Şimdi Ara

ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işlemciyle ekran kartı eskiden bf 3 mw3 oynaren ısınmıyodu şimdi ise 5-6 dkka oyniyim işlemci 80 derece oluyo ekran kartı 60 derece. işlemci i7 870 ekran kartı hd 5870. sorun neden olabilr yoksa normal mi ?

Kasa içerisi temizlik, fan temizliği, kablo düzeni ve son olarak da işlemci ve ekran kartına termal macun uygulaması yapmanız gerekiyor.

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Kasa içerisi temizlik, fan temizliği, kablo düzeni ve son olarak da işlemci ve ekran kartına termal macun uygulaması yapmanız gerekiyor.

temizlikleri yaparım ama termal macun sürmeyi bilmiyorum.

kablo düzeni nasıl olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boostrap -- 21 Nisan 2012; 13:58:11 >

Kablo düzeni için de Plastik Kelepçe kullanabilirsiniz. Düzgün bir şekil de, kablolarınızı kasanın uygun bir yerine izole etmeniz gerekmektedir. Bu sayede kasa içerisin de sağlıklı bir Hava Sirkülasyonu oluşmuş olacaktır.

Fakat, Termal Macun uygulamasını ihmal etmeyin.

Termal macunu bir servis de yaptırabilirsiniz.

Kablo düzeni için de Plastik Kelepçe kullanabilirsiniz. Düzgün bir şekil de, kablolarınızı kasanın uygun bir yerine izole etmeniz gerekmektedir. Bu sayede kasa içerisin de sağlıklı bir Hava Sirkülasyonu oluşmuş olacaktır.

Fakat, Termal Macun uygulamasını ihmal etmeyin.

tamam termal macunu ihmal etmemeye çalışırım. kablolarıda cpu vegpu fanından uzak tutmayaçalışırım.

bunları yapsam yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boostrap -- 21 Nisan 2012; 14:04:41 >
  • quote:

Evet, yeterli olur.

peki saolun. temizledim kabloları ayarldaım yerini. enkısa zamunda macun alıcam mide kasa fanı alıcam kasa fanım yok çünkü.
    7 ay önce açıldı
    Bilgisayar ısınma
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önemli değil.

Kasa fanı olmadan, içerideki sıcak havayı nasıl dışarı atacaksın? İşte bak sorun buradan başlıyor.
  • quote:

Önemli değil.

Kasa fanı olmadan, içerideki sıcak havayı nasıl dışarı atacaksın? İşte bak sorun buradan başlıyor.

macun olarak vatan dan hangisini öneririsnizi?
  • Kasanınızın yapısını bilmediğim için fan konumlandırılmasını yazmadın.

Kasanızın önüne takacağınız bir fan içeriye soğuk hava alsın, kasanın yan kapağına fan takabilirseniz eğer bu fan da içeriye soğuk hava alsın. Kasanın arkasına takacağınız fan da içerideki sıcak havayı dışarı atması gerekiyor. Bunları düzgün bir şekil de konumlandırırsanız, soğutma açısından oldukça güzel performans alırsınız.

Kasanınızın yapısını bilmediğim için fan konumlandırılmasını yazmadın.

Kasanızın önüne takacağınız bir fan içeriye soğuk hava alsın, kasanın yan kapağına fan takabilirseniz eğer bu fan da içeriye soğuk hava alsın. Kasanın arkasına takacağınız fan da içerideki sıcak havayı dışarı atması gerekiyor. Bunları düzgün bir şekil de konumlandırırsanız, soğutma açısından oldukça güzel performans alırsınız.

http://www.vatanbilgisayar.com/Masa%C3%BCst%C3%BC%20Bilgisayar/exper-action-dr1-a43-w-intel-core-i3-2120-31-ghz-6gb-ddr3-500gb-hdd-1gb-amd-hd6570-win7-home/productdetails.aspx?I_ID=59217

kasam sunun kasasına benziyor oldukça. yani biarka tarafa takılacak yer var önde yer yok . yan kapak zatan açık durumda. ona nasıl takılır hiç bilmiyorum. ama yan kapakta delikler var takılrsa oraya takılır sanırım

• Takabileceğiniz yer yoksa, o zaman kasanın arkasına bir fan takmanız gerekmekte. Yine yan kapağa takabilirseniz, buda yeterli olacaktır.
  • Önemli değil.
  • tamam servise götürmeye çalışırım. macunu fanı takarlar sanırım ek ücret ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boostrap -- 21 Nisan 2012; 18:48:55 >

bu termal macun iyimidir? hem gpu hem cpu için. iyiyse bunu alıcam yardımlarınızı beklyorum şimdiden tekkürler. bide arkaya fan alıcam.

Orijinalden alıntı: yunusbaba98

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xilence-zub-xptpx5-2,5-gr-yuksek-performans-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=48522

bu termal macun iyimidir? hem gpu hem cpu için. iyiyse bunu alıcam yardımlarınızı beklyorum şimdiden tekkürler. bide arkaya fan alıcam.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-htk-002-u1-gp-htk-002-high-performance-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=26302
    Bunu alın macun olarak, ayrıca termal macunu uygularak bir maket bıçağının tersini kullanmanı tavsiye ediyorum.
    Arkayahttp://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-xsf-f1252-xsf-serisi-120mm-extreme-silent-fan/productdetails.aspx?I_ID=58382 bundan alabilirsiniz, Fakat havayı dışarı vericek şekilde takın.
    Ön tarafa ve varsa üst boşlugada alabilirsiniz. Ön taraftaki havayı içeri üflesin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.