Şimdi Ara

İşlemci 80 derece üzeri sıcaklığa çıkıyor ve pc kapanıyor. ( Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba..İşlemcim Amd fx 6300 bundan 1 ay kadar önce işlemci ısınmasından dolayı sürekli pc kapanıyordu.Stok fan'ı değiştirdim. Uygun fiyata 40 TL'ye bir fan aldım.Fan bu ;

Xigmatek Apache
    www.vatanbilgisayar.com
    Xıgmatek Apache Iıı 775/1155 /1150&fm2/fm1/am3+/am3/am2+ İşlemci Soğutucu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-apache-iii-7751155-1150fm2fm1am3-am3am2-islemci-sogutucu.html

Bu fanı taktından sonra kapanmalar düzelmişti.3 gün önce sapphire r9 280 ekran kartı aldım ve kartı deneme amaçlı BF4 ultra ayarlarda oynamaya başladım 15 dk. sonra pc kapandı.Biostan sıcaklığa baktığımda 80 derece gözüküyordu. Hemen kasayı açıp baktığımda fanın dönmediğini gördüm.Fan kablosu pervanelerin arasına girmiş ve dönüş gerçekleşmiyordu.Fanı düzelttim tekrar oyuna girdim bu sefer 1 saat sonra tekrar kapandı yine sıcaklık 80 derece üstüne çıktı.

Prime 95 ile işlemciyi test ettiğimde 80 derecelere kadar çıktı ve programı tam olarak bilmediğim için kapattım muhtemelen 85 derecede pc kapanıcaktı.Ss'ler aşağıda boşta ve yükteki sıcaklık.
    İşlemcinin bu sıcaklıkları görmesi normalmi hiçbir fikrim yok.

Şimdi kendimce bir kaç sorun nedeni bulmaya çalışıyorum.

1) İşlemci fanı çalışmadığı için sıcaklıktan dolayı termal macun kurumuş olabilir bu yüzden etkisini kaybedip soğutma yapmıyor olabilir diye düşünüyorum.
    2) İşlemci fanı takılı kaldığı için fan bozuldu ve görevini yapmıyor. 80 derece sıcaklıkta 2500 rpm dönüş hızını geçmedi bu normalmidir bilmiyorum.
    3) Bu fan kalite açısından tam yüklü kullanımlar için yeterli olmayabilir.
    4) İşlemcide genel bir sorun var hangi fan'ı kullansam , macunu kullansam düzelmiyecek.

Bu konularda tecrübe ve bilgi sahibi değilim. Sadece internette araştırdığım kadarıyla bu sonuçlar olabileceğini düşünüyorum.İşi bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.Zira boşa para harcamak istemiyorum.

İşlemci 80 derece üzeri sıcaklığa çıkıyor ve pc kapanıyor. ( Çözüldü) İşlemci 80 derece üzeri sıcaklığa çıkıyor ve pc kapanıyor. ( Çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAhin -- 7 Nisan 2015; 19:21:52 >

• Anlaşılan bu iş içinden çıkılmayacak bir hal alacak. Teşekkür ederim
  • Mavi ekranın temelde 3 nedeni olur, ancak ilk 2 neden en barizidir, 1. neden; ram arızasıdır, 2. neden; aşırı işlemci ısısıdır, çünkü işlemci ısındığında kendini kapatırsa ve bellekler o anda birşeya yazıp çiziyosa mavi ekrana düşer, 3. olarak AMD kartlarda çeşitli sürücü yada arıza veya güç sıkıntısı sebeplerinde mavi ekran verdirebilir ancak dediğim gibi ilk 2 durum üzerinde durmak, çözümü hızlandırabilir.
  • İşlemci ve heatsink arasında çok ince bir boşluk kalıyor olabilir. Daha bol termal macun yada aliminyum folyoyu düzgünce işlemcinin üstüne göre kes birkaç kat. İki araya da macun sür.

Fan hızını biostan kontrol et.
  • Sorun çözüldü CoNaR-X arkadaşa özellikle teşekkür ederim. İlk andan beri termal macun ile alakalı olacağını vurgulamıştı. Büyük ihtimal fan çalışmadan ısındığında termal macun özelliğini kaybetti. Bugün termal macun alıp yeniledim prime95 ile eski testimde 5 dakika gibi bir sürede 80 dereceyi geçerken , termal macundan sonra 10 dk dan fazla test yaptım ve 60 dereceyi geçmedi. Bi termal macunun bu kadar etki edeceğini gerçekten hiç düşünmezdim. Bundan sonra düzenli olarak her sene değiştiricem :) Yardımlarınız için teşekkür ederim...
    Bu arada Termal macunu bir arkadaşıma aldırdım marka model pek anlamadan en ucuz olanı almış :D 10 liralık Heatsink Compounds Hc-151 diye bir macun iyi kötü işimi halletti saolsun :)
    Buda yeni ss ;

İşlemci 80 derece üzeri sıcaklığa çıkıyor ve pc kapanıyor. ( Çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAhin -- 7 Nisan 2015; 19:29:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.