Şimdi Ara

İşlemci - Ekran kartı darboğazı (Ters darboğaz) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: flodd
    Ters darboğaz durumu yok. İşlemciniz voltaj istiyor sadece. Benim de başıma gelmişti. Prime testini geçtiği halde oyunlarda takılma ve en sonunda mavi ekran alıyordum. Default hıza geri alınca problem çözülmüştü. Yani kararlılık testleri kesin ölçüt değil. Sadece tamamen çakılıp çakılmadığını anlayabilirsiniz.
    4.4Ghz 1.170v
    4.4Ghz 1.250v arasında hiçbir fark yok hocam? Hala arada takılma yapıyor.
    Normalde 4.5Ghz'de 1.230v ile stabil olan bir işlemciden bahsediyorum.

Dominic hocam, overclocklu mu işlemciniz?

• İşlemci 4.2 Ghz'de
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
    İşlemci 4.2 Ghz'de
    Cevap için teşekkür ederim. Farklı hızları deneyeceğim, olmadı pazar günü ekran kartına overclock yapacağım bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

Ters darboğaz durumu yok. İşlemciniz voltaj istiyor sadece. Benim de başıma gelmişti. Prime testini geçtiği halde oyunlarda takılma ve en sonunda mavi ekran alıyordum. Default hıza geri alınca problem çözülmüştü. Yani kararlılık testleri kesin ölçüt değil. Sadece tamamen çakılıp çakılmadığını anlayabilirsiniz.
    4.4Ghz 1.170v
    4.4Ghz 1.250v arasında hiçbir fark yok hocam? Hala arada takılma yapıyor.
    Normalde 4.5Ghz'de 1.230v ile stabil olan bir işlemciden bahsediyorum.

Dominic hocam, overclocklu mu işlemciniz?

O zaman işlemciniz biraz takoz. Stabil varsaydığınız hızlar gerçekte stabil olmayabilir. Yine de emin olmak için güçlü bir kart ile denemekten başka çare yok. GTX690 takılsa da yine atlama yapacağını düşünüyorum, bence problem overlock ile alakalı.

• quote:

O zaman işlemciniz biraz takoz. Stabil varsaydığınız hızlar gerçekte stabil olmayabilir. Yine de emin olmak için güçlü bir kart ile denemekten başka çare yok. GTX690 takılsa da yine atlama yapacağını düşünüyorum, bence problem overlock ile alakalı.
    Şansıma parçalarım hep takoz çıkar zaten. Peki 4.0 üzerinde 0.975v olarak çalıştırabiliyorum ve benchmarklarda sıkıntı yok, oyunlarda donma yok. Bu nasıl olabiliyor hocam?
    Arkadaşın Gtx670'ini ödünç alacağım bu gidişle.

• quote:

quote:

Şansıma parçalarım hep takoz çıkar zaten. Peki 4.0 üzerinde 0.975v olarak çalıştırabiliyorum ve benchmarklarda sıkıntı yok, oyunlarda donma yok. Bu nasıl olabiliyor hocam?
    Arkadaşın Gtx670'ini ödünç alacağım bu gidişle.

İslemci 4.0 Ghz de 0.975 de sorunsuz ise islemciniz takoz degildir. İkinci bir husus ise ekran karti islemciye dar bogaz yapamaz. İslemci voltajlarini degisken deneyin , testleri bitirmesi %100 sorunsuz oldugunu kanitlamaz. Oncelikli yapacaginiz BİOS guncellemesi ile anakarti guncelleyin islemciye yapilan OC ile uyumsuzlugu ortadan kaldirabilir diger olay ise farkli slotlarda deneyebilir misiniz karti ? Oncelik bios tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer
    İslemci 4.0 Ghz de 0.975 de sorunsuz ise islemciniz takoz degildir. İkinci bir husus ise ekran karti islemciye dar bogaz yapamaz. İslemci voltajlarini degisken deneyin , testleri bitirmesi %100 sorunsuz oldugunu kanitlamaz. Oncelikli yapacaginiz BİOS guncellemesi ile anakarti guncelleyin islemciye yapilan OC ile uyumsuzlugu ortadan kaldirabilir diger olay ise farkli slotlarda deneyebilir misiniz karti ? Oncelik bios tabiki.
    Hocam genel olarak stabilliği test etmek için sadece benchmarkları kullanmıyorum işte, sorun burada. Bench'lerde sorun yok, After Effects ya da 3dsMax'te render'da sorun yok, işlemciyi uzun sürelerdir böyle kullanıyorum. Stabilliği sadece benchmarklara göre söylemiyorum tabii. Ud3h Bios'u F18 olarak güncel. Farklı slotlarda da denedim, durum aynı. Şu anda işlemciye en yakın olan Pci-e 16 slotunda takılı. Başka bir öneriniz var mıdır? Yoksa arkadaşın 670'i çalayım mı?

