Şimdi Ara

İSKİ İSKİ İSKİ => öncesi sonrası tartışması !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart: ASUS A7N8X-E Deluxe
    İşlemci: Barton 2500

Öncesi:
    Orjinal AMD Stok Soğutucu+fan
    5900 RPM
    Default= 55 derece

Sonrası:
    Thermaltake Volcano 11 Soğutucu+fan(80mm)
    2900 RPM
    Artic Silver 5
    Default= 56 derece

Niye Böyle Arkadaşlar ?!

• arctic silver etkisini hemen göstermez, kullanıma göre 200 saat kadar beklemek lazım.

Fan daha az hava üflüyor olabilir

Def. dediğiniz sıcaklıklar hangi program ile ne zaman, ne iş yaparken alındı?

vs vs..
  • default ayarlar,

bilgisayar açıldıktan 5 dakika sonrası hiçbir iş yapmazken everest ve speedfan programları ile alınmıştır.

artic silver etkisi için bekleyeceğim.

neden etkisini sonradan gösteriyor bilen var mı ?

teşekkürler
  • artic silverın etkisi sonradan olurda o kadarda çok fark etmez geçenlerde ben normal macunu sildim artic silver 5 sürdüm açar açar 15 derece oynamıştı daha sonra ise 1-2 derece daha inmişti yani beklesende 3-5 dereceden fazla inmez bence sorun başka yerde ya heatsinki tam oturmadı yada macun iyi sürülememiştir.
  • içindeki partiküller ısınınca daha da eriyip mikro boşlukları dolduruyor, ısın soğu ısın soğu her geçen saat daha çok boşluk doluyor böylece dediğin gibi 2-3 derece daha düşer zamanla

ayrıca o fanın etkisini yük altında daha çok görürsün gibime geliyor iski. Google da "orthos prime" diye arat, indir o programı, Blend ayarları ile bir yarım saat çalıştır iki fanda da, aradaki farkı daha iyi görürsün
  • Cevap basit; bir fan 5900 rpm diğeri 2900 rpm... Sessizliğe karşılık aynı verimi alıyorsun, ama 5900lük fanı volcano'ya takarsan farkı görürsün. Strangerxt'ye de katılıyorum idle'da fark çok fazla hissedilmez ama load'da daha iyi anlaşılır.

Ama yine de idle için yüksek bir sıcaklık 55 derece..
  • Soğutucunun işlemci üzerine tam doğru oturduğuna emin ol.En ufak bir ayarsızlık sıcaklığı çok yükseltir.2 fanın üflediği hava değerlerini öğren. (CFM) değerleri.Ona göre kıyaslama yap.Sıcaklıkların daha düşük olması lazımdı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.