Şimdi Ara

İŞLEMCİ 60 DERECEDE PCYİ REDETLİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bugün pc toplama işini tamamladım ilk kez biosa girdim işlemci biosta 55 dereceydi ve 3dk içerisinde 60a ulaşıp kendini kapattı. Soğutucu yetmiyor olabilir mi yoksa işlemci/anakartta sorun mu var?

Sistemim:
    fx 6300
    msi 990x gd55
    2x2 1333 mhz ram
    gtx 580 dcii
    Coolermaster blizzard t2 mini
    Soğutucuyu iade ettim contac 16 almayı düşünüyorum sorunsoğutucuysa kurtarır mı yoksa fx 8150 stok fan mı alayım?

Çabuk. Cevap. Gelirse Sevinirim. Herkese iyi,forumlar��
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayat556

Merhabalar bugün pc toplama işini tamamladım ilk kez biosa girdim işlemci biosta 55 dereceydi ve 3dk içerisinde 60a ulaşıp kendini kapattı. Soğutucu yetmiyor olabilir mi yoksa işlemci/anakartta sorun mu var?

Sistemim:
    fx 6300
    msi 990x gd55
    2x2 1333 mhz ram
    gtx 580 dcii
    Soğutucuyu iade ettim contac 16 almayı düşünüyorum sorunsoğutucuysa kurtarır mı yoksa fx 8150 stok fan mı alayım?

yanlış montaj durumu olabilirmi soğutucu tam oturmamış gibi. oc yoksa sorun soğutucu değil başka bir sıkıntı var
  • quote:

Merhabalar bugün pc toplama işini tamamladım ilk kez biosa girdim işlemci biosta 55 dereceydi ve 3dk içerisinde 60a ulaşıp kendini kapattı. Soğutucu yetmiyor olabilir mi yoksa işlemci/anakartta sorun mu var?

Sistemim:
    fx 6300
    msi 990x gd55
    2x2 1333 mhz ram
    gtx 580 dcii

soğutucuya termal macun sürdüğünüzü farz ederek derim ki soğutucuyu söküp tekrar takınız...işlemciniz o derecelerde asla kendini kapatmaz..biostan 55 dereceyi görmeniz boşta olduğunu gösterirki bu derece bile sizin sıkıntınızın soğutucu ile alakalı olduğunu düşündürüyor..birde fanın kablolu kısmı soğutucuya bakacak şekilde bağladınız değil mi ?...
    merak etmeyiniz sorunu bulup çözeceğiz..siz dediklerimi tekrardan yapınız sonuçları paylaşınız...bol şans

• Soğutucu zaten o şekilde geliyor hocam ancak soğutucu işlemcinin demir plakasını tamamen kapatmıyor 3 te biri boşta gibi oluyor sorun işlemci ya da anakartta olabilir mi yani biosta 60 derecede kapatması normal mi bir de işlemcinin fazla ısınma gibi sorunu olabilir mi? Son sorum da termal macunu sürdüm soğutucu tamamen kapatmadığından soketlere değil de işlemcinin altına doğru ve çok az anakartın üzerine aktı o sorun olabilir mi ileride?
  • Hocam termal macun anakartın üzerine nasıl aktı çok fazla kullanıp dışarı taşırmışsın galiba. nohut tanesi kadar macun yeterli olur. işlemci üzerinde sadece siyah bölgeyi taşırmayacak kadar sürmelisin... Sorunun belki de bundan kaynaklanıyor olabilir...Birde fanın tam oturup oturmadığını kontrol et...
  • işlemci soğutucusunda gelen paketin tamamını koyun diyordu o kadar koydum akması dediğim işlemci soğutucusu çıkarırken altından ipten ince ve 1m uzunluğunda ipçik aktı sorun bundan kaynaklandığını sanmıyorum. Benim endişem anakart ya da işlemide sorun olabilir mi?
  • Termal macun aktı ise bunu çok dikkatli bir şekilde temizleyiniz. Arkadaşında dediği gibi bir nohut tanesi kadar işlemcinin üstüne tam ortasına ve birazda yayınız ama çok değil. Bilgisayarı soğukken açınız ve bios a giriniz işlemci derecelerinin anormal bir şekilde arttıp artmadığını gözlemleyiniz. Eğerki çok fazla bir artış yok ise işlemci fanıyla yada termal macunla bir alakası yok demektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ilk başta soğutucu olduğunu düşündüğümden iade ettim soğutucuyu soğutucu coolermaster blizzard t2 MİNİ idi. fx 6300e yetmeme durumu var mı ve dediğim gibi soğutucunun alt tabakası işlemci demiriyle tamamen temas sağlamıyor 2/3 ü ile temas sağlıyordu yaklaşık.
  • quote:

Hocam ilk başta soğutucu olduğunu düşündüğümden iade ettim soğutucuyu soğutucu coolermaster blizzard t2 MİNİ idi. fx 6300e yetmeme durumu var mı ve dediğim gibi soğutucunun alt tabakası işlemci demiriyle tamamen temas sağlamıyor 2/3 ü ile temas sağlıyordu yaklaşık.

Her ne kadar yetmesede sistem biosta iken yani boşta iken bu şekilde yetmemezlik durumu olmaz. Oyun oynarken deseydiniz derdimki evet yetmiyor. Tamamen temas etmeyen fanı kullanmak zaten büyük bir hata olurdu. İşlemciye temas eden ve uyumlu bir fan alıp kullandığınız zman sorun çözülecektir.
  • Teşekkürler hocam öyle deneyip durum bildireceğim ... İyi forumler herkese :)
  • boşta 55 çok fazla stok fanla bile o kadar olmaz.montajda bir sorun vardır
  • Ve ilgilenen herkese teşekkür ederim
  • Peki işlemcinin 60 da kapatması normal mi?
  • quote:

Peki işlemcinin 60 da kapatması normal mi?

60 normal değil. benim laptop 100 de kapatıyordu bir kaç kez şahit oldum :) Siz onu eğer biostan ayarlanıyorsa 80 felan yapın 60 çok az hele yaz günü...
  • Daha işletim sistemi falan da kurulu değil ondan da olabilir sanırım 60 sadece bios için fazla olduğunu işlemci anlayıp kendini kapatıyor olamaz mı :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Daha işletim sistemi falan da kurulu değil ondan da olabilir sanırım 60 sadece bios için fazla olduğunu işlemci anlayıp kendini kapatıyor olamaz mı :D

öyle birşey yok :) sistem yüklü olsun olmasın sen o an zaten biostan bakıyosun sıcaklığa. windowsu açtığın zaman sistem daha çok yüklenecek daha fazla ısınacak o zaman. Sen bu durumda bilgisayarı bile açamazsın hemen ısınıp kapanır. sen fanının iyi oturup oturmadığını kontrol et. dediğim gibi kenarlardan fazla macunu sil sadece işlemcinin üzerindeki siyah bölgede olsun yeter...
  • 60 derecede kapanması normal değil belki biosta işlemci sıcaklığı 60 dereceye gelince kapansın olarak ayarlanmış olabilir onun dışında işlemci fanının doğru oturduğuna emin olun macunu falan yenileyin.Kolay gelsin
  • İade ettiğim soğutucu yerini az önce coolermaster hyper t4 aldım montajı bitsin sonuçu yazacağım :)
  • Yeni aldığım. soğutucu da biosta 43 derecede duruyor kadam çok rezalet sebebi bu olabilir mi?
  • Arkadaşlar windows yükledim yeni soğutucuyla boşta 38 derece falan normal mi fan 1600lerde dönüyor.Msi biosundan ayarlayamadım fan speedi. Mesaj yazan herkese teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.