• quote:

quote:

Hocam genel olarak stabilliği test etmek için sadece benchmarkları kullanmıyorum işte, sorun burada. Bench'lerde sorun yok, After Effects ya da 3dsMax'te render'da sorun yok, işlemciyi uzun sürelerdir böyle kullanıyorum. Stabilliği sadece benchmarklara göre söylemiyorum tabii. Ud3h Bios'u F18 olarak güncel. Farklı slotlarda da denedim, durum aynı. Şu anda işlemciye en yakın olan Pci-e 16 slotunda takılı. Başka bir öneriniz var mıdır? Yoksa arkadaşın 670'i çalayım mı?

İslemci voltajiyla ilgili stabilsizlik olabilir , yukarida farkli voltajlarla sorun yok yazmissiniz auto da birakin kendi versin voltaji , ikinci bir durum ise kartinizda sorun olabilir birde PSU da bir sorun sebebiyle islemciyi verimli besleyemiyordur , farkli kart ve psu ile deneyin sunu unutmayin i7 3960X ile GT 520 kullansaniz bile darbogaz olmaz

• quote:

İslemci voltajiyla ilgili stabilsizlik olabilir , yukarida farkli voltajlarla sorun yok yazmissiniz auto da birakin kendi versin voltaji , ikinci bir durum ise kartinizda sorun olabilir birde PSU da bir sorun sebebiyle islemciyi verimli besleyemiyordur , farkli kart ve psu ile deneyin sunu unutmayin i7 3960X ile GT 520 kullansaniz bile darbogaz olmaz
    Power'ım High Power 750W Absolute Power 80+ modeli. 2008 yılında almıştım, biraz eskidi sanırım. Dediklerinizi de deneyeceğim hocam, bilgiler için çok teşekkürler.

• quote:

quote:

Power'ım High Power 750W Absolute Power 80+ modeli. 2008 yılında almıştım, biraz eskidi sanırım. Dediklerinizi de deneyeceğim hocam, bilgiler için çok teşekkürler.

Rica ederim. İllaki sorun psu da demiyorum siz mumkunse farkli psu ve kart ile deneyin sonucu yazarsiniz.

• quote:

Rica ederim. İllaki sorun psu da demiyorum siz mumkunse farkli psu ve kart ile deneyin sonucu yazarsiniz.
    Hocam bu arada Windows puanı ile kendi kendime ölçüp ego tatmini yapayım dedim. Enteresan bir tablo çıktı karşıma.

4.0Ghz ile aldığım sonuç:
     İşlemci - Ekran kartı darboğazı (Ters darboğaz)

4.4Ghz ile aldığım sonuç:

• quote:

quote:

Hocam bu arada Windows puanı ile kendi kendime ölçüp ego tatmini yapayım dedim. Enteresan bir tablo çıktı karşıma.

4.0Ghz ile aldığım sonuç:

4.4Ghz ile aldığım sonuç:

İlginç şekilde düşmüş skorlar , ekran kartı hızında dalgalanmalar oluyor mu OC yapınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 26 Nisan 2013; 16:35:15 >

• quote:

Sonuçlar normal neden şaşırdınız

İşlemci hızı yükseldiğinde ekran kartının puanının düşmesi normal midir hocam? Puan takıntım falan yok, sadece merak ediyorum. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Edit: Editlemişsiniz şimdi gördüm. Dalgalanmadan kastınız tam olarak nedir hocam? Forumda sıkça karşılaştığımız; Vga monitöre bağlı 7850'lerdeki gibi bir dalgalanma mı?
    Sadece arada çok ufak donmalar oluyor. 1 saniyeden az sürüyor diyebilirim. 4.0Ghz'de bu donmalar yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 26 Nisan 2013; 16:37:16 >
  • Editi gördüğünüze sevindim.Dalgalanma yani Gpu Core Hızı atıyorum 900 den 850 gibi değerlere düşüyor mu yada Gpu usage % 99 dan %90 80 gibi değerlere düşüyor mu ?
  • quote:

