Şimdi Ara

İşlemci-Anakart tavsiyesi yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EDIT: Arkadaşlar öncelikle yardımcı olan yorum yapan herkese teşekkürler. Sorunum 775 soket işlemci ve anakart ile ilgiliydi. Bütçem 300-350 tl civarıydı ve şuan bir 1155 anakart siparişi verdim. Sizden bir yardım da daha bulunmanızı istiyorum. İşlemcim ne olmalı ?

Siparişini verdiğim anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-z68ma-g45-(b3)-z68ma-g45(b3)intel-z68-soket-1155-ddr3-2133mhz-dvi&hdmi-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56219#allImages

İndirimde olduğu için yaklaşık 170 liraya geldi. Geriye 170tl civarında para kaldı.(Belli bir süre sonra 230-240 olabilir). İntelin g8** serilerine baktım ve şuan almayı düşünüyorum. Ancak performansı konusunda bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Güncel oyunlardaki performansı benim için önemli. Bilen kullanan varsa yorum yazıp belirtirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KR3BNAC -- 22 Ağustos 2012; 15:46:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canberkonem

Arkadaşlar elime toplu para geçemediği için sagdan soldan gelen parçalarla topladığım bir kasa var.
    Şuan elimde 4 gb ram HD4850 450 watt olması lazım bir güç kaynağı var. Ancak anakartım 775 pin ve işlemci
    alamadığım için e2180 var. Tabi ekran kartı ve ram ile idare ediyorum ama işlemci beni çok zor duruma düşürüyor.
    İşlemci almak için bir ton teknoloji magazasına baktım sadece e7500 e5500 ve e6600 var. Ben bunların yetmeyeceğini
    düşünüyorum. Ayrıca yabancı sitelerde q9650 en iyisi deniyor 775 anakart için ve alınabilir olarak e8400 overclock ile q6600 den
    bahsediliyor. Çeşitli sitelerde 2. el q9650 için 400 lira deniyor. Açıkcası 2. el 775 işlemci için 400 lira bana çok geldi. Bütçem şu an 300 lira
    ama biraz uğraşırsam 500 liraya çıkabilirim.(zar zor) 1155 anakarta geçip yeni bir işlemci mi almalıyım yoksa 775 bir işlemci ile
    güzel performans yakalayabilir miyim ?(güncel oyunlar için) Bana işlemci veya anakart+işlemci konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Amd işlemcileri
    bilmiyorum ama varsa önerileriniz lütfen onlarıda bana belirtin.

Uzun oldu kusura bakmayın.

2.el core 2 quad a 400 lira kesinlikle verilmez i5 2500k nın sıfırı 450 lira zaten, ekran kartı değişmeyecekse eğer bu tip işlemci almaya da gerek yok illaki sıfır alınacaksa i3 2100 fazlasıyla yetecektir forumda incelemesi mevcut eğer ekran kartı da değişecekse i5 ya da muadili amd işlemci düşünebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheTurk61

quote:

Arkadaşlar elime toplu para geçemediği için sagdan soldan gelen parçalarla topladığım bir kasa var.
    Şuan elimde 4 gb ram HD4850 450 watt olması lazım bir güç kaynağı var. Ancak anakartım 775 pin ve işlemci
    alamadığım için e2180 var. Tabi ekran kartı ve ram ile idare ediyorum ama işlemci beni çok zor duruma düşürüyor.
    İşlemci almak için bir ton teknoloji magazasına baktım sadece e7500 e5500 ve e6600 var. Ben bunların yetmeyeceğini
    düşünüyorum. Ayrıca yabancı sitelerde q9650 en iyisi deniyor 775 anakart için ve alınabilir olarak e8400 overclock ile q6600 den
    bahsediliyor. Çeşitli sitelerde 2. el q9650 için 400 lira deniyor. Açıkcası 2. el 775 işlemci için 400 lira bana çok geldi. Bütçem şu an 300 lira
    ama biraz uğraşırsam 500 liraya çıkabilirim.(zar zor) 1155 anakarta geçip yeni bir işlemci mi almalıyım yoksa 775 bir işlemci ile
    güzel performans yakalayabilir miyim ?(güncel oyunlar için) Bana işlemci veya anakart+işlemci konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Amd işlemcileri
    bilmiyorum ama varsa önerileriniz lütfen onlarıda bana belirtin.

Uzun oldu kusura bakmayın.

2.el core 2 quad a 400 lira kesinlikle verilmez i5 2500k nın sıfırı 450 lira zaten, ekran kartı değişmeyecekse eğer bu tip işlemci almaya da gerek yok illaki sıfır alınacaksa i3 2100 fazlasıyla yetecektir forumda incelemesi mevcut eğer ekran kartı da değişecekse i5 ya da muadili amd işlemci düşünebilirsiniz

Bende öyle düşünüyorum ama anakartları pek bilmiyorum bütçem max 500 lira. Buna göre bir anakartta önebilir misiniz ? Veya amd işlemci ve anakartlar nasıldır?

• forumun ikinci el bölümden 175 tl Quad 6600 ü al
    yine forumdan 225 tl ye hd 6850 ekrankartı al
    üstüne forumdan 600 watt power ki 100 tl al sana sistem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

forumun ikinci el bölümden 175 tl Quad 6600 ü al

q6600 yeterli olur mu? Ve açıkcası 600 watt ne kadar fark yapar bilmiyorum biraz açıklar mısın?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

forumun ikinci el bölümden 175 tl Quad 6600 ü al

q6600 yeterli olur mu? Ve açıkcası 600 watt ne kadar fark yapar bilmiyorum biraz açıklar mısın?

arkadaşın dediği sistem güzel duruyo ben de tam bilgili değilim bu konularda fikir olsun diye söledim, forumda biraz daha araştırma yapın ve cevap gelmesini bekleyin ayrıca 500 liraya amd olarak güzel sıfır işlemci ve anakart alınabilir yanılmıyosam

• Peki benim elimdeki hd4850 nin garantisi devam ediyor satmak istersem ne kadar eder?
    Ayrıca bende 500 liraya amd anakart+işlemci alabilirim diye biliyorum. Amd bilen biri yardımcı olursa sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu,ram,anakart tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    ANAKART TAVSİYESİ
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amd fx 6100 nasıl bir işlemcidir bilgisi olan yazabilir mi ?
  • i3 lü sistemden çok çok daha ucuza AMD sistem çıkartamazsın. FX 4100 + 760g anakart en ucuz 240tl + 70-90tl anakart. i3 2100 de 240tl fiyatı var. Ucuz h61 anakart da 100tl civarında yani aralarında büyütülecek bi fark yok. Eli yüzü düzgün bi anakart için anakartı 150tl ye çıkartırısn belki her ikisi içinde o kadar en fazla.

AMD de ucuzlatmak istersen 4çekirdekte seçeneğin yok, bazı yerlerde hala Phenom II 965 bulunabiliyor 200TL civarlarında. Bu sefer de 125w tdp li anakart bakman lazım. Heralde o da en ucuz 125TL 'den başlıyor. Yani hepsi aşa yukarı aynı değerde kabaca.

Intel tarafında ucuzlatmak istersen i3 2100 den 2 çkirdekli ama performansı fena olmayan Pentium g840 / g850'ye inmen lazım, fiyatları 150/160TL. AMD'nin 3 çekirdekli Athlon II X3 450 'den yerine göre daha yüksek performans gösterirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

i3 lü sistemden çok çok daha ucuza AMD sistem çıkartamazsın. FX 4100 + 760g anakart en ucuz 240tl + 70-90tl anakart. i3 2100 de 240tl fiyatı var. Ucuz h61 anakart da 100tl civarında yani aralarında büyütülecek bi fark yok. Eli yüzü düzgün bi anakart için anakartı 150tl ye çıkartırısn belki her ikisi içinde o kadar en fazla.

AMD de ucuzlatmak istersen 4çekirdekte seçeneğin yok, bazı yerlerde hala Phenom II 965 bulunabiliyor 200TL civarlarında. Bu sefer de 125w tdp li anakart bakman lazım. Heralde o da en ucuz 125TL 'den başlıyor. Yani hepsi aşa yukarı aynı değerde kabaca.

Intel tarafında ucuzlatmak istersen i3 2100 den 2 çkirdekli ama performansı fena olmayan Pentium g840 / g850'ye inmen lazım, fiyatları 150/160TL. AMD'nin 3 çekirdekli Athlon II X3 450 'den yerine göre daha yüksek performans gösterirler.

Teşekkürler. Peki sistemime ve bütçeme göre ne önerirsiniz?

300 lira civarında bütçem var çok zorlarsam 450 olabilir.

elimde e2180, hd4850, 450watt coolermaster pcu var. Sizce 1155 e taşıyıp i3 2100 mü denemeliyim yada 775 soket işlemciyle devam mı etmeliyim?

• Overclock ve getireceği güç tüktimini göze alıp pek fazla oc yapmam dersen bence g840 ve ECS veya MSI'ın 120-140 tl arasında h67 anakartları var bence en uygun ikili bunlar olur. g840 bf3 gibi oyunda stok hızda AMD'nin x3 leri kadar iyi. Bence uzun vadel ve anlamlı yatırım olabilir. İlerde 4 çekirdekli IB i3'e terfi edebilirsin.

Edit: Quad bulursan ikinci elde, bulacağın fiyata ve overclock edebilme imkanına, senin anakartının FSB limitine göre değişir. Yani 3ghz hızında çalışabilecek/overclock edilebilecek quad bulursan uygun fiyata o zman quad bence daha anlamlı. Q8200 olmaz mesela ama uygun fiyata q6600, eğer anakartın yüksek FSB kaldırabiliyorsa Q8xxx serisi vs. gibi. Q9xx anca ucuza bulursan olablir. Q9300 mesela çarpanı sorunlu diye çok yüksek hızlara çıkamaz. Anakartın 400mhz fsb kaldırıyorsa ama çıkabilir. uygun fiyata q9300 olursa olabilir mesela yine çok uzun süre idare eder. Onu ikinci elde uygun quad bulursan düşün.

Quad için anakartının FSB limitini bulman lazım. Mesela e2180'i biostan çarpanı düşürüp FSB yükseltip en yüksek kaç FSB de çalıştığını bulacaksın. Mesela 400 x 6 2400 mhz de sorunsuz çalışıyor mu bu şekilde. Eğer çalışıyorsa o zman farklı quadlar düşünüleiblir. Ama atıyorum 6 x 333 den yukarı çıkartamıyorsun anakartı o zman çarpanı düşük quadlar seçenek dışı kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 20 Ağustos 2012; 18:58:05 >

• İ3 2120(Teknolojix 250tl ucretsiz kargo)
    Msi Z68MA-g45(eksen 175tl)
    Asrock h71m-dgs(teknobiyotik 100tl diger anakart butceye fazla gelirse)
    Gskill value 4gb ddr3 1333 1.5v (inventus 50tl)

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Overclock ve getireceği güç tüktimini göze alıp pek fazla oc yapmam dersen bence g840 ve ECS veya MSI'ın 120-140 tl arasında h67 anakartları var bence en uygun ikili bunlar olur. g840 bf3 gibi oyunda stok hızda AMD'nin x3 leri kadar iyi. Bence uzun vadel ve anlamlı yatırım olabilir. İlerde 4 çekirdekli IB i3'e terfi edebilirsin.

Edit: Quad bulursan ikinci elde, bulacağın fiyata ve overclock edebilme imkanına, senin anakartının FSB limitine göre değişir. Yani 3ghz hızında çalışabilecek/overclock edilebilecek quad bulursan uygun fiyata o zman quad bence daha anlamlı. Q8200 olmaz mesela ama uygun fiyata q6600, eğer anakartın yüksek FSB kaldırabiliyorsa Q8xxx serisi vs. gibi. Q9xx anca ucuza bulursan olablir. Q9300 mesela çarpanı sorunlu diye çok yüksek hızlara çıkamaz. Anakartın 400mhz fsb kaldırıyorsa ama çıkabilir. uygun fiyata q9300 olursa olabilir mesela yine çok uzun süre idare eder. Onu ikinci elde uygun quad bulursan düşün.

Quad için anakartının FSB limitini bulman lazım. Mesela e2180'i biostan çarpanı düşürüp FSB yükseltip en yüksek kaç FSB de çalıştığını bulacaksın. Mesela 400 x 6 2400 mhz de sorunsuz çalışıyor mu bu şekilde. Eğer çalışıyorsa o zman farklı quadlar düşünüleiblir. Ama atıyorum 6 x 333 den yukarı çıkartamıyorsun anakartı o zman çarpanı düşük quadlar seçenek dışı kalır.

Yardımın için çok teşşekkürler. Açıkcası overclock düşünmüyorum çünkü anakartım yetersiz kalabilir. (anakartımhttp://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLAM/ )

Yani artık 1155 pin işlemcilere geçmelimiyim? Eğer overclock yapamıyacaksam.. Ayrıca internette baktıgıma göre 775 işlemcilerde 0 olarak e7500 satılıyor. Bir arkadaş E serisinin iyi işlemcileriyle devam edebilecegimden bahsetmişti. Ancak E7500 ne kadar işimi görür bilmiyorum. Bu konuda da yardımcı olursan sevinirim. Tekrar Çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: leblow

İ3 2120(Teknolojix 250tl ucretsiz kargo)
    Msi Z68MA-g45(eksen 175tl)
    Asrock h71m-dgs(teknobiyotik 100tl diger anakart butceye fazla gelirse)
    Gskill value 4gb ddr3 1333 1.5v (inventus 50tl)

Çok teşekkürler..

Gördüğüm kadarıyla i3 2120 iyi bir işlemci. Çünkü çok fazla kişi önerdi. Bu işlemci ve ankartlar için ciddi ciddi düşünmeye başladım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KR3BNAC -- 20 Ağustos 2012; 20:49:49 >
  • dur ben kafanı biraz daha bulandırayım arkadaşaın dediği anakart ucuzda ilerye doğru ne iş yapar ? yapamaz.günü kurtarır mı evet..peki bu kafi gelir mi ? hayır... sana tavsiyem bu gün için her ne kadar iş yapar seviyede de olsa o platform ölü...üstüne 2 nesil daha çıktı fx dersen en son teknoloji geleceğe desteği var fiyatları uygun...bence bunları bir daha düşünün..amaç bu günü mü kurtarmak yoksa hem buğünü hemde yarınımı ?
  • z68'in iş yapmayacak ne yanı var? IB işlemci takılıyor, bi miktar overclock da kaldırıyor grekirse? IB serisi i3 ilerde ucuzlarsa alabilir durumda olacak, şimdi bütcesi i3 almaya da müsade etmiyor. 300tl bütçem var, çok zorlam 450 demek %50 hareket alanı demek, o da çok fazla bişey, apayrı. Ben kendi adıma 300tl ve geçmesin şeklinde hedef alıyorum çünkü tahminim arkadaş 1680 de de oynasa 1440 da da oynasa ikis arasındaki farkdan dolayı şikayet etmeyecek.

AMD açısından uygun fiyatlı ekleyebileceğiniz anca Athlon II x3 var, am3 ve 125w olmayan anakart düşünerek geleceğe yatırım dersiniz. 300TL yi geçirmeden de kolay kolay sistem toplanmaz. Yeni sistem veya güncelleme ne zman düşünür tartışılır, ikinci elde ilerde phenom / fx vs. kaça bulur hepsi tartışılır.

170tl z68 anakarta 150tl lik g840 takmak ilerde kilitsiz işlemciye geçerim / kilitli ama turbosu olan i5'e faln geçerim şeklinde düşünülürse anlamlı. Diğer taraftan da arkadaşın ne kadar süre kullanmayı planladığı vs. hepsi farklı değişken. 1 sene sonra phenom / fx / vishera alacak parası olacak mı mesela? 3 sene sonra toptan güncellemek isterse geleceğe yapacağı yatırım ne olacak? 2500k o zman ne kadara düşecek fiyat olarak, almak isteyecek mi?

Asrock h71 dgs de hiçbi özellik yok, ben 90tl ye almıştım en ucuz olarak. O yüzden illa en kısıtlı bütçeye oturtayım demiyorsanız almayın derim. 130TL civarına yazdığım gibi h67 anakartlar var, g840/850 ile tam 300 hedefini tutturmuş olrsunuz. 3-5 ilave özellik gelir, işlemci voltajını kurcalamak gibi, h71 dgs de -100mv offset verebiliyorsunuz mesela en düşük.

En başta benim dediğimi deneyin ve oc. düşünmem istemem demeyin. İşlemciyi 6x 333-366-385-400 vs. gibi hızlarda, ramları da çalışabileceği hızlara getirip, anakarın FSB tarafından kısıtlanıp kısıtlanmadığına bakın. Sonra da uygun fiyata quad arayın. Eğer anakart mesela 350mhz FSB üstüne çıkmıyorsa Q8200 gibi quadlar işe yaramaz, o zman yeni sistem bakmak lazım. Forumda önc q8200 alıp sonra q6600'e geçen var 3ghz de memnun şimdilik(145-150tl ye aldı q6600'ü). Buna benzer bi güncelleme ile e2180'e göre çok fark yaşarsın.

Gerisi yeni sistem ve gelecek yatırımı olarak bakarsan hep muallakta olan şeyler bana göre. Birisi sana burda Intel veya AMD için ilerde terfi imkanını gözeterek 300tl üstünde sistem tavsiye eder. Ama sen 2 sene boyunca hiçbi şekilde güncelleme yapmazsın mesela, başta ödediğin fazla para da bi işine yaramaz. Ya bütçen dahilinde, yine bütçen dahilinde genişlemeye imkan veren bi sistem düşün derim, yada hepten uzadıça uzar. h61/h67 ile kilitli işlemciler hariç i5'e geçiş yapabilirsin. Şimdiki bütçen 300tl, 2 sene sonra da tahmini aynı bütçe ile güncelleme yapmak istesen arayacağın işlemciler en çok IB i5 3450 gibileri olur, bana göre şimdiki farazi g840'na göre iyi bi terfi olur ilerde.

Bütçeyi 450 ye çıkartırsan da şimdi alacağın bi i3, sana ilerde en fazla 2500k için güncelleme imkanı verir (i7 alacağını sanmıyorum iilerde). i3'den 2500k ya geçmek o zman kaça patlar ne getirir bilmiyorum. Ama şimdi aldığın bi g840dan ilerde 2500k'ya geçmek baya bi performans arttırır.

AMD tarafında oyun dışında 4 çekirdeğin işine yarayacağını düşündüğün herhangi bişeyle ilgileniyorsan i3 yerine AMD'ye bakabilisin. Yoksa i3 fiyat performans olarak oyun için AMD'nin 4 çekirdekli herhangi bi işlemcisi yerine düşünülebilir. Gigabyte GA-780T-D3L 125TL, bizdehesaplı da Phenom II x4 965 210TL , kingston 2x2gb 1600mhz 50tl. 385 TL ye güzel bi yenileme olur.

i3 içn 240tl işlemci, 120tl civarı anakart, 4gb da ram 400'ü buluyor.

Geleceğe yatırım kısmı bütçe kısıtlıyken senin bakış açına göre değişir unutma. Biraz overclock ile elindeki sisteme Quad uydurmaya çalışmak yerine yeni sistem arayışı içindesin mesela şu an. İleride de benzeri olmayacağının garantisi yok. Herşey beklenti ve bakış açısıyla başlıyor. Şu an bu yazıları direk okurken yapacak extra işin yoksa dediğimi araştır, anakartın ile 6 x çarpanla en çok kaç FSB yapabiliyorsun onun deneylerini yap. Bu sana Quad mı yeni sistem mi sorusu için iyi bi fikir verir.

• Yorumlarınız için çok teşekkürler.

Rbusco dediklerini uzun uzun belki 2 belki 3 defa okudum. İnternetten araştırdım. Ama anakartım sanırım yetersiz. Bir kaç deneyen olmuş ve sorun yaşamış. 350 mhz üstüne çıkamıyor. Diğer önerine bakarken şu anakartı buldum. http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-h67ma-e35--b3--h67-lga1155-ddr3-1333-anakart.aspx . Şuan indirimde ve 155 tl. Yaklaşık 90 liralık bir indirimi var. Bu anakartı alıp üzerine g8xx bir işlemci alsam nasıl olur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.