Şimdi Ara

IŞIK RENGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğim kadarıyla herhangi bir renkli ışığın önüne renkli jelatin koyarsak ışığın rengi değişiyor ama dalga boyu değişmiyor , bu söylediğimi bilimsel olarak açıklayan bir makale vs. varsa atabilirseniz çok memnun olurum .

Teşekkürler...

• Halen cevap bekliyorum !!!
  • Beklemede kal...

kal...

kal...

kal...

kal...

al...

ll...

l...

http://lmgtfy.com/?q=%C4%B1%C5%9F%C4%B1k+rengi+ve+dalga+boyu
  • Bilader isim geregi renk uzmaniyim diyebilirim. Sana bilimsel olarak aciklarim pc ye gecince eger beklersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işığın rengi değişmedikçe frekansı değişmez, dalga boyu ve hızı birlikte aynı oranda (ortama bağlı) değişebilir. (frekans=ışık hızı/dalga boyu)

Senin dediğin jelatinde büyük ihtimale ışık kırılıp renklerine ayrışıyordur, o yüzden rengin değiştiğini görüyorsun. Orada renk değiştiğine göre frekans da değişir, dalga boyu da değişir, ışık hızı sabit kalır. Işık hızı sadece ortama bağlı olarak değişir, mesela ışık camın içinden geçtiği anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 2 Haziran 2014; 21:19:10 >
  • Lord of the Time kullanıcısına yanıt
    Rengin değişip dalga boyunun değişmemesi diye bir şey bilmiyorum ben. Göz farklı dalga boylarını bütün olarak algılar ve renk çeşitleri böyle oluşur. Eğer ışığın önüne renkli jelatin koyarsan belirli bir dalga boyunu filtrelemiş olursun böylece renk de değişir.
  • Işık ortam değiştirirken frekansı mı değişir dalga boyu mu değişir, açıkçası şimdi benim de kafam karıştı, hemen wiki'ye baktım, şöyle diyor:

When a beam of light crosses the boundary between a vacuum and another medium, or between two different media, the wavelength of the light changes, but the frequency remains constant. If the beam of light is not orthogonal (or rather normal) to the boundary, the change in wavelength results in a change in the direction of the beam. This change of direction is known as refraction.

Kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/Light#Optics

Yani az önce dediğim gibi frekans tam olarak renkle ilişkiliymiş. Konuyu keşke bilim bölümüne açsaydın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kırmızı ışık
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyaz ışık için konuşursak beyaz ışık tüm renkleri içerir ve sen önune jelatin koyarsan jelatin filtre görevi görür ve sadece jelatının rengındekı renk var yan renkleri geçebilir ve sen sadece ana renkleri görürsün diğerleri az oranda geçer benim bilgi burda bitti başkası devam edebilir
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Bekliyorum acelem yok , teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aoheiwa

Beklemede kal...

kal...

kal...

kal...

kal...

al...

ll...

l...

http://lmgtfy.com/?q=%C4%B1%C5%9F%C4%B1k+rengi+ve+dalga+boyu

Artık bi yaş sınırı koymalılar foruma .(kimlikte yazandan bahsetmiyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Işık ortam değiştirirken frekansı mı değişir dalga boyu mu değişir, açıkçası şimdi benim de kafam karıştı, hemen wiki'ye baktım, şöyle diyor:

When a beam of light crosses the boundary between a vacuum and another medium, or between two different media, the wavelength of the light changes, but the frequency remains constant. If the beam of light is not orthogonal (or rather normal) to the boundary, the change in wavelength results in a change in the direction of the beam. This change of direction is known as refraction.

Kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/Light#Optics

Yani az önce dediğim gibi frekans tam olarak renkle ilişkiliymiş. Konuyu keşke bilim bölümüne açsaydın.

quote:

Orijinalden alıntı: R Lothbrok

Beyaz ışık için konuşursak beyaz ışık tüm renkleri içerir ve sen önune jelatin koyarsan jelatin filtre görevi görür ve sadece jelatının rengındekı renk var yan renkleri geçebilir ve sen sadece ana renkleri görürsün diğerleri az oranda geçer benim bilgi burda bitti başkası devam edebilir

quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Rengin değişip dalga boyunun değişmemesi diye bir şey bilmiyorum ben. Göz farklı dalga boylarını bütün olarak algılar ve renk çeşitleri böyle oluşur. Eğer ışığın önüne renkli jelatin koyarsan belirli bir dalga boyunu filtrelemiş olursun böylece renk de değişir.

Bir ara bitkili akvaryum ile uğraşıyordum , o zamanlar akvaryumla ilgili takıldığım forumda görmüştüm , ben dahil çok kişi (akvaryumla ilgilenen) aydınlatma için florasanlara fazla miktarda para ödüyoruz çünkü bitkili akvaryum için yapılan florasanın dalga boyu fotosentez için uygun , bunu da jelatinle vs değiltiremeyeceğim yazıyordu forumda (değiştirilebilseydi heralde alırdık normal bi florasan koyardık jelatini onca masraftan kurtulmuş olurduk).

• Bekliyorum ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.