Şimdi Ara

İşlemci aşırı ısınma ( Boştayken )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4070 Tİ ASUS ROG serisi ekran kartı aldım. Parçaları çıkardım bilgisayarı komple temizledim . Ekran kartını güç bir şekilde çalıştırdım ilk başta çalışmadı ramları çıkardım taktım çalıştı daha sonra bilgisayarı açtım masa üstündeyken işlemcim aşırı ısındı. 90-100 Derecede çalışmaya başladı elimi sürmeye çalıştığımda elim yanacak dereceye geldi.

Sıvı soğutma kullanıyorum.

Sistem:

Ekran kartı: ASUS ROG RTX 4070 Ti (eskisi GTX 1060 5 GB)

İşlemci: Intel Core i7 8700K 3.7 GHz

Anakart: MSI Z370-A Pro.

RAM: Corsair (8x2) 3200 MHz.

PSU MODELİ GEX 1050

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilzade02120 -- 10 Aralık 2023; 15:53:29 >

• İşlemci termal macun yenilemesi yaptınız mı temizleme sırasında? Yaptıysanız işlemcinin sıvı soğutucusunu düzgün geri takamadınız sanırım. Onu bir kontrol edin. Haricinde o işlemci o ekran kartı için aşırı yetersiz. Haliyle darboğaz olacak oyunlarda. Anakartınızın bios güncellemesi varsa biosunu da güncelleyin ve işlemci sıvı soğutucusunu kontrol ettikten sonra tekrar açıp sistemi kontrol edin.

• remleri silgi ile temizle altın olan kısımları ve rem slotlarının içine elekrikli süpürge ile iyice çek toz kalmasın

soruna gelicek olursak macunu yeniledin mi iyi ce oturtun mu vidalar gevşek olmasın

yada kabloları taktın mı soğutucunun güç bağlantısına bak takılmamış kablo olmasın pompan çalışmıyor olabilir

• Sıvı soğutucum çalışıyor. Çalışır vaziyette pinden çıkardım ses kesildi.

Lakin sistemi sıvı soğutucusuz çalıştırdım işlemci sıcaklığı yine aynı duruyor.

Sıvı soğutucum elektriğe bağlı ama bir yerden bozulmuş. Kuvvet ile muhtemel temizleme esnasında olmuş.

Macunuda yeniledim ama termal macun 6 yıllık ondan kaynaklı olabilir mi? Birde sıvınsoğutucuyu bağlar iken az biraz oynama yapıyor baş kısmı vidaları öyle sıkıyorum. Bundan kaynaklı da olabilir mi?

Unutulmaması gereken bir durum var kasayı açtıktan 5, 10 dakika sonra 80-100 arasına geliyor. Boşta iken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci aşırı ısınma ( Boştayken )

• asilzade02120 A kullanıcısına yanıt

öncelikle cpu soketine otururken oynama olmaması lazım. kullanma klavuzuna bak nasıl takılacağı yazılır.

ilk bu sorunu çöz .

macunun bu kadar farket memesi lazım ama gene de yeni bir macun al Arctic MX-4 işini görür.

nette macun sürülümü videoları var onlara bakarak yeterli macunu sür.

cpu oturma sorununu çözdükten sonra sorun devam ederse

soğutucu fanlarını takmadan . sadece radyatörden çıkan kabloyu pump fan 1 yazan yere tak

ve ses geliyor mu bak yani pompan çalışıyor mu.

çalışıyor ise 2 hortumuna da elle bak ısı transferi yapıyor mu . tıkanmada yapmış olabilir 2 parmakla hortumlara baskı yap biraz.

çözülmez ise radyatör kablosunu farklı bir cpu fan kısmına takmayı da dene.

kablolara iyice bak zarar görmüş bir yeri var mı diye

hala sorun yaşarsan soğutucuyu başka bir sisteme takmayı dene , hala sorun varsa, garantisi varsa yolla garantiye.

• kara6655 kullanıcısına yanıt

Cevabın için teşekkür ederim.

Soğutucum çalışıyo ama ısı ttansferi yapmıyor. Kablolar hrp soğuk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.