Şimdi Ara

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
6
Favori
6.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Byabsnn

iş yerinde 3 tane ufa çalışıyor o halde anca ısınıyor bugün 750 tl elektrik faturası geldi

ufo ile tek kaldığım evde 40tl den fazla elektrik faturası ödememiştim geçen senelerde (sadece bir kez 59 gelmişti)

şimdi iki kişi kalıyoruz, iki farklı odada iki ufo var. bu ay 67 geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LonelyHunter

Kıç kadar öğrenci evinde sürekli olarak en düşükte yaktığımız halde 340 tl fatura geldi. Doğalgazı kapatmayı düşünüyoruz şimdi.

doğalgaz-kalorifer ile ısınmaya çalışmanın en anlamsız kısmı bu: az çalıştırmaya çalışmak.

kalorifer nasıl daha az seviyede çalışabilir ki? kaloriferin ısı vermesi için suyun sıcak olması gerekir. dereceyi azaltırsan su ılık velir ve kalorifer hiç ısıtmaz.

3 kişi kaldığımız dönemde bizde böyle tasarruf yapacaz diye dereceyi az kısardık, ama dereceyi 1 kıssan odanın ısınması 2 azalıyo. kalorifer kadar nefret ettiğim bişey yok, anca geniş bi ailen-küçük çocuğun varsa ve tüm evin sürekli sıcak olması gerekiyosa mantıklı.
  • Bu ulkede iradesini, aklını, mantıgını kullanamayan koyunlar var oldukca biz daha cok yakınırız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

iş yerinde 3 tane ufa çalışıyor o halde anca ısınıyor bugün 750 tl elektrik faturası geldi

ufo ile tek kaldığım evde 40tl den fazla elektrik faturası ödememiştim geçen senelerde (sadece bir kez 59 gelmişti)

Onu nasıl başardınız hocam biz geçen sene doğalgaz olmadığı için 1 aylığına ufo yaktık elektrik 180 gelmişti
  • 1 çuval kömür 20 lira ve en idareli kullanımda 3 günde biter. Yani tek odayı ısıtmak için 200 lira lazım. Elbette bunun odunu, dumanı (badana) ve zahmeti de var.

Üste tarafta sadece gece yakan arkadaş, elektrikte 3'lü tarifeye geçip geceleri elektrik sobası yakmayı deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LonelyHunter

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Onu nasıl başardınız hocam biz geçen sene doğalgaz olmadığı için 1 aylığına ufo yaktık elektrik 180 gelmişti

eve akşam 7 gibi geliyorum, yemek hazırla falan derken genelde 7:30 dan 11 e kadar falan iyice ısınmak için çalıştırırım ufo yu. sonra sabah 6 ya kadar ara ara çalışacak şekilde ayarlarım. sabah duştan çıkınca 10-15 dk daha aralıksız çalıştırıp işe giderim. bide haftasonları çalışıyo işte. onun dışında evde yokum.
    1800watt ufo.

• Sapphire başta olmak üzere bir çok binada payları var artık onların. Sayemizde.
  • 5+1 yalıtımsız bir evde oturuyoruz ve bulunduğumuz yer -35 leri gören bir yer. 300 lira elektrik (ufo,sıcak hava üfüren petek)vs 450-550 arasıda doğalgaz geliyor aylık sağlam 800 lira ısınmaya veriyoruz çıkalım evden diyorum yok manzarası güzel buranın deyip duruyor ..
  • türkiyede ekmek+zeytin yapmadığın sürece her şey lüks
  • en iyisi güneyde yaşamak evlerde kalorifer peteği bile yok, 1 ay soğuk olsa klimayla filan geçiştirirsin geri kalan aylar oh mis
  • valla öğrenciye çok lüks 2 arkadaşız sadece ufak bir salonu ısıtmaya çalışıyoruz ve fatura ayda 120 nin altına düşmüyor. hemde daire ara katta . doğalgazlı evi öğrenciye vermeyen, dairesine sırf kendi oturmadığı için doğalgaz bağlatmayan, herşeyden para kazanmaya çalışan zihniyeti...........
  • Doğalgaz konularına uyuz olmaya başladım ve hiç birşey demeyeceğim diyorum ama Tutamayacağım kendimi..

Biz 2023 Yılına kadar daha çok bekleriz ve onun üstüne üstlük kaynağımızın işlenmesine,işletmeye koyulmasıda kadarda 3 sene daha bekleriz ki bunun üzerine tahminem 13 Sene daha çok bekleriz dışardan kaynak almaya mahkumuz elimiz kolumuz bağlı burada bir ton kaynağımız olduğu halde gidiyoruz dışardan alıp kullanıyoruz bakın burada Bor madenini bile yurt dışnıa gönderiyoruz onların bize dönüşü 250 Milyon giibi bir fiyatta geliyor ben öyle duymuştum.

