Şimdi Ara

Işık kapalı ama ampul çakıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
32.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sorunu çözen ve üstüne giden olmamış sanırım kullanmış olduğunuz viko thea serisi ışıklı anahtarları kullanan arkadaşlar led veya tasarruflu ampul kullandıklarında pır pırlanma veya sönük yanma gibi sorunlar yaşamış ve akkor filemanlı yada helojen ampul kullanmak zorunda kalmıştır. bir arkadaşımın evine bu anahtarı ve led ampul montajı yaptım aynı sorunları yaşadım eski tip akkor ampul kullanmakta istemediğimizden olayın üstüne gittik. viko firmasının çözemediği sorun aslında çok basit avizenizin bağlantı kısmına klemens kullanarak montajını yapın ve bu klemense faz-nötr arası 0,25 watt 36K ohm luk bir direnç bağlayın sorun çözülmüş olacak. anahtar istediğiniz işlevi sağlayacaktır, yani lamba yanarken anahtar ledi sönecek lamba sönükken anahtar ledi yanacaktır. bobin ilede oluyor ama bobin lamba yanmazken rahatsız edici ses yapıyor.
  • ferdişanlı F kullanıcısına yanıt
    0,25 w 36k le isinma yaptı 0,50w 100 k da sorun yaratmadı bilginize
  • bu olay tüm tasarruf lambalarında mevcuttur. ampulün içinde bobin condansatör var.
    anahtardan fazı kesince nötr üzerinden statikte olsa lambanın condansatörleri dolmaya başlar. bu dolma süresi dört beş dakikadır
    doyuma gelincee lambanın içinde iletken civa buharı yüzünden iletime geçer ve ışıma yapar.
    bu normaldir
    condansatör 400 yada 250 volttur.
    bu statik elektriklede belli voltaja kadar tekrar tekrar dolar ve küçükte olsa ışıma yapar.
  • Merhaba arkadaşlar.Aynı sorunu bende yaşıyorum.Direnci nereye ve nasıl bağlıyorsunuz biraz daha ayrıntı verebilirmisiniz Teşekkürler.
  • florasan görünümlü 120 cm led almıştım ve benzer problemi yaşamıştım.Cevap gelmeyince ışıklı anahtarın içini açıp bir inceleyeyim dedim.
     Işık kapalı ama ampul çakıyor
    şekildeki gibi bir mantıkla küçük bir devre (diot direnç ve küçük lamba) seri bağlanarak anahtar açıkken küçük lamba ışık veriyor anahtarı kapatınca akım küçük lambadan geçmek yerine kısa devreden geçmeyi tercih ediyor ve lamba yanıyor.Görünüşte pratik ve ucuz bir çözüm gibi görünsede yaşanan sorunlara bakınca saçma bir yöntem diyebilirim çünkü anahtar açıkken akım küçük lambadan geçtiği için tüm sistemdende akım geçiyor ve bu akım pırpıra neden oluyor.Sonuçta bende farklı bir çözüm yapayım dedim.küçük lamba devresini söktüm yerine 1milyonluk direnç ve peşine küçük neon lamba koydum (kontrol kalemindeki gibi).dolayısıyla çok çok küçük akımda neon lamba yanabiliyor bu sayede pırpır yapmamış oluyor anahtar kapanıncada yine kısa devre yolundan lamba yanıyor.Bu şekilde taktım problemsiz çalışıyor ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmur35 -- 3 Nisan 2017; 16:4:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murmur35

florasan görünümlü 120 cm led almıştım ve benzer problemi yaşamıştım.Cevap gelmeyince ışıklı anahtarın içini açıp bir inceleyeyim dedim.
    şekildeki gibi bir mantıkla küçük bir devre (diot direnç ve küçük lamba) seri bağlanarak anahtar açıkken küçük lamba ışık veriyor anahtarı kapatınca akım küçük lambadan geçmek yerine kısa devreden geçmeyi tercih ediyor ve lamba yanıyor.Görünüşte pratik ve ucuz bir çözüm gibi görünsede yaşanan sorunlara bakınca saçma bir yöntem diyebilirim çünkü anahtar açıkken akım küçük lambadan geçtiği için tüm sistemdende akım geçiyor ve bu akım pırpıra neden oluyor.Sonuçta bende farklı bir çözüm yapayım dedim.küçük lamba devresini söktüm yerine 1milyonluk direnç ve peşine küçük neon lamba koydum (kontrol kalemindeki gibi).dolayısıyla çok çok küçük akımda neon lamba yanabiliyor bu sayede pırpır yapmamış oluyor anahtar kapanıncada yine kısa devre yolundan lamba yanıyor.Bu şekilde taktım problemsiz çalışıyor ;)

Fotoğraflarla yazdıklarınız destekleyebilirmisiniz? zira ben anlattığınızdan hiç bir şey anlamadım :)

• Daha basit anlatmaya çalışayım.Işıklı anahtarın içini açtığımız zaman ışığı veren minik lamba küçük bir devreye ait.o devreyi komple söktüm ve çıkardım yerine 1m ohm direnç ve 220v neon lamba taktım.çünkü anahtardaki o devre minik lambayı yakmak için akım çekiyor ve o akım tasarruf ampullerde ve led lampalarda pırpır yapmasına neden oluyor.bende yüksek direnç ve neon lamba ile bu akımı hayli düşürmüş oldum bu sayede çok düşük akım pırpır oluşmasına gücü yetmiyor. neon lambanın ışığıylada anahtarın açık/kapalı olduğunu yine belli olmuş oluyor.şemasını çizdiğim resimde soldaki florasan lamba sağdaki ise ışıklı anahtarı sembolize ediyor içini açtığınızda mantığı çizdiğim gibi olduğu görülecektir.tabi neon lambayı ışığı görünecek şekilde ve bacaklarını bantlayıp izole ederek uygun biçimde yerleştirmek gerek.yinede tam anlaşılamazsa bir ara söküp fotoğrafını çekip ekleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Işıklı anahtar kullanıyorum.. Eski tip anahtara dönemem çünkü bu yeni anahtarlara baya bir para ödedim. Mecburen bunları kullanacağım ama tasaruflu ampul ile kullanma şansım hiçmi yok? Sebebi nedir böyle olmasının?

Teşekkürler..

Philips'in bendeki tasarruflu lambalarında böyle sorun olmuyor ancak diğer markalarda bu problem oluyor. Problemin kaynağı ışıklı anahtar. Işıklı anahtarların içinde bulunan lamba nötr hattını lamba hattı üstünden aldığı sürece bu problem olur. Ancak ışıklı anahtarların arkasında tasarruflu lambalar ile kullanabilmek için ayrı bir nötr bağlantı girişi de oluyor. O zaman anahtarın içindeki lamba nötrü bu bağlantı üzerinden alıyor ve yaşadığınız problem olmuyor.

Alıntıları Göster
    Philips marka led tasarruflu lambayı takınca sorun çözüldü dediğiniz gibi.

Çok teşekkür ederim bilgi aktarımınız için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek :) 4 sene olmuş şaka bir yana :)
  • Aynı sorun bizde de oldu, tasarruflu lamba kapalıyken sürekli çakıyordu. Lambaya giden elektrik tellerini kontrol ettiğimde, birisinde sürekli elektrik olduğunu gördüm.

Lambada sürekli elektrik olması ve nötr ün anahtarla verilmesi doğru veya olabilecek bir şey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UGUR19 -- 8 Eylül 2018; 9:28:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UGUR19

Aynı sorun bizde de oldu, tasarruflu lamba kapalıyken sürekli çakıyordu. Lambaya giden elektrik tellerini kontrol ettiğimde, birisinde sürekli elektrik olduğunu gördüm.

Lambada sürekli elektrik olması ve nötr ün anahtarla verilmesi doğru veya olabilecek bir şey mi?
    anahtara bağlanan kabloların uçları gereğinden uzun soyulmuş olabilir. amatörler tarafından sık yapılan bir hatadır. elektrik bağlantılarında, kablo iletkenleri dışarı taşmamalıdır. öyle bir şey varsa, dışarı taşan kısımları, dibinden kesilmelidir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.