E8500'ü çıkarıp q8300 taktım, Windows 10 hala e8500 gösteriyor ve 2 çekirdek gösteriyor. CPU-Z q8300 var diyor. Ve tabiki PC hızlandı. Ancak 4 Çekirdek çalışmıyor galiba? Resource Monitor'de 2 Core gösteriyor. Everest Ultimate'de q8300 var görmesine rağmen sadece iki çekirdeğin sıcaklığını görebiliyorum.
dostum anakart'a çıkmış herhangi bir bios update varsa yap,yani senin sürümden daha yenı bir sürüm varsa onu yükle eğer en güncel sürüm seninki ise biosu sıfırla tamamen,default yap,format at bide yenıden yükle os'u
format atsak düzelir zatende, bios sıfırlamak yeterli olurmu acep
Anakartın modelini aratıp Q8300'ı destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Büyük ihtimalle BIOS update ve format sorununuzu çözecektir.
Benzer bir durumu yakın vakitte bende yaşadım.
7700K dan 8700K ya geçtim.Haliyle işlemci ve anakart değişti.Format atmadan önce işlemciyi hızlıca test etmek için önce bıos güncellemesi yaptım ardındanda mevcut windows 10 üzerinde kullandım.Sistem ilk başta işlemciyi 4/8 olarak algıladı daha sonra çalıştıra msconfig yazıp sistem yapılandırmasına girerek önyükleme bölümünde yer alan gelişmiş seçeneklerde işlemci sayısı önündeki işareti kaldırdım.Önceki sistemde en fazla 8 thread olduğu için sistem bu ayar nedeniyle 8 den sonrasını algılamadı.Elbette aynı anakart üzerinde başka bir işlemciye geçildiğinde format çok gerekli olmasada anakart değişiyorsa format atmak en sağlıklı olan yolu diğer türlü sistem stabilitesi etkileniyor.
Bıos güncellemesi,temiz kurulum işletim sistemi büyük ihtimalle bu durumu çözecektir.