Şimdi Ara

İskandinav ülkelerinde üniversite okuma (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
3
Favori
6.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: butidontcare

quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Durumlarda sıkıntı yoksa İngiltere'ye git. Ekonomi dediğin sadece iktisat değilse business school'ları inceleyebilirsin. Fiyatları normal üniversitelere göre yüksektir.

Düşünmedim değil ama orada trafik tersten akıyor ya

Eeeee ?
  • quote:

quote:

quote:

Durumlarda sıkıntı yoksa İngiltere'ye git. Ekonomi dediğin sadece iktisat değilse business school'ları inceleyebilirsin. Fiyatları normal üniversitelere göre yüksektir.

Düşünmedim değil ama orada trafik tersten akıyor ya

Eeeee ?

Ne alaka ben de anlamadım İngiltere pahalı değil mi ayrıca?

• yukarı
  • Yukarı ya yukarı ya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JestemLordem

İlk olarak fince hiç birine benzemiyor, finlandiya iskandinavya'nın üvey evladı İskandinav dilleri öğrenmek çok kolay, onların en kolayı isveççe. ingilizceye acayip benziyor ama ben norveççe öğrendim, o da kolay ama daha çekici.
    İsveççe kolay ama kafadan sildin zaten fiyattan dolayı.
    Danimarkayı da sil. Dili berbat. Öğrenmesi, daha doğrusu öğrenirsin de telaffuzu çok karışık. Eğitim maliyeti de belli değil sanırsam.
    İzlanda'yı araştır derim. İzlandaca da Danca'ya benzer, zordur diğer iskandinav dillerine göre. ama zaten 250 binlik bir ülke orası, ingilizce eğitim vardır. fiyatları da araştır. İzlanda cazip bana göre.
    Finlandiya ise Fince malum, Türkçe ile aynı dil ailesinde. Kolay öğrenirsin, ben bi ara başlamıştım öğrenmeye, gramer %100 aynı Türkçe ile ama son ekler çok daha fazla. gramerde çok kasmassın öğrenirken. Eğitimi de ücretsiz. Eğitim sistemi çok gelişmiş bir ülke orası, eğitimde dünyanın sayılı ülkelerinden. Nerden biliyorum bunu, finli arkadaşlarım söylüyor. ama gerçekten eğitim iyi finlandiya'da.
    Ben de İskandinavya'da eğitim planlıyorum, Bayağıdır araştırıyorum, pahalı da olsa bana en uygunu Norveç. Ama sen İzlanda ya da Finlandiya'yı tercih et bence

Bana İzlanda ve Finlandiya'yı önerip kendine Danimarka tercih etmenin sebebi nedir? Ne gibi farklar var?

edit: ayrıca baktım fince,izlandaca veya tavsiye ettiğin her dil aşırı derece zor. danca'ya baktım Haj(merhaba) yani sadece bu kadar fince'de 8-9 harf ve çok fazla j ve noktalı harfler var. Danimarka'dan soğutma ekibi misin

Danimarka'yı değil Norveç'i seçmiştim ben.
    İskandinav dillerine zor diyorsan yani kusura bakma da sen gitme başka bir yere. Eğer o dilleri öğrenemezsen hiç bir dili öğrenemezsin. Kolay diller izlandaca ve danca dışında.
    Norveç'i seçmemin başında akrabalarımın Norveç'te olması ve orada maddi sıkıntı çekmeyecek olmam var. Norveççe'yi öğrendim bu plan doğrultusunda. Çok kolay bir dil. Ama bir çok şivesi var. Bazen iki Norveçli bile birbirini anlamakta zorluk çekiyor. Ben bokmål norveççesi öğrendim. Kolay. Eğer maddi sorunun olmayacaksa Norveç ideal bir yer eğitim için. Finlandiya'da ortamım olsaydı orayı da rahatça seçebilirdim. de orası da beni istiyor mu, alacak mı o sorun var yani sonuçta ben gideyim diye beklemiyo adamlar. Ama eğer maddi sorun olur diyorsan Norveçte bana kalırsa Finlandiya'yı seçmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nécromant -- 23 Haziran 2012; 16:08:00 >

• quote:

Yukarı ya yukarı ya

almanya yı neden düşünmedin hocam orada üniversite bedava sadece yaşam giderlerin ekonomin iyi ise zaten gayet güzel okursun orada
  • quote:

quote:

quote:

İlk olarak fince hiç birine benzemiyor, finlandiya iskandinavya'nın üvey evladı İskandinav dilleri öğrenmek çok kolay, onların en kolayı isveççe. ingilizceye acayip benziyor ama ben norveççe öğrendim, o da kolay ama daha çekici.
    İsveççe kolay ama kafadan sildin zaten fiyattan dolayı.
    Danimarkayı da sil. Dili berbat. Öğrenmesi, daha doğrusu öğrenirsin de telaffuzu çok karışık. Eğitim maliyeti de belli değil sanırsam.
    İzlanda'yı araştır derim. İzlandaca da Danca'ya benzer, zordur diğer iskandinav dillerine göre. ama zaten 250 binlik bir ülke orası, ingilizce eğitim vardır. fiyatları da araştır. İzlanda cazip bana göre.
    Finlandiya ise Fince malum, Türkçe ile aynı dil ailesinde. Kolay öğrenirsin, ben bi ara başlamıştım öğrenmeye, gramer %100 aynı Türkçe ile ama son ekler çok daha fazla. gramerde çok kasmassın öğrenirken. Eğitimi de ücretsiz. Eğitim sistemi çok gelişmiş bir ülke orası, eğitimde dünyanın sayılı ülkelerinden. Nerden biliyorum bunu, finli arkadaşlarım söylüyor. ama gerçekten eğitim iyi finlandiya'da.
    Ben de İskandinavya'da eğitim planlıyorum, Bayağıdır araştırıyorum, pahalı da olsa bana en uygunu Norveç. Ama sen İzlanda ya da Finlandiya'yı tercih et bence

Bana İzlanda ve Finlandiya'yı önerip kendine Danimarka tercih etmenin sebebi nedir? Ne gibi farklar var?

edit: ayrıca baktım fince,izlandaca veya tavsiye ettiğin her dil aşırı derece zor. danca'ya baktım Haj(merhaba) yani sadece bu kadar fince'de 8-9 harf ve çok fazla j ve noktalı harfler var. Danimarka'dan soğutma ekibi misin

Danimarka'yı değil Norveç'i seçmiştim ben.
    İskandinav dillerine zor diyorsan yani kusura bakma da sen gitme başka bir yere. Eğer o dilleri öğrenemezsen hiç bir dili öğrenemezsin. Kolay diller izlandaca ve danca dışında.
    Norveç'i seçmemin başında akrabalarımın Norveç'te olması ve orada maddi sıkıntı çekmeyecek olmam var. Norveççe'yi öğrendim bu plan doğrultusunda. Çok kolay bir dil. Ama bir çok şivesi var. Bazen iki Norveçli bile birbirini anlamakta zorluk çekiyor. Ben bokmål norveççesi öğrendim. Kolay. Eğer maddi sorunun olmayacaksa Norveç ideal bir yer eğitim için. Finlandiya'da ortamım olsaydı orayı da rahatça seçebilirdim. de orası da beni istiyor mu, alacak mı o sorun var yani sonuçta ben gideyim diye beklemiyo adamlar. Ama eğer maddi sorun olur diyorsan Norveçte bana kalırsa Finlandiya'yı seçmelisin.

inceliyorum Norveç'i teşekkürler bir sorum olursa pm atarım.

quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

quote:

Yukarı ya yukarı ya

almanya yı neden düşünmedin hocam orada üniversite bedava sadece yaşam giderlerin ekonomin iyi ise zaten gayet güzel okursun orada

oldum olası sevememişimdir Almanya'yı

• yukarı aşağı
  • Yukarı yukarı
  • Bir yer beğendiremedik arkadaşa.
  • quote:

Bir yer beğendiremedik arkadaşa.

İzlanda ve Fransa arasında kaldım, sonuçta eğitim bu yani kolay kolay beğenilmez
  • Fransızcan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Fransızcan var mı?

Yok ama 3 yılda öğrenilmeyecek bir dil değil, önemli olan ülkeye karar vermek.
  • quote:

quote:

Fransızcan var mı?

Fransızca bilmeden Fransa'da üniversite okursan 1-2 seneni 1. sınıfta geçirirsin. Aynı bölümde 2 kere üst üste kalma kuralı varsa başka bölüme gönderirler. Farklı üniversitede aynı bölümü okuyamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 23 Haziran 2012; 19:21:59 >
  • quote:

quote:

quote:

Fransızcan var mı?

Fransızca bilmeden Fransa'da üniversite okursan 1-2 seneni 1. sınıfta geçirirsin. Aynı bölümde 2 kere üst üste kalma kuralı varsa başka bölüme gönderirler. Farklı üniversitede aynı bölümü okuyamazsın.

İzlandaca öğrenip Fransa'da okursam tabi kalırım. Karar vermedim ülkeye İzlanda veya Fransa diyorum.

• İsviçreyide düşünebilirsin..Ama her yeriyle pahalı bir ülkedir.

Fransa'da üniversiteler hazırlık eğitimi veriyorlar mı ?
  • Ben Galatasaray'da Ekonomi okuyorum. Bizim bölümün en köklü grandes écoles'lerden Paris Pantheon Sorbonne ile anlaşması var. Türkiye'de bildiğim kadarıyla diploması bir Avrupa üniversitesi diplomasına denk tutulan bir üniversite yok. Amacın yurt dışında okumaksa, Fransa için konuşuyorum, bunun yolu Ortaköy'den geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 23 Haziran 2012; 20:45:05 >
  • quote:

Ben Galatasaray'da Ekonomi okuyorum. Bizim bölümün en köklü grandes écoles'lerden Paris Pantheon Sorbonne ile anlaşması var. Türkiye'de bildiğim kadarıyla diploması bir Avrupa üniversitesi diplomasına denk tutulan bir üniversite yok. Amacın yurt dışında okumaksa, Fransa için konuşuyorum, bunun yolu Ortaköy'den geçer.

Ya ben yurtdışında okumam lazım havalı olmam lazım diye istemiyorum yurtdışında eğitim daha iyi diye malum ülkemizde artık dersleri geçmenin yolu verilen oydan geçiyor Önerebileceğim bir üniversite var mı peki Türkiye'de?

quote:

Orijinalden alıntı: Keep on rising

İsviçreyide düşünebilirsin..Ama her yeriyle pahalı bir ülkedir.

Fransa'da üniversiteler hazırlık eğitimi veriyorlar mı ?

Çok çok pahalı orası ilk elediğim yer

• Pahalılık düzeyi neredeyse Norveçle aynı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.