Editi gördüğünüze sevindim.Dalgalanma yani Gpu Core Hızı atıyorum 900 den 850 gibi değerlere düşüyor mu yada Gpu usage % 99 dan %90 80 gibi değerlere düşüyor mu ?
    Oyunlarda deneme yaparken Far cry3, Crysis 3 ve en son çıkan Tomb Raider'ı kullanıyorum. %98-99 olarak 1 derecelik değişme oluyor sadece.
    Gpu Core sürekli olarak 850'de. Hiç değişmiyor.
  • Latency checker ile denemek lazım ama kartta sorun yok gözüküyor , işlemci psu yada , OC yaparken ram ile ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz ram lerin hızlarını ve voltajlarını kontrol edin OC li OC siz olarak
  • Windows puanlamasına neden bakıyorsun ki.
    Benim 2 yıllık Pc 7,3 Puan Alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 26 Nisan 2013; 16:59:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to
    Windows puanlamasına neden bakıyorsun ki.
    Benim 2 yıllık Pc 7,3 Puan Alıyor
    Puanlama benim için bir kıstas değil zaten hocam, meraktan baktım sadece. "Bu sorundan dolayı puanlamada da değişiklikler olabilir mi?" diye.
    Benim külüstür ekran kartım da 5 yıllık, ancak işlemci hızı 400Mhz artırıldığında nasıl 7.8'den 7.3'e düşüyor onu merak ettim.
  • quote:

Latency checker ile denemek lazım ama kartta sorun yok gözüküyor , işlemci psu yada , OC yaparken ram ile ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz ram lerin hızlarını ve voltajlarını kontrol edin OC li OC siz olarak
    Öneriler için çok teşekkürler hocam. Tek tek deneyeceğim ve sizi tekrar rahatsız edeceğim.
  • Öncelikle ilginç bir seçim yapmışsın ekran kartı ve işlemci arasında ama sebebini açıklamışsın,haksız da değilsin elindeki ekran kartı gayet iyi,forumda bunun muadili olan gtx 460 lar ve 470 ler hala kullanılıyor Şimdi normalde tersine darboğaz diye bir durum yok,açıkçası ekran kartı ne kadar eski olsa da olsun işlemciyi hiçbir biçimde geriye atamaz ama misal oyunlarda veya benchlerde toplam görünen puanı düşürür onun da nedeni ekran kartının yeterince performanslı olmamasından ötürüdür.Diğer yandan 4.4 Ghzde bu donmaların sebebi,birincisi stabil olmaması veya yeterli voltaj beslemesi olmaması olabilir.İkincisi ramlerin o.c yapıldığında voltajın yeterli olup olmayışı da olabilir.Maalesef hiçbir stabilite programı %100 keskin sonuç sağlamaz,sağlayamaz.Saatlerce süren Prime işkencesinden sonra oyuna girip mavi ekran alan veya bench yapmaya çalışıp aynı şekilde mavi ekran alan çok kişi gördüm.

Bunun haricinde normalde işlemciye o.c yaparken bus clock kısmını stabiliteyi sağlama alması için 0.1 olarak arttırıyorum,hatta dahası forumda bunu yapan birçok kişi de gördüm.Hatta bu değerle çok oynandığında pci girişinde saturasyonlar olduğunu ve diğer bileşenlerde değişik sonuçlar çıktığına dair bilgiler var.

Diğer ihtimaller ise psu ve anakarta dayalı ikiye bölünmüş bir seçenek olarak çıkıyor.Psu 12volt gerilimini sabit tutamayıp dalgalanma yaratıyorsa Anakart Vrm yeterince besleme alamayıp çıkışı doğru olarak vermiyor olabilir.Hatırladığım kadarıyla Gigabyte,analog birim yerine dijital kullanıyor ki bunun da kendiyle birlikte getirdiği dezavantajlar var.Pwm ve Vrm konusu maalesef şu anda ihmal edilen konulardan birisi ve yapılan incelemelerin yarısında anakartların faz girişleri yalan yanlış tanıtılıyor.
    Misal "GD65 in gerçek 12 Faz hurafesi gibi "

Fırsat var ise değişik bir psu ile deneyip tekrar sonuçları almanı öneririm,bus speedi eğer yapmadıysan 0.1 ile biraz daha stabil bir değere alıp öyle dene derim.

Edit:İmla ve düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 26 Nisan 2013; 21:00:10 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.