şuan youtube videolarına bakıyorum, isterseniz sizde bir düşünün derim :)

Ve benim sanırım hiç anlamayacağım bir konu bu, yükteyken işlemci 90-95te nasıl çalışabiliyor? Benim evimde 4 pc var her biri ile ısı testi yaptım Masa üstü PCler 80-85te kapandı Diğer dizüstü bilgisayarda 78 de kapandı. 90'ı bile görmedi :) Ayarlama felanda yapmadığım halde :)) Ayarlamak lazım tam bir bilgim yok ama biostan ayarlanabiliyor sanırım, 80 de kapanmasını sağlamak gerek 90-95 hele ki 110 çok tehlikeli sıcaklıklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

macun olayını yaptım. Önceki macun taş gibi olmuştu. Çok güzel temizledim. yenisini sürdüm. değerler 10 C civarı düştü. önceden yükte 110 C ı buluyordu. sonra da bilgisayar kapanıyordu zaten. Macun mu kalitesiz çıktı acaba?

olabilir.Ben de önce kadıköyden 4 tl ye çin malı birşey aldım.Bir değişiklik olmadı,sonra cooler masterınkini aldım,boşta 30 ,yükte 45 derece şu an.

Sanırım haklısın bende çünkü 2.5 TL ye aldım tek sıkımlık olanından. Yine 10 derece fark etmiş :P seninki hepten kötüymüş. Ama cooler master olanını sanırım düşünebilirim. Olayı ucuza halletmiş oluruz. İyi de olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ebuu

Hocam zalman yerine sizehttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4982 COOLER MASTER Hyper 212 EVO'yu öneriyorum. Daha iyi performans alacaksınızdır, şuan youtube videolarına bakıyorum, isterseniz sizde bir düşünün derim :)

Ve benim sanırım hiç anlamayacağım bir konu bu, yükteyken işlemci 90-95te nasıl çalışabiliyor? Benim evimde 4 pc var her biri ile ısı testi yaptım Masa üstü PCler 80-85te kapandı Diğer dizüstü bilgisayarda 78 de kapandı. 90'ı bile görmedi :) Ayarlama felanda yapmadığım halde :)) Ayarlamak lazım tam bir bilgim yok ama biostan ayarlanabiliyor sanırım, 80 de kapanmasını sağlamak gerek 90-95 hele ki 110 çok tehlikeli sıcaklıklar.

Ebuu üstad bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. Eskiden 60 derecelerde korkardım. Aman bilgisayara birşey olmasın der kapatırdım dinlendirirdim falan. :)

Şu an oyun açılırken bir 100% kasıyor. derece 95C leri görüyor. Oyun açıldıktan sonra 80 C derecelerde çalışmayı sürdürüyor. 110 C ı görmüş işlemciye 80C ne yaparki diye bir Türk mantığıyla oynuyoruz bakalım. ama içten içe de kafamda kalıyor tabi.

Dediğin modele baktım. benim socket e uymuyor gibi gözüküyor. Benim LGA775 socket tipi. İlgin için teşekkürler yine de tabi ki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sizce nasıl bu parçalar.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğru ya, kafa kalmadı, pardon.

Hocam sen yine dikkat et çalıştırmaman senin yararına sonra işlemciden olma, ayarlayabiliyorsan eğer 80'de kapatmasını sağla. Ben kendi bilgisayarımı ilk aldığımda bakardım dediğin gibi 60-70e vurduğunda tedirgin olurdum :) Şimdi 50 den yukarı çıkmıyor sağ olsun :)
    Maymun da Ağaçtan Düşer.
  • quote:

quote:

Herkese selamlar.

Hocam bu muydu senin aldığın?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-urunler-coolermaster-htk-002-u1-gp-cpu-icin-termal-macun-2-37gr-71674921/detay

• quote:

quote:

quote:

Herkese selamlar.

Hocam bu muydu senin aldığın?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-urunler-coolermaster-htk-002-u1-gp-cpu-icin-termal-macun-2-37gr-71674921/detay

bu olması lazım,zaten cooler master ın çok çeşidi yok,bir sıkımlıkdı benim aldığımda kutu falan böyleydi,herhalde budur

• eywallah çok teşekkürler. Cumartesi günü denemeye çalışacağım. Sonuçlarını haber vereceğim. Sağolasın tekrardan.
    Intel Core i7-7700K (default) / Asus ROG Strix Z270G Gaming mATX (Bios 1301) / G.Skill Trident Z RGB 2x8 Gb 3600 MHz 15-15-15-30 2T 379 (DRAM 1,379V - VCCIO 1,1250V - VCCSA 1,1375V) / Intel HD Graphics 630 / Hadron 500 W / Intel SSD DC S3700 Enterprise 200 Gb x 5 / Intel Thermal Solution BXTS15A / Samsung SH-224FB dvd-rw / Samsung 2433LW 24" / Logitech Z-2300 / Windows 10 Pro x64 / Uzay montaj / APC BX650LI-GR ups x 2

• Teşekkürler Iran Mask verdiğin değerli paylaşımlar için.

Az önce bilgisayarım yeni aldığım termal macun u denedim. Birde fanı kompresörle temizlettim. Şu an inanılmaz bir şekilde ısı değerleri düştü. littlestewie arkadaşın dediği gibi kaliteli bir termal macun gerçekten iş görüyormuş. Şu an ısı değerleri boşta 21 C yükte 35-40 C civarlarında .
    şu an tek sorunum Intel in kendi fanını sök çıkar sök çıkar yapa yapa, anakarta giren plastik uclardan bir tanesini az deforme ettim. :S çok çok ufak bir oynama var. Kasayı mecburen yatık kullanıyorum. Çok kalitesiz yapmışlar. Vidalı olsaymış iyiymiş. Artık bugün geçti yarına kadar böyle idare edeceğim. ama güçlü bir fan almama çok gerek kalmıyor bu termal macun sayesinde. 30 TL civarlarında bir fan sanırım işimi görecektir.

Herkese yardımları için teşekkürler.
  • bence iyi kule tipi soğutucu alın ve bu bilgisayarı hatta ileride yeni alacağınız bilgisayarınızı bile satacağınızı göz önüne getirin...iyi bir işlemci soğutucusu alın...hep yanınızdda olsun(belki ilerde amd ye geçersiniz diye hesap edin)size şöyle bir tavsiyem olacak
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/cooler-master-rr-212e-16pk-r1-hyper-212-evo-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58836
    acele etmeyin bekleyin indirime denk getirin ve alın...

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

bence iyi kule tipi soğutucu alın ve bu bilgisayarı hatta ileride yeni alacağınız bilgisayarınızı bile satacağınızı göz önüne getirin...iyi bir işlemci soğutucusu alın...hep yanınızdda olsun(belki ilerde amd ye geçersiniz diye hesap edin)size şöyle bir tavsiyem olacak
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/cooler-master-rr-212e-16pk-r1-hyper-212-evo-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58836
    acele etmeyin bekleyin indirime denk getirin ve alın...

Aslında doğru söylüyorsun. Intel in core i serisinden sonra çıkacak teknolojiye geçecek durumda değilim şu an zaten. En fazla 1-2 sene içinde core i7 düşünüyorum. Faydası olur o zaman.

İlerde amd ye geçersin demişsin. Eskiden AMD yi hiç sevmezdim. O çok ısınma problemleri olduğu zamanlarda tiksinmiştim. Şu an çok güçlü ve iyiler ama intel e gereksiz bir sempatim var işte :)

• Akasa venom pico nasıl bi ürün 92 mm lik ler arasında en iyi o var sanırsam .
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.