Şimdi Ara

Isisal tehlikenin gorunmeyen tarafi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Iran Bandar Abbas Limanina gitmeseydim bende bu tehlikenin farkina varmayacaktim. Oyle sicak bir havaya rastladiydik ki Butun Korefez ulkeleri yaniyordu. Gemimizde Termometreler bilincimin inadina 65-70 dereceyi gosteriyor ve odamizda uyuyamiyorduk. Ascimiz Bize firinda tavuk pisirmis, Tavuklar hazir ama 1-1.5 saat daha kaynamaya devam ediyordu firin tepsisi ustunde, ISI kaybolmuyordu. Kisaca yiyecek bir isiya gelmemisti.
    Klimalarimiz arizaliydi, Disaridaki bolumde otomatik isi sensoru ariza veriyordu. Klimayi otomatik devreden kesiyordu. Bazen hava sicakligi dustugu zaman calisiyordu.
    Gemi vinclerinin icindeki Klimalari soktuk, Toplu oturdugumuz salonlara yerlestirdik orada uyurruz diye. Ama onlarda da otomatik kendini koruma sistemine gectiler her ikisi de.
    Gemimiz kalkti, fakat Radarin 1 tanesi arizalandi , Telsiz cihazim kismen calisiyordu. O kadar dayanikli marine tipi telsiz cihazi bircok siucakliga dayanikli yapilmis.
    Dinleme yapiyor Cikis yapamiyorum. El telsizleri caliyordu cunku demire metale degmemislerdi. Kamaramdaki bazi yumusak lastik malzemeler erimisti. Gemi personeli Buzlukta yatiyordu. Tek calisan sogutucu buydu, fakat bize sebzelikte yatacak yer kalmamisti.
    Personeli gunduz calistirdigimiz icin , onlarin sebzelikte yatmasi uykusunu almasi daha mantikliydi.
    Seyire ciktik Ruzgar estigi anda bircok cihazimiz tekrar hayata geri dondu

    Bu Tehlike hemen hemen kimsenin farketmedigi bir tehlike

    Elektronik ve elektrik malzemelerinin cogunun verimli calisma sicakligi vardir. Bu isi 55-65 C derecelerdir maksimum eger ortam sicakligi bu dereceleri asarsa cihazlar arizalanir hasarlanir gecici olarak bloke olur. Yada yanarlar.

    Turkiyenin Kuresel Isinma sebebi ile Iklim sartlari daha sertlesmektedir. Ve bundan sonra
    Kendi dusunceme gore isiya daha dayanikli malzemeler uretilmelidir.Cunku bircok malzeme
    Hasarlanacak yanacaktir. Metaller isiyi iletirler Acikta kalan metallere bagli cihazlarda direkt gunes isiginin verdigi isidan daha fazla isi ortaya cikar.
    Yakin gelecekte su anki mevcut sistem klimalar da arizalar yapmaya baslayacaklardir.Calisan esyalar calismaz olacaktir. Cunku onlar bu sicakliklara gore yapilmamistir.

    Belki su an icin bir asiri tehdit degil, belki de arizalar basladi bile ve biz normal bir bozulma saniyoruz ?yenisini aliyoruz yada tamire goturuyoruz

    Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ?







  • Gemi tamamen metalden yapıldığı için ısıyı yayacaktır, yansıtacaktır.
    Eğer tuğladan ya da tahtadan bir geminiz olsa ısıyı bu kadar hissetmeyecektinz.
    Ben de Çukurova bölgesinde oturuyorum.
    Yazın güneşin altında kalan bir otomobilin kaputunda rahatlıkla yemek yapabilirsiniz:)
    Ama gölgede elektronik cihazlar için tehlike oluşturacak sıcaklar henüz ortaya çıkmadı.
  • Hocam salla elektronik aletleri, biz bozuluyoruz, psikoloji falan kalmıyor, sıcaktan ortalıkta avalak avalak dolaşıyorum.Sıcaklık 35 dereceyken böyle 60 derece olsa zaten hık der kalırım olduğum yerde. Bu sıcaklıkta belkide çalışmasını isteyeceğim tek şey klima olur.Allah kolaylık versin o sıcakta güneş altında çalışsan işçilere.
  • Demekki insanlar biraz daha ileride bedevi kültürünü benimseyecek :)
    Malum sıcaklıkla en iyi baş edebilen onlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sse

    Demekki insanlar biraz daha ileride bedevi kültürünü benimseyecek :)
    Malum sıcaklıkla en iyi baş edebilen onlar.


    En iyi sömürgenler onlardır. Kene gibidirler. Yapıştılarmı bırakmazlar. Memluklara yapıştılar öldürdüler, Osmanlı'ya yapıştılar öldürdüler. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti'ne yapışmaya çalışıyorlar.

    Şaka bir yana Tarih bize küresel ısınma hakkında Anadolu'nun geleceği hakkında kötü ipuçları veriyor. Tarih Biliminin başlangıç için referans coğrafyaları Mezopotamya ve Mısır'dır. Buna karşın Kuzey Avrupa'nın buzullarla kaplı olması nedeniyle insan yaşamına uygun olmadığını biliyoruz. Bugün başlangıç coğrafyaları büyük ölçüde çöllerle kaplı, Kuzey Avrupa'da ise neredeyse buğday tarımı yapılacak koşullara ulaştı. Demekki uzak olmayan bir gelecekte Anadolu çölleşecek...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.