Şimdi Ara

Işık Sızması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün hepsiburada dan Samsung 27'' LC27HG70QQMXUF monitör aldım test yaptığımda ölü piksel yok bulutlanma yok ancak ışık sızması var biraz. Çerçevenin etrafını komple dönüyor 2-3cm kadar merkeze doğru ilerliyor iade etmeli miyim yoksa bu kadarı her monitörde olur mu? Bu ışık sızması da karanlık odada fark ediliyor odam aydınlıkken gözükmüyor aydınlıkken sadece tepeden ve çok yakın bakınca yani çok çok zorlayınca gözüküyor ne yapmalıyım?



  • Hocam bunun kararini siz vereceksiniz. Rahatsiz etmiyorsa kullanabilirsiniz. Monitorun fiyati cok iyi, rahatsiz olduysaniz da bence degisim isteyin iade yerine.

    Hemen hemen tüm CHG modellerinda bir miktar var bu arada ayni durum. Önemli olan ne kadar oldugu.

    https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/chg70



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 27 Ağustos 2019; 10:37:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işık Sızması

    Hocam ışık sızmasının formu resimdeki gibi ama resimde görüldüğü kadar yoğun değil hani fotoğraf çekince ortaya çıktı o şekilde çıplak gözle görülmüyor gözüken kısım çerçevenin etrafında 2-3 cm çapında. Şu bilgi lazım bana bu kadar her monitörde olur veye bu kadarı fazla diye ama bunu bilen birinin direk gelip monitörüme bakması lazım sanırım.




  • Işık Sızması

    Birde hocam eğer gerekirse diye değişim için hangisini seçmem gerekiyor?
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Hocam monitörün ayarlar kısmında yerel karartma denilen bir seçenek var ışık sızması testi sırasında onu aktif edince monitörüm simsiyah oldu ve sol kerarın ortasından bir ışık sızması çıktı oldukça yüksek bir şekilde şunu fark ettim ki ben ışık sızması az derken meğersem monitörümün genelinde sızma varmış hani ben ilk test ettğimde net siyah değilmiş görüntüm o yüzden sızma az zannediyor muşum değişim istiyim ben en iyisi onu nasıl iade değilde değişim istiyorum diye belirteceğiz Hepsiburada'ya acaba?
    Bu arada monitörün fiyatı 3500 oldu bu gün ben 2700e aldım bu da beni ayrı sevindirdi zamanlamamın güzelliği yani normalde beceremem bu işleri :)
  • themfk kullanıcısına yanıt
    Her marka her model VA monitörde az veya çok bu durum var, sorun olarak kabul edilmediği için değişim de yapmazlar. "Beğenmedim" seçeneği ile sebep göstermeden 14 gün içinde iade edebilirsiniz ama alacağınız başka VA veya IPS monitörde aynı durum olacağı gibi başka sorunlar olması da muhtemel. Başka bir konuda ölü piksel yok yazmışsınız, öyleyse eğer ben olsam kendimi şanslı sayar ve kullanmaya devam ederdim.
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Değişim vermezler diyorsanız zaten fiyatı arttı ürünün iade edip aynısından sipariş edemem 2700e aldım 3500 şu an
    Monitörde yerel karartma diye bir özellik keşfettim dün gece siyah olan renklerde siyahı daha iyi alabilmek için ışığını düşürüyor bu sayede ışık sızması da hemen hemen ortadan kalkmış oluyor.
    Bununla yaşayabilirim heralde :) Karanlık sahneleri olan bir film izledim test etmek için oralara kilitlenmediğim sürece sıkıntı yok görsel zevkimi pek bozmuyor yani
  • Çok zorlarsan bütün monitörlerde illaki bir sorun bulursun. Işık sızması testi de fazla zorlama oluyor. Genel kullanımda, oyun oynarken veya film izlerken gözünü rahatsız edecek kadar sızma yoksa kullan.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Hocam renk tam net bir siyah olmadığı sürece sızma anlaşılmıyor. Artık yenisini alsam daha iyisi gelmez diye düşünüyorum :)
    Birde IPS Parlaması diye bir muhabbet varmış. Işık sızmasından farkı şu ışık sızmasında monitöre hangi açıdan bakarsanız bakın sızma ekranın aynı yerinde gözüküyor IPS parlamasında bazı açılarda sızma yok olup veya başka yerlerde gözükebiliyor benim problemim galiba bu onunda çözümü yok galiba çok büyük bütçeler verilmediği sürece ve çok kısmetli biri değilsen hemen hemen hepsinde bu olay gözükmekte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.