Şimdi Ara

Adı aş bu eziyetin! Sabah sabah yine yeniden. Gurbette işkembe çorbasını da öğrendim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adı aş bu eziyetin! Sabah sabah yine yeniden. Gurbette işkembe çorbasını da öğrendim.


    Adı aş bu eziyetin! Sabah sabah yine yeniden. Gurbette işkembe çorbasını da öğrendim.


    Adı aş bu eziyetin! Sabah sabah yine yeniden. Gurbette işkembe çorbasını da öğrendim.



    Bu ülkede işkembe bulmak, yani sakatat bulmak baya zorken; bir Türk girişimci 500gr hazır pakette temizlenmiş ve dilimlenmiş halde işkembe satışına başlamış. dün sabah markette gördüğüm gibi aldım ve tavuk çorbasında kullandığım terbiye ile tam olmuş. bir çok Türk mekanından daha güzel yapmışım. keza güzel Türk mekanlarında işkembenin kasesi 7 euroları aştı. Bir çok Türk mekanı özellikle son zamlardan sonra porsiyonlarını küçülterek, zam yapmamanın çözümünü böyle buldular.


    nasıl lahmacun yapmayı öğrendiysem, artık işkembe yapmayı da öğrendim :) memleket hasreti böyle gideriliyor Adı aş bu eziyetin! Sabah sabah yine yeniden. Gurbette işkembe çorbasını da öğrendim. 


    ------------


    Güncelleme:


    Dayanamadım sabah sabah tekrar yaptım. efsane ... ne demiş bir yunan " sana mutluluğun resmini çizemem, ama gösterebilirim" o da işkembe demiş.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 25 Ocak 2023; 12:22:8 >







  • Hazir iskembe bulmak da sikinti ama onu pisirmesi de zor. Duduklu tencerede bile uzun suruyor.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    kuzu işkembe 35-40 dakika yetiyor. zaten şeklinden de anlaşılıyor. sakız gibi yumşacık. ama tuzlu su ile sirke ile temizlemekle uğraşmak işi çok uzatıyor. bundan 15 20 yıl önce dedem köyde hep kuzu - koyun keserdi. önce tuzlu suda bekletilir sonra sirkeli suya yatırılır sonra 10 dakika daha kaynatılarak kor üstünde pişirip yerdim. meşe korunda özellikle.


    eskiden hayat ne kadar güzelmiş.

  • sabahı göremedi. 1 akşamda bitti koskoca tencere Adı aş bu eziyetin! Sabah sabah yine yeniden. Gurbette işkembe çorbasını da öğrendim. 

  • afiyet olsun hocam

  • Simone Simons kullanıcısına yanıt

    teşekkürler. ama bir gece bile dayanmadı Adı aş bu eziyetin! Sabah sabah yine yeniden. Gurbette işkembe çorbasını da öğrendim. 

  • hiç içmedim. ön yargım var

    kelle parçaya da vardı ama onu içiyorum artık.

    ankarada olanlar Esat'ta çorbacı hasan usta ali'nin yerinde mutlaka içsinler, bele bişe yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olm acıktım lan canım kelle paça çekti. İşkembe hiç içmedim ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memleket nere

    mekan nere

  • kokoreç harici sakatat denemedim.

  • kendi evim. ben kendim pişirip hazırladım.

  • Adı aş bu eziyetin! Sabah sabah yine yeniden. Gurbette işkembe çorbasını da öğrendim.




    sabah sabah dayanadım yine yaptım :(

  • Romanyada cok kolay bulunuyor bizim kadar seviyorular iskembe corbasini. Ciorba de burta!

  • inonu88 kullanıcısına yanıt

    romanca mı yapmışar? işkembe söylemek zor gelmiş ama çorba zor gelmemiş.

  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

    Rumence, 3000 uzerinde turkce kelime var Osmanli etkisi. Corba, masa, kapak, pabuc, sarma vs.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.