DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Portal arayüzümüz herkese açık ALFA sürümüne girmiştir, siz de bu deneyime davetlisiniz. Gizle Detaylar ve Geri Bildirim
işlemci %100 calısıyor devamlı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
13
Cevap
0
Favori
18.842
Tıklama
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> işlemci %100 calısıyor devamlı
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
    • Teğmen
      164 Mesaj
      18 Mayıs 2007 14:28:36 Konu Sahibi
      arkadaslar bilgisayarda sadece msn acık ama işlemci %100 calısıo b,irisiyle konusma penceresini kapattımda %41 61 e düşüo neden bu kadar calısıo işlemci ya ne olabilir formatan baska cözümü varmı


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1426 Mesaj
      18 Mayıs 2007 15:11:48
      virüs taraması yaptınız mı ???


      Ya da ctrl+alt+del yapın görev yöneticisinden işlemlere bir bakın orda açık neler var ekran resmini atarsanız daha iyi yardımcı olurlar...



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      _____________________________

      İBRAHİM Ç.
    • Binbaşı
      1739 Mesaj
      18 Mayıs 2007 15:14:05
      Eğer makineniz eski ise bu normal bir durum... MSN yada internet explorer açtığınızda işlemci sürekli zorlanabilir. Sistem özelliklerini yazar mısınız?

      Bir spy yada virüs kasıyor olabilir. Güvenli kipte sağlam bir tarama yapmanızı öneririm.

      "Görev Yöneticisi" nin içinde "işlemler" bölümünde hangi uygulama yada uygulamalar zorluyor bir bakın.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Intel PIII 866 Mhz (133 x 6,5)
      ASUS TUV 4X Socket 370 (6 Pci, 1 AGP, 4 x SDRAM)
      Maxtor 20 GB 7200 , Western 10 GB 5400
      768 MB SDRAM 133 MHz (256 + 512)
      64 MB Nvidia Geforce4 MX 480 E1 AGP 8X
      LG CD-RW , LG DVD-RW
    • Yarbay
      2921 Mesaj
      18 Mayıs 2007 15:26:53
      quote:

      Orjinalden alıntı: Ziborotty

      virüs taraması yaptınız mı ???


      Ya da ctrl+alt+del yapın görev yöneticisinden işlemlere bir bakın orda açık neler var ekran resmini atarsanız daha iyi yardımcı olurlar...


      +1

      http://forum.donanimhaber.com/m_9478084/tm.htm şu linke bi göz at. resimli anlatım war.

      serjiye log gönderir isen sorununu çözecektir



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      ♥Ŧєηєявαнçє'm♥

      Bazen Diyorlar Ki Bana; Ne Verdi FENER Sana ?
      Böyle Tutulacağına Hayatına Baksana.
      Bilmiyorlar ki Çekilmez Hayat Sen Olmayınca.
      Önce ALLAH'ım Sonra Sensin KANARYA !!

    • Yarbay
      8019 Mesaj
      18 Mayıs 2007 15:33:27
      Yeterli soğutma yoksa ve kasa hava almayan bir yerdeyse ve bu sorun bilgisayar açıldıktan bir süre sonra olmaya başlıyorsa işlemcinizin ısınması da buna neden olabilir. Bu durum yaşanırken CPU ısısının ne olduğunu denetlediniz mi?


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Ben aslında yoğum. YOĞUM!
    • Yüzbaşı
      563 Mesaj
      18 Mayıs 2007 16:08:59

      http://www.microsoft.co...327772E5A&displaylang=en
      bu adresdeki güncellemeyi işletim sisteminin diline göre değiştir ve yükle



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      poseidon
    • Çavuş
      66 Mesaj
      19 Mayıs 2007 20:38:16
      böyle bir sorunu aşagıdaki yazıyı bulunca cözdüm umarım yardımı olur konu arka sayfaya düşmüş ama başka birinin başına gelebilir genede yazayım dedim

      ALITIDIR

      bilgisayar kullanıcısının aynı problemi yaşadığını internet üzerinde forumlarda farkettim ve bir forumda bunun çözümünü buldum. Çözümü bizzat kendim denedim ve işe yarıyor. Bu çözümü cithiz.com üyeleri ile paylaşmak istedim.

      İşte sorun ve çözümü:

      Ctrl + Alt + Del tuşlarına basarak açtığınız görev yöneticisinde (Task Manager) arka planda çalışan programları işlemci kullanımına göre azalan sırada listelediğinizde şöyle bir durum ile karşılaşıyorsunuz;

      http://img386.imageshack.us/img386/5010/01eb3.jpg

      1. Resimde görüleceği üzere; geri planda çalışan SVCHOST.EXE programının işlemci kullanımı %99 seviyesinde.

      İşlemci kullanımındaki değişimi gözlemeye devam ettiğinizde sonuç bir süre yine aynı kalıyor;

      http://img386.imageshack.us/img386/7821/02ns2.jpg

      2. Resimde göreceğiniz gibi; görev yöneticisinde birden fazla SVCHOST.EXE çalışıyor. Ama bunlardan sadece birinin (1) işlemci kullanımı %99 seviyesinde. Bunun arkasında gelenlerde ise (2) bir değişim yok.

      Yine izlemeyi devam ettiriyoruz;

      http://img489.imageshack.us/img489/700/03bk5.jpg

      3 Resimde de görüleceği gibi; yaklaşık 1 ile 2 dakika boyunca SVCHOST.EXE programının işlemci kullanımının %99 seviyesine çıktığını görüyoruz. Bu arada bellek kullanımı ise maksimum 93MB (92,656KB) değerlerine kadar çıkıyor. Bu 1 ile 2 dakikalık süre boyunca işlemci kullanımı "genellikle" %99 seviyesinde oluyor, çok kısa aralıklar ile biraz azaldığı da oluyor.

      İşlemci kullanımındaki değişimi en güzel işlemci performans grafiği üzerinde görebiliyoruz;

      http://img365.imageshack.us/img365/3316/04yw7.jpg

      Yukarıdaki işlemci performans grafiği, bilgisayarın açılışından hemen sonra Ctrl+Alt+Del tuşlarına basılarak görev yöneticisi (Task Manager) üzerinden alınmıştır.

      Bu grafikte gördüğünüz her yeşil yatay koordinat çizgisinin arası 3 saniyelik bir zaman dilimine denk gelmektedir. Buna göre zaman bazında bir yorum yapabilirsiniz.

      Performans grafiği üzerinde sarı ile belirtilmiş ilk bölüm bilgisayarın hemen açılışı sonrası işlemci yükünün olmadığı anlardır. Yani yaklaşık 15 saniye boyunca herhangi bir işlemci yükü olmamıştır.

      Hemen arkasından, bilgisayara yüklü olan; Antivirüs, Firewall, Antispyware, Mouse, Ekran kartı yazılımı v.b. gibi programların yüklenmeye başladığı ve masaüstünün ikonları ile birlikte hazır olmaya başladığı bir süreç başlıyor. Bunu yukarıdaki grafikte mavi ile belirtilmiş olarak görüyorsunuz ve bu süreçte yaklaşık 1 dakika sürüyor.

      Bilgisayarın açılmasından yaklaşık 1 ile 1.5 dakika sonra ve masaüstü oluşup tüm ilk açılışta yüklenmesi gereken programlar yüklendikten sonra SVCHOST.EXE devreye giriyor. Bunu da yukarıdaki grafikte kırmızı ile belirtilmiş bölgede görüyorsunuz.

      SVCHOST.EXE programı yaklaşık 1.5 dakika boyunca maksimum işlemci kullanımı %99 veya ona çok yakın değerlerde olacak şekilde çalışıyor.

      Yeşil kısımdan da göreceğiniz üzere; SVCHOST.EXE programı yaklaşık 1.5 dakika boyunca işlemci kullanımını maksimum değerlere çıkarttıktan sonra işini bitiriyor ve herşey normal haline dönüyor.

      Bu sırada iletişim ağında (Local Area Network) neler oluyor diye bir bakıyoruz;

      http://img391.imageshack.us/img391/87/05fg3.jpg

      Yukarıdaki grafikten göreceğiniz üzere; SVCHOST.EXE programının %99 civarında işlemci kullandığı sıralarda; başlarda internet üzerinden yaklaşık 91KB bilgi gönderildiği ve sonlarda ise internet üzerinden yaklaşık 63KB bilgi alındığı gözleniyor.

      Öncelikle bu sorunun bilgisayara bulaşmış herhangi bir zararlı ile ilgili olmadığını; kullandığım 10'a yakın popüler antivirüs, antitrojan, antimalware, antispyware v.b. gibi yazılımla yaptığım taramalar ve hijackthis raporları ile saptadım.

      Bu doğrultuda yaptığım analizlerde; SVCHOST.EXE programının "otomatik güncelleme" fonksiyonu ile bağlantılı olarak böyle bir sonuç doğurduğunu tesbit ettim. Çünkü, bu testler sırasında tüm bilgisayarlarda otomatik güncelleme fonksiyonu açıktı. Bunu doğrulamak için; windows'un sistem özellikleri (System Properties) kısmında otomatik güncelleme (Automatic Updates) özelliğini kapatarak, servislerden otomatik güncelleme (Automatic Updates) servisini hemde sürekli uyarı vermemesi için güvenlik merkezi (Security Center) servisini iptal (Disable) ettim. Bu işlemlerin ardından bilgisayarı bir kaç gün kullandığımda bu sorun ile hiç karşılaşmadım.

      Elbette sorunun başka şekillerde de çözümü olabilir.

      Amacım; bilgisayar sektöründe birçok bilgisayarda yaygın olarak var olduğunu gördüğüm bu sorunu sizlerle paylaşmak, bu problem ile karşılaşan başka insanlar ile biraraya gelerek sorunu karşılıklı olarak ve detaylıca tartışıp, en uygun çözüm yolunu birlikte bulmaktır. Ve bunun içinde bir forum ortamını kullanmaktır.

      Bu sorun ile karşılaşan veya bilgisi olan arkadaşları, ya da alternatif çözüm yollarını araştıracak, bilen veya tecrübeli arkadaşları, bu konu başlığı altında bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya davet ediyorum.

      Microsoft Update'den Windows Update'e dönmek.

      Yukarıda bahsettiğim soruna çare bulabilmek için "Microsoft Update" 'den "Windows Update" 'e döndüm. Yani, artık otomatik güncellemede sadece işletim sistemi ile ilgili kritik güncellemelere bakılacak. Office, Word, Excel, Powerpoint, Outlook v.b. gibi diğer Microsoft ürünlerinin güncellemelerine bakılmayacak. Onları da ben ayrıca yapacağım. Bakalım bu yöntem bu soruna ne kadar çare olacak.

      Aynı sorunu yaşayıp, benim gibi çare arayanlara denemeleri için Microsoft Update'den nasıl Windows Update'e dönüleceğini resimlerle anlatayım. İngilizce kullandığım için resimler ingilizce, türkçe kullanan arkadaşlar kusura bakmasın, ama sanırım onlarda ne yapacaklarını resimlerden anlarlar.

      Internet Explorer'ı açıp, "Tools" altından "Windows Update" seçeneğini kullanın.
      http://img59.imageshack.us/img59/3669/1yv7.png

      Karşınıza daha önce Microsoft Update'i seçmiş olduğunuz için "Microsoft Update" sayfası çıkacaktır. Daha önce Microsoft Update'e geçmemiş olanlarda Windows Update sayfası çıkar. Onlar birşey yapmayacak. Belki de onlarda yukardaki sorun hiç olmuyordur.
      http://img59.imageshack.us/img59/4715/2bp0.gif

      Microsoft Update sayfasının solundaki seçeneklerden "Change Settings" (ayarları değiştirme) kısmını seçiyoruz. Ve arkasından "The stop using microsoft update" (microsoft güncelleme özelliğini kullanmayı durdurma) başlığından "disable" (iptal) etmek istediğimiz ile ilgili seçeneği işaretleyip, en altta "apply" (uygula) tuşu ile bu işi gerçekleştiriyoruz.
      http://img242.imageshack.us/img242/1544/3wj9.gif

      Arkasından gelen yeni mesajı da onaylıyoruz.
      http://img235.imageshack.us/img235/9928/4ti8.gif

      Bu işlemden sonra ekrana işlemin yapıldığına dair bir mesaj (Türkçe kullananlarda Türkçe) gelecektir.
      http://img485.imageshack.us/img485/9029/5ei4.gif

      Artık bundan sonra Internet Explorer kullanarak Windows Update seçeneğini seçerek Microsoft sitesine girdiğimizde ekranın sol kısmında "Windows Update" yazısını görmemiz gerekiyor. Yani update işleminde "Windows Update" karşımıza çıkacaktır. ("Microsoft Update" değil)
      http://img109.imageshack.us/img109/2108/6kc7.gif

      Ben bu şekilde 3 ayrı bilgisayarda ayarları bu şekle getirdim. Birkaç defa bu bilgisayarları kapadım açtım, şu ana kadar en başta belirttiğim SVCHOST.EXE'nin yüksek CPU kullanımına karşılaşmadım. Bakalım ilerleyen zaman ne gösterecek.

      Bu sorunu yaşayanların bu bahsettiğim güncelleme metodu değişikliğini denemelerini öneririm. Bakalım sonuç ne olcak. Burada gelişmeleri birlikte paylaşalım.

      Not: yazılar ve resimler alıntıdır...Değerli zamanını verip uğraşan arkadaşa tşkler....



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      530 Mesaj
      11 Ocak 2012 22:00:38
      Evet. Benim de problemim bu şimdi. İşlemci fanı sürekli çalışıyor ve sürekli %100 çalışıyor. Nedendir?


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      INTEL - Q8200 , GIGABYTE - GA-EP45-DS3L , 2*2 KINGSTON DDR2 800 , 1 TB . W.D. Caviar Black ,PALIT - HD4850 SONIC , Benq FP91G+ monitor , LG 22x DVDRW , Philips DvdRw , GlacialPower 550 Watt , Aopen H600B
    • Yüzbaşı
      420 Mesaj
      11 Ocak 2012 22:03:40
      genelde bu tür sorunlar sisteme virüs bulaşmasından kaynaklanıyor görev yöneticisinden takip edin. sorunu düzeltemezseniz temiz bir kurulum yapmanız önerilir.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      530 Mesaj
      19 Ocak 2012 08:42:41
      Az önce format attım. Sorun devam ediyor. hep %100 de çalışıyor işlemci. Başka bi yolu var mıdır?


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      INTEL - Q8200 , GIGABYTE - GA-EP45-DS3L , 2*2 KINGSTON DDR2 800 , 1 TB . W.D. Caviar Black ,PALIT - HD4850 SONIC , Benq FP91G+ monitor , LG 22x DVDRW , Philips DvdRw , GlacialPower 550 Watt , Aopen H600B
    • Teğmen
      126 Mesaj
      19 Ocak 2012 09:39:01
      quote:

      Orijinalden alıntı: inform_ups

      virüs taraması yaptınız mı ???


      Ya da ctrl+alt+del yapın görev yöneticisinden işlemlere bir bakın orda açık neler var ekran resmini atarsanız daha iyi yardımcı olurlar...




      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      530 Mesaj
      23 Ocak 2012 19:20:35
      Arkadaşlar cmd.exe var görev yöneticisinde. Bilgisayar her açıldığında cmd.exe yi görüyorum görev yöneticisinde. Onu kapayınca normale dönüyor. Nasıl kurtulurum bu durumdan?


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      INTEL - Q8200 , GIGABYTE - GA-EP45-DS3L , 2*2 KINGSTON DDR2 800 , 1 TB . W.D. Caviar Black ,PALIT - HD4850 SONIC , Benq FP91G+ monitor , LG 22x DVDRW , Philips DvdRw , GlacialPower 550 Watt , Aopen H600B
    • Yüzbaşı
      530 Mesaj
      01 Şubat 2012 21:18:24
      Yok mu tecrübesi olan biri arkadaşlar. Görev yöneticisinde 2 tane cmd.exe var. Kilobaytı fazla olanı kapayınca işlemci normale dönüyor. Yardım lütfen.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      INTEL - Q8200 , GIGABYTE - GA-EP45-DS3L , 2*2 KINGSTON DDR2 800 , 1 TB . W.D. Caviar Black ,PALIT - HD4850 SONIC , Benq FP91G+ monitor , LG 22x DVDRW , Philips DvdRw , GlacialPower 550 Watt , Aopen H600B
    • Yüzbaşı
      530 Mesaj
      02 Şubat 2012 11:34:16
      Arkadaşlar bir daha format attım. Ama sorun devam ediyor.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      INTEL - Q8200 , GIGABYTE - GA-EP45-DS3L , 2*2 KINGSTON DDR2 800 , 1 TB . W.D. Caviar Black ,PALIT - HD4850 SONIC , Benq FP91G+ monitor , LG 22x DVDRW , Philips DvdRw , GlacialPower 550 Watt , Aopen H600B
Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.