Şimdi Ara

Işık hızıyla ilgili kafama takılan birşey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu formülde cismin hızı V , ışık hızına yaklaşırsa V=c durumunda sayı/sonsuz belirsizliğinden ifade sonsuza gidiyor ve sonsuz kütle gerekiyor.Peki benim merak ettiğim şey olay yalnızca matematiksel mi ? Şöyle bir örnek vermek gerekirse:

Bir tabela olsun.Tabelada aynen şöyle yazsın:

''100 m/s hızla giden araçların sahiplerinin ehliyetine el konulur!''

Şimdi mantıken 100m/s hıza ulaşmak için 1-2-3-4-.......95-96-97-98-99 m/s hız aşamalarının hepsini geçeriz.
    Peki ya direk olarak 101 m/s hızla harekete başlamış olsak? Yani hiç 100 m/s ifadesine uğramadan harekete başlamış olsak?
    Mantıken kuralı çiğnememiş oluruz.
    Şimdi aynı şeyi ışık hızı için denesek.

Hızımızı V=c olmadan direk c'den yüksek bir hızla başlayabilirsek o zaman formüle göre bir sorun olmayacaktır?

Normal şartlarda c hızına uğramadan c hızını geçmemiz mümkün değildir.Peki herhangi bir şekilde c'ye uğramadan 1,1c gibi bir hızla ilerlesek o zaman bu kütle belirsizliği ortadan kalkmış olmaz mı?
    Pratikte Olurunu olmazını sormuyorum tek merak ettiğim şey şu '' Işık hızına ulaşmadan , o hızı direk geçmek formüle göre mümkün müdür ? ''
    Çünkü eğer bu olay mümkünse sonsuz kütle problemine takılmamış olacağız.

Not: Lise öğrencisiyim öyle muazzam derecede Fizik bilgim yoktur yanlış bir ifade kullandıysam affola ama hep merak etmişimdir.Yorumlarınızı bekliyorum.

• merhaba liseden yeni mezun oldum ve fizikte bu konuyu işlemiştik ve hatırladıklarımı yazayım ilk olarak 101 m\s hızla harekete başlamak bu sorduğun soruyla pek örtüşmüyor gibi çünkü evrende en hızlı olan şey ışıktır örneğin 1,5 c gibi hıza ulaşamazsın hatta compton saçılma deneyiydi yanlış hatırlamıyorsam bir fotunu durgun bir elektrona çarptrıyordu burdan saçılan fotonun hızı sabitti(Hızı değişmiyordu).Demek istediğim pratikte ışık hızına ulaşılamaz verdiğin denklemden ötürü bir ikincisi ise ışık hızından daha hızlı gidemezsin.Hatta şöyle bir düşüncede vardı uzayda bir uzay aracı ışık hızına çok yakın hızda ilerliyor bu uzay aracının içinden atılan ve hızı ışık hızına yakın bir parçacık var. bu parçacığa ne olur gibi bir düşünceydi sanırım.Şu an cevabının ne olduğunu hatırlamıyorum ama kesinlikle cevabı hızı ışık hızını geçiyor değildi.Neyse konuyu dağıttım ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Öncelikle arkadaşım bu konu ile ilgili bir konu şuanda mevcut orada önce konuyu okursan daha yararlı olur ve sormak istediğini yine orada sorabilirsin. araştırmadan konu açmak konu kalabalığına sebep oluyor...

İşte konu

http://forum.donanimhaber.com/m_40953207/mpage_1/key_/tm.htm
  • 1,1c diye bir şey yok. Işık hızı hiçbir şekilde geçilmez. 0,8c - 0,9c yani ışık hızına yakın değerler olabilir ancak. Forumda defalarca sorulan sorulardan birisi buda. Konu açmadan önce Arama butonunu kullansaydınız keşke.
  • böyle birşey mantık dışı, belli bir hıza ulaşmak için ivme gereklidir ve ivme de zamana bağlıdır dolayısıyla biranda hız 1km/saniye bile yükseltilemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

böyle birşey mantık dışı, belli bir hıza ulaşmak için ivme gereklidir ve ivme de zamana bağlıdır dolayısıyla biranda hız 1km/saniye bile yükseltilemez

ışık ivmeleniyormu?
  • hayır ivmelenmiyor ancak fotonlar kütlesiz parçacıklardır

quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

böyle birşey mantık dışı, belli bir hıza ulaşmak için ivme gereklidir ve ivme de zamana bağlıdır dolayısıyla biranda hız 1km/saniye bile yükseltilemez

ışık ivmeleniyormu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.