Şimdi Ara

Işık hızı ile ilgili teorim ve sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ışık hızıyla ilgili ve geleceğe ışınlanma ile ilgili kafamda kurduğum teorileri size aktarmak istiyorum.

Şimdi ışık hızı 300bin km ya biz ışık hızına yakın atıyorum 250bin km hızla ilerleyen bir tren yaptık varsayalım ve bu trenin içine bir adet vıdeo kayıt kamerası ve bir adetde kurbağa köpek yada kedi koyalım ve trenin start duşuna basıp çalıştıralım ve bu tren O dairesi içinde dönüp dursun ve trenin vagonu felan olmasın.Bu treni 250bin ışık hızından hesaplayalım ışık yılına göre 12 saat çalıştıralım ve içindeki canlıları ve objeleri trenin içine yerleştirdiğimiz kameradan izleyelim ve eninde sonunda bu treni durduracaz ve gelelim trenin içinde yaşananlara.Bu tren içindeki kedi,köpek,kurbağa ise bizim zamanımızdan 20 30 yıl ilerde olacak ışık hızına göre değilmi?o halde biz yerleştirdiğimiz kamerada trenin içinde olanları kendi zamanımıza göre görmedikmi? ama trendekiler için neden olay farklı olsun?İşte beyinin işlevini kaybettiği olay bu.Burada insanlığın önemsiz gördüğü bir boşluk var ve o boşluğun içini tamamlamamız gerek.

Sizinde cevapalrınızı bekliyorum

• Eğer trenin içerisindeki objeler zamanda yolculuk yapacaksa kameranında bu yolculuğa katılması gerekir.Dolayısıyla görüntü alınabileceğini zannetmiyorum.Görüntü alsa bile o görüntüde zaman olgusunun olmayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelizm -- 30 Eylül 2012; 1:56:10 >
  • Senin o kamerayı alabilmen için teorine göre 20 30 yıl zaman geçip o treni çalıştırdığın yere gitmen lazım. Ayrıca bana göre onu zamanda ileri fırlatabilmek için sadece ışık hızı yeterli değildir. Sabit yer çekimi üzerinde oluşturduğun hız seni zamanda ileri götürmez. Yapmış olduğun deneyde bana kalırsa kamera görüntü almaz ve içindekiler ölür. ( Tren içindeki koşullar hakkında bilgi olmadığı için böyle söylüyorum )
  • quote:

Orijinalden alıntı: naklan

Beyler ışık hızıyla ilgili ve geleceğe ışınlanma ile ilgili kafamda kurduğum teorileri size aktarmak istiyorum.

Şimdi ışık hızı 300bin km ya biz ışık hızına yakın atıyorum 250bin km hızla ilerleyen bir tren yaptık varsayalım ve bu trenin içine bir adet vıdeo kayıt kamerası ve bir adetde kurbağa köpek yada kedi koyalım ve trenin start duşuna basıp çalıştıralım ve bu tren O dairesi içinde dönüp dursun ve trenin vagonu felan olmasın.Bu treni 250bin ışık hızından hesaplayalım ışık yılına göre 12 saat çalıştıralım ve içindeki canlıları ve objeleri trenin içine yerleştirdiğimiz kameradan izleyelim ve eninde sonunda bu treni durduracaz ve gelelim trenin içinde yaşananlara.Bu tren içindeki kedi,köpek,kurbağa ise bizim zamanımızdan 20 30 yıl ilerde olacak ışık hızına göre değilmi?o halde biz yerleştirdiğimiