Şimdi Ara

İslam'a inanmama sebep olan argümanlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://youtu.be/PKx86yH680g

Dimi lan niye zeus değil şu videoyu izlesene bi acayip mantıklı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ganker kullanıcısına yanıt
    Ben oradaki cahilden zekiyim be gülüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 28 Eylül 2018; 23:54:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav arkadaşlar yaşlanma durdurulsa dahi entropi yasasına göre herşeyin bir sonu yani ölümü var yani okyanus dibindeki ölümsüz deniz anaları bile (kendilerini belirli aralıklar ile yeniliyorlar) başka bir canlının saldırısı ile veyahut başka bir şeyin altında kalarak ölüyorlar. Yada şöyle diyim araştıra bilirsiniz resmen etrafımızı sarmış bir gök taşı ordusu var eninde sonunda bir şeyler olucak.

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Kardeşim enindo sonunda yaşlanacaksın ölüm sonrası korkusuyla ya yok olma bunalımına gireceksin veya öbür tarafa inananmaya başlayacaksın. Herkes istediği şeye inanabilir ama en mantıklısı götü sağlama almak

Haklısın Zeus bize yeter

Biz seni görmeden sevdik ya zeus

Bence zeus diyi biri vardı ve belli bir teknolojiye sahip idi. Ya bi düşünsene en küçük atom altı parçacıktan yıldızlara kadar herşey bir mühendislik harikası değilmi. yürürkenki kas ve iskelet sistemeni bir düşün nasıl ince tasarlanmış bir yapı. Yada dna bir çeşit kaynak kod aslında.

Yav kardeşim bir düşün ben bu kelimeleri yazarken dünya kendi ekseni etrafında ve güneşin etrafında dönüyor. Güneş sistemide sabit durmuyorki o da hareket halinda galaksiler bile hareket halinda. Her şey bir düzende hareket ediyor. Ve evrenin var oluş tarihinde nokta kadar yer kaplamayan insanlık bu mükenmel sanat karşısında bir sanatçı yoktur diyor.

Yanlışın var hiç bir mükemmellik yok.debremler,seller,tayfunlar,acliklar,,sakat doğumlar,tüm canlilarin birbirini yemesi,savaşlar,yıldızların patlaması,cahillerin oyunun sistemi sorgulayanlarla, eşit sayilmasivb.vb.

Sadece dünya hayatına bakılırsa evet bir sürü iğrenç durum var ( para ve makam için dini kullananlar veyahut havalı olmak için ben ateistim diyenler, masum insanların acılar içinde katledilmesi zenginin fakiri ezmesi, doğal afetler vb.) ama işin sonsuz bir ahiret kısmıda var bunu çoğu zaman göz ardı ediyoruz veyahut tam tersi oluyor sürekli ahiret için yaşayıp bilim, teknoloji, sanat vb. dallarda hiç bir şey yapmayıp eziliyoruz.

Halbuki Allah a ibadet etmeyi sırf namaz kılmak olarak algılıyoruz. Allah ın yarattıklarını taklit etmeye çalışmakta aslında bir ibadet yarattıklarının karşısında durup o ilmi araştırıp anlamaya çalışmak da bir ibadettir.

İyi ve güzel insan olmanın şartları arasında dinlere inanmak varmıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 29 Eylül 2018; 1:4:29 >
    Hayır iyi bir insan olmak için bir dine mensup olmak şart değil ama öbür tarafta hesap vericeğine inanan bir insanın iyi bir insan olması beklenir sonuçta yaratan gözlüyor. Yaratıcının her şeyi görmesinide sana şöyle açıklayayımhttps://youtu.be/ojRo1ZEWPoY

Videonun tamamının izle lütfen ve şunu düşün yaratıcının yani Allah ın kudretinin bir sınırı yok yani sonsuz peki sonsuz kudreti yani sonuz gücü olan varlık sence de sonsuzuncu boyuttan bize bakıyor olamaz mı?

Şimdi Allah bizi niye yarrattı diye soruyorsan eyer:
    Bir ressam sanatını tuvale döktüğü zaman nasılki bir yere saklamak yerine insanlara gösteriyorsa Rabbimizin bizi yaratma sebebide buna benzerdir. Su niye ıslak diyemeyiz çünkü zaten suyun ıslak olması onun fıtratı gereğidir. Yaratıcınında kendisine ibadet edilmesini isteyip özgür iradeli bizleri yaratıp sonrada yeryüzüne elçiler göndermeside onun kendi özelliğidir. Bizleride melekler gibi sırf kendisine ibadet edilmesi için yaratabilirdi ama bizlere özgür irade verip teste tabi tutuyor. Meleklerin nefsi yok hoşlarına giden günahlar veya sevaplarda yok yani bir sınavları yok.

Bizler ise tıpkı melekler gibi yoktan var edildik ama sırtımıza bazı sorumluluklar var ya bu sorumlulukları yerine getiririz yada bize var olamayı başhaden bir yaratıcıya karşı gelip cehenemi boylarız.
    Örnek vermem gerekirse sen bir köşkün sahibisin dışarda soğuktan ölmek üzere olan birisini içeri aldın ona bir oda ve yiyecek içecek verdin ve dedinki "burada benim evimde kalıp benim yiyeceklerimden faydalanmak istiyorsan evin hizmetkarlarından biri olacaksın". O adamda sana "yok hayır ben çalışmak istemiyorum" veya daha çalışıp hakketmeden "şu oda daha güzel bana o odayı ver yemeklerimde daha şatavatlı olsun " dese sen bu adamı geri kapı dışarı koymaz mısın ?

Çok yorgunum bazı yerlerde saçmaladıysam kusuruma bakma sadece benim yazdıklarimla yetinme lütfen ölüm sonrasını sık sık düşün.

İnan bana bizleri hiç bir şey tatmin etmiyor ne verilirse verilsin hep bir tık üstünü istiyoruz kendimden örnek vermeme gerekirse gtx 1050 liye razıydïm şimdi gtx 1060 almaya çalışıyorum. 1060 param yetse muhtemelen birazdaha zorlayıp 1070 almaya çalışırım.

Farkettinmi bilmiyorum ama bizler sonsuz için yaratılmışız ve oradada sonsuz güçteki Rabbimizin hazırlamış olduğu sonsuz bir mükafat var. Bizler muhtmelen o mükafatı hakkedemiycez ama o inşallah bizi csnnetine bizi kabul edicek.

Kardeşim inşallah doğru yolu bulursun.

• İlahi kudretin yanan bir ağaçtan seslenmesi ve tecelli in insan kısmının bitki olduğuna gonderme yapması ilginçtir.

İlahi kudretin insanı bitkiler olarak tanımlaması ilginç olduğu kadar o varlığın yanma eyleminde bulunması da ayrıca manidardır.

Senin araştırarak mantiginla bulduğun sonuç bumu ,yoksa misyonermisin

Kimsenin etkisinde kalmadan ,çıkarım yaparsan, anlatmış olduklarının son derece saçma olduklarını görürsün, coğrafi şartlar gereği din mensubun,%99.99 nun olduğu gibi.

Ölümden korkma,dogmaktan korkmadigin gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 29 Eylül 2018; 6:59:6 >
    ya gerçekse sorusu hiç mi mantıklı değil

bu kadar çıkarım yapabilen sen bu soruda da çıkarım yapabilmelidir
  • Şimdi şu meşhur soruyu soruyorum.Biz müslüman olarak doğduk ve cennete gideceğiz ama başka bir ülkede doğan insanın islamı bilmesi birisi göstermezse çok zordur.Peki ömrü boyunca islamla buluşamamış biri direk cehenneme gidecek diyorlar.Bu adamın günahı ne de direk cehenneme gidiyor?Hayatı boyunca kimseye zarar vermemiş,kimsenin hakkını yememiş ve herkese iyilik etmiş biri nasıl olur da direk cehenneme gidiyor?

Şimdi diyeceksin ki Allah akıl fikir vermiş araştırıp bulabilirdi bende o zaman şöyle bir soru sorayım adam medeniyetten uzak bir yerde doğmuş ve hayatı boyunca hiç o yerden dışarı çıkmamış.Dağa taşa tapmış,kabile diliyle iletişim kuruyor mesela bu kişi de mi cehennemliktir?Mantık çerçevesinde düşünürsek cennet-cehennem ilişkisi burada sekteye uğruyor.Buna bir cevabınız var mı emrecan hocam?
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    "Şimdi şu meşhur soruyu soruyorum.Biz müslüman olarak doğduk ve cennete gideceğiz ama başka bir ülkede doğan insanın islamı bilmesi birisi göstermezse çok zordur.Peki ömrü boyunca islamla buluşamamış biri direk cehenneme gidecek diyorlar.Bu adamın günahı ne de direk cehenneme gidiyor?Hayatı boyunca kimseye zarar vermemiş,kimsenin hakkını yememiş ve herkese iyilik etmiş biri nasıl olur da direk cehenneme gidiyor?

Şimdi diyeceksin ki Allah akıl fikir vermiş araştırıp bulabilirdi bende o zaman şöyle bir soru sorayım adam medeniyetten uzak bir yerde doğmuş ve hayatı boyunca hiç o yerden dışarı çıkmamış.Dağa taşa tapmış,kabile diliyle iletişim kuruyor mesela bu kişi de mi cehennemliktir?Mantık çerçevesinde düşünürsek cennet-cehennem ilişkisi burada sekteye uğruyor.Buna bir cevabınız var mı emrecan hocam?"

Sana şu ayeti paylaşsam yeter diye umuyorum;
    "Kim doğru yola gelirse ancak kendi lehine yola gelmiş ve kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapmıştır. Kimse kimsenin günahını çekmez. Biz peygamber göndermedikçe kimseye azab etmeyiz."İSRÂ suresi - 15. ayet
    Burda işaretlediğim kısmı dikkatle okursak yani Allah vahiy indirmediği ve peygamber(uyarıcı,elçi) göndermediği,dinden habersiz vahiyden habersiz toplumu ve ilkel bir kabileyi sorumlu tutmayacaktır.

• Zira guran insan kelamı olamaz.

Ben bugün ağır bir soz vahyedeceğim.

Anne ve kızkardeşleriniz size haram kılındı. Bu esasen insan sozu olamaz. Çunku insanın takaati bunu kaldırmaz.

İnsan bunu yazıp ayrıksı davranırsa hakikat değişmezse insan alay edilesi olacağından kişi Bu sozu ilahi vahye ekleyemezdi.

Bu ayet ateizm denen şeyin yani yaratılışının başlangıcıdır

Yaratan var mı diyen ateizm ust soyu ilah kabul etmiştir. Zira doğum yoksa tartışan varlık da olamaz.

.............

İnsan yazsaydı ne olurdu. İgra dahil Nurullah Ayetullah Meryem Muhammed ruhullah hepsi kadın şeklinde tasvir edilirdi.

Hatta kitap İgra(ilk ayet) adlı kız çocuğunun hased(Felak son ayet) i olarak meal kazanırdı. Ve hatta yaratıcı yok diyen dna ilahın kendilerini kıskandığını dahi ileri surebilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 29 Eylül 2018; 19:48:2 >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Kuluna hased eden insanlaşmak isteyen bir ilahtan bahseden meal var mı var zaten. Yapmayınız etmeyiniz size ihtiyacım yok ama var vs. Şeklinde ilahi beyan dillendirilmiş.

• Sorularınızı cevapladım arkadaşlar bişey değiştimi veya hayla bir sorunuz var mı tartışabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecan1923 -- 30 Eylül 2018; 12:6:57 >
  • emrecan1923 E kullanıcısına yanıt
    Yok hocam cevap için teşekkürler.Ne zamandır birine sorayım diyordum bu soruyu sana nasipmiş.Dinimizi yaşıyoruz ama bazen aklımıza böyle şeyler takılıyor.Böyle durumlarda cevapları bulmamız gerektiğine inanıyorum.
  • Bu argümanları görmeden önce ateistmiydin ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.