Şimdi Ara

İşlemci, Anakart ve Ram seçimi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 yıldır kullandığım bilgisayarım artık hd filmlerde bile kasıyor. Bilgisayarımın sadece geçtiğimiz yıllarda ekran kartını değiştirmiştim (8800Gt almıştım) Şuan işlemci anakart ve ramleri değiştirip kullanmaya devam etmek istiyorum. 8800Gt daha idare eder herhalde.

450 Tl gibi bir bütçem var. 1 tane anakart 1 tane işmeci 1 tane de 2gblık ram alacağım.

İşlemci intel düşünüyorum. Aklımda 2 tane farklı model var.

INTEL Q8300 QUAD CORE ve INTEL CORE I3 530

Hangisini almam daha mantıklı olur. Birisi 4 çekirdekli bir işlemci diğeri alt sınıfa yeni girmiş ama çok iyi değerler veren bir işlemci. Fiyat olarak aralarında 50 lira civarı bir fark var ama I3 anakart olarak daha pahalı olduğu için farkı öyle kapatıyor.
    Ayrıca anakart konusunda kararsızım. Hangi chip seti tavsiye edersiniz? I3 için 2 tane chip set var? H55 ile P55 arasında ne fark var?

Son olarak ram olarak hangi frekansta almam gerek?

Uzun zamandır bilgisayar bileşenleri ile fazla ilgilenemediğim için acayip cahil kaldım. Çok hızlı ilerliyor oem teknolojisi. Biraz uzak kalınca kopup gidiyor insan. Tavsiyeleriniz çok önemli benim için. Yardımlarınız içinn şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

• GIGABYTE - MA785GT-UD3H -- 168tl
    AMD - ATHLON II X4 630 QUAD CORE 2.8 GHZ -- 183tl
    KINGSTON - 2GB DDR3 1333 2 GB DDR3 1333 CL9 -- 100tl

Toplam : 450tl , gigatek'ten parcalar.

Amd alırsan daha iyi olur bana göre ancak birde intel önerelim istediğin gibi.

INTEL - CORE I3 530 -- 220tl
    FOXCONN P55A Corei7/i5/i3 -- 183tl
    PATRIOT PSD32G13332 Signature Line 2GB DDR3-1333MHz, Cas9 -- 95tl

Toplam : toplam 498tl,inventus'tan parcalar.

i3 530'un iyi oc potansiyeli var,x4 630 ise 4 cekirdekli ve o da 3.4ghz civarı rahat kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 19 Nisan 2010; 19:21:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.