Rusyaya bağlı olarak gözüken türkmenistanda doğalgaz ücretsiz.. bol bol yakıyorlar evler hamam gibi hayat bedava neredeyse iki türkmenistanlı arkadaşlar anlatmıştı bizlere bunları Elektrik,su neredeyse Ücretsiz.. Varmı böyle bir adalet,dünya ? Şu an imkanlarımız kısıtlı ve pahalışmaya başladığı zamanda neredeyse asgari ücretin tamamını ısınmaya,faturalara harcar olduk. ! Üstüne üstlük ısınmayan evde çabası kombiyi 40 ta yaksak gene ISITMIYOR.. Petekler ısınmıyor.. haliyle ev buz gibi oluyor kapıları hep kapalı tutuyoruz.. şu an faturadan haberim yok Bekliyorum.. Akaryakıt vs bile pahalı yani affedersiniz herşeyin Üst safhada ve aşırı şekilde pahalı olduğu ÜLKEDE yaşıyoruz
    Ülkemiz Eyiye gidiyor.. Demekten başka çare yok görüyoruz Herşey ORTADA.. ! Ula daha ne diyeyim.. Gazlarda hala söyleniyorum Hava basıyorlar diye verimli ısı elde edilemiyor.. Yüzde 40a yakın bir hava basılması söz konusudur Neden dersen gazın verimsizliğini düşürüp daha fazla para kazanmaktır amaç Her yerde yüzde 10-20 oranında tasarruf cihazları dolaşıyor ALDANMAYIN.. hiç birşeye faydası yok bir ton da şikayet çabası.. Bilen biliyor yani ben burada görüşlerimi paylaşıyorum.

Kömür fiyatı şu an 16-17 Lira olması lazımdı Kaliteli Rusya üretimi sibirya kömürü bulursanız kömür kullanan arkadaşlara diyorum alın.. Markalarını vereyim..
    AKER,YILYAK,TAYYİB kömür kullanınız başka bişey önermiyorum.. Orjinal sibirya marka kömür üretilmiyor ve Sıkma kömür alacaksanız CEMRE alırsınız tavsiyemdir.

Yalıtım en başta geliyor ama.. Petekler ısınmadıktan sonra yalıtımında pek faydası olmaz yalıtımlı evde düşük ayarda kombiyi yakan kişilere bile 200*250 lira fatura geliyor.. Kimi korkudan kombiyi gündüz yakmayıp akşam yakmayı tercih ediyor,sobaya dönüş yapanlar çok,ufo ve klima ile evlerini ısıtmaya çalışıyor millet.. En çok sinir oludğum konulardan birisidir.. Faydası yok diyroum ya 13 Sene daha çok kötü şeylerle karşı karşıya kalacağız bunu unutmayın kulağınıza KÜPE Olsun..

Bakın Kömür sobası köşede duran kişilere diyorum.. Sobanızı hurdacıya falan satmayın güzel şekilde ambalajların ve sağlam,güzel yere koyun dursun orada yakınlarda Anlaşmalar bozulabilir ki bu kadar zamlardan sonra anlaşmalarda sıkıntı yaşanacağı halikarda aşikar Belli...... Uyarması benden ve bu zamlar daha ne ki daha kötülerini göreceğiz Heleki ocak yada şubatta muhtemelen bir Zam süprizi yapabilirler KIŞIN çetin geçtiği aylardan biriside Şubat,Mart.. Daha çok göreceğiz..
    Ben bu sene aldım korkudan kömür sobamı şu anda Bodrumda sağlam şekilde ambalajladım duruyor öylece.. Dursun öylece.. Millet dalga geçip duruyor ama UMURUMDA Değil.. Göreceksiniz Benim sobanın yanına yaklaşmak isteyecekler bu seferde.. BIKTIM..

Değer verdiğim kişiler hariç.. Her neyse ben susayım.. Konu patlayacak sanırım.. bu kadar stres siniri içimde tutamayacğamıa GÖRE.. ?

en iyisi susuyorum..

Sövmeyeceğim,Gayet Sakinim

• ve doğalgaz sessizce uzaklaşır...
  • Türkmenistan'da Doğalgaz - Elektrik- Su bedava. Ayrıca her ay ücretsiz benzin dağıtılıyor. Bizimkiler biraz örnek alsalar keşke.
  • doğalgazlı evlerden uzak durun artık, elektrikli ısınma 1yıl önce falan karlı olabilirdi de son 1 yılda %30 falan zam geldi heralde elektriğe. bi arkadaş yazmış 2 ufo var 49-59 tl elektrik gelio falan. Nerde yaşıo nasıl yapıo bilmiyorum. Tek kişiyim, sadece tv ve bilgisayarım var, hafta sonları temizlik için süpürge, günlük çay için su ısıtıcısı, çamaşarı mak. ve tasarruflu ampullerim var. Her ay 70-90 arası ödüyorum. Son 9 aydır bu şekilde.

Oturduğum evde merkezi sistem var, salı gün ki karlı havada dahi tshirtleyim evde ısıtma dahil 200tl aidat ödüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 10 Ocak 2013; 13:48:40 >
  • 1 yılda yüzde 54 zam az değil...

iş yerimin bulunduğu muhitte müstakil ev çok ve genel durumlarıda çok iyi değil.soba dönüşü yaptı çoğu.dün gecede memleketin çılgın rüzgarı yüzünden ikisi sizlere ömür.
  • Devlet çok iyi sömürüyor bizi sağ olsun.

Genelde akşamları 23-25 dereceye alıyorum.Çok soğuk ise 45'e kadar çıkarttığım oluyor.230 TL para ödedim en son.Bu ay daha çok gelir büyük ihtimal.
  • bize 300 tl geldi, halkı sömürüyorlar başka birşey değil, asıl bu faturayı yetmez ama evetçilere ödeticeksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: missioncomplete

Sizin yine iyi bizim sokağa girmedi bile doğalgaz soba ile ısınıyoruz

en iyisini yapıyorsun farkında değilsin

evet biraz zahmetli ama değmiyor da değil
  • rusyada doğalgaz kiraya dahil

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.