Şimdi Ara

İşlemci 88 Derece OLDU!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya beyler bana yardım edin benim işlemci p4 3.2 presscout ve oyun oynarken 88 derecelere kadar çıkıyor. Eskiden böyle değildi bir 5 ay önce fln 18 derece fln daha soğuk gidiyodu ama şu an 88 lere çıkıyor. Normalde ise(hiç işlem yokken 70 derecede) Anlamıyorum ne oluyor stock intelin fanı var. sonuçta intel bu işlemciye göre uygun bir fan yapması lağzım. Bi problem olması lağzım. Çok kaliteli bir kasamda var ve 460watt psu um var. Son derece kaliteli. Fanın üzerine yan kapaktan da 9 luk bir hava vuruyor fakat buna rağmen yinede 88 derece!! Ne yapmam lağzım sorun ne acaba?Fan hızı da herzaman sabit 2500rpm. Hiç değişmiyor. Eskiden ısınınca 4500rpm lere çıkan fanım şimdi bi pc ciye gitti geldiğinde hep 2500rpm de çalışmaya başladı. Hala öyle. Bağlantısına baktım ve Doğruydu. Acaba tüm bu sorunlar nedir ve nasıl çözebilirim?

• hocam presscout lar zaten aşırı ısınır ama 88 derecede mahvolur. Termik macun yanlış sürülmüş, sürülmemiş olabilir, fan hızının otomatik olarak ısındımı artmasını sağlayan bios ayarı değişmiş olabilir. Bunlara bi bak derim.
  • ya zaten 88 derece oldugunda bios uyarı vermesi veya resetlemesi gerekiyo diye hatırlıyorum sen once bi istersen biosu bi default ayarlarına geri dondur ondan sonrada elinde başka bi fan varsa onunla bi dene derim işlemcin yanmadan bi bak veya iyice yuklen işlemci yansın git arızaya ver değiştirsinler bayagıdır bu piyasadayım ama daha yanmış bi p4 görmek kısmet olmadı
  • baba sen o fanı değiştir
    işlemcin sote olacak yoksa
  • heatsinkin tam oturup oturmadığını kontrol et, fan güçlümü dönüyor, zayıfmı dönüyor onuda kontrol et.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burgman

heatsinkin tam oturup oturmadığını kontrol et, fan güçlümü dönüyor, zayıfmı dönüyor onuda kontrol et.

fan zaten zayıf dönüyormuş.
  • kasayı aç işlemci ve fanı bi çıkar.fanı temizle güzelce.işlemcideki termal macunuda temizle tabi varsa.sonra yeni termal macun sür tak.son olarakta bios ayarlarında 80dereceyi geçince sistem kapansın seçeneğini aktif et. kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu 70 derece!!!
    15 yıl önce açıldı
    İşlemci 95 derece !
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fan oynamış olabilir termal macunu sil yeni macun al onu sür fazla sürme işlemciyi tekrar tak ve tam oturtmaya çalış bakalım olacak mı?
  • eğer işlemcinin fanı orjinal fansa arkadaşlarında dediği gibi fanı sök macun bulabilirsen macun sür geri tak. tabi daha önce fan sökmemişsen bence bir bilene yaptır bu işlemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbayram -- 24 Ekim 2005, 4:53:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: seso81

kasayı aç işlemci ve fanı bi çıkar.fanı temizle güzelce.işlemcideki termal macunuda temizle tabi varsa.sonra yeni termal macun sür tak.son olarakta bios ayarlarında 80dereceyi geçince sistem kapansın seçeneğini aktif et. kolay gelsin.

+1 yoksa yazık olacak....
  • 88 dereceyle nasıl çalışabiliyorki. Kilitlenmesi ve resetlenmesi lazım
  • 90 derecede kapanıyo bildiim kadarıyla :) 2 derece kalmış kasanın içi sıcak olabilir belki alttan ekran kartı ısıtıyo olabilir vs vs kasanın içi kaç derece acep işlemci 88 ise.
  • normalde bios ta fan ayarlaması var.ordaki seçenek auto da olduğunda fan kafasına göre ısındığında değer yükseltiyodur.Tabi götürdüğün bilgisayarcı çok bilmiş birisiyse intel ısınmaz diyip onu değiştirmiş olabilir.Bios a gir ona bak.
    Baktın olmuyo fanı çıkar tekrar tak.Termal macun sürülmüşmü diye kontrol et.
  • ya kardeş sn direk bıos u default ayarlara getir.....

sonra goldpc ye git..... zalman7700 al + feel hurricane II kasa al.....yoksa o kadar para verip kazıık yediğin işlemci yanacak....
  • biraz düşünüce p4 lga işlemcileri takarken fanlarını tam oturtması biraz zor yapmışlar oturan uçları çevirerek sokulması gerekiyor eger bi bak tam oturmamiş olabilir.
  • kardeş sen ne yapmışsın öyle suyun kaynama derecesine yaklaşmış be
  • ya beyler müjde işlemcim 90 dereceye ulaşabiliyor. Bu bi gurur tablosu! Anlamıyorum reset fln da atmıyo! acaba kasa baya iyi soğutucusu kendisininki sonuçta olsun bi 75 olsun niye 90???!! Şimdi bana bu fanı çıkar üzerindeki ne var ne yok temizle yeni macun sür. Peki bunu ayrıntılı şekilde bana anlatabilecek varmı? Mesela temizlerken ne kullanmalıyım çıkarırken denedim çıkmadı fazla zorlamadım.Bunu nasıl çıkarabiliim? Ayriyetten bu macunu nasıl sürebilirim?...
  • kardeş benim board 8ıpe1000-g eger ben biosu güncellemeseydim benimki 85 normal 100 de reset yapıyordu..
    ben güncelledim... sorun çözüldü.. bak biosu güncellle bide heatsink i elinle kontrol et bakalım eger elin yanma etkisi gösterirse arkadaşların dediğini yap ... macun falan .. eger elin yanmazsa biosu güncelle .. ama hiç ugraşmam diyorsan götür o aldıktan sonra böyle olan bilgisayarcıya
    böle böle.. de bi müdahale eder sanırım...
  • 88 C de reset atma ve kilitlenme olmuyorsa, büyük ihtimalle ısıyı yanlış gösteriyordur. Bizim bi arkadaşın işlemcisi sıcaklığı 117 C gösteriyordu ama tikir tikir de çalışıyordu. Bios güncellemesi yap. İşlemci sıcaklığı gösteren başka programlarla da bi kontrol et.
  • Peki normal şartlarda işlemci sıcaklığı ne olmalıdır benim işlemcinin sıcaklıgı 32 derece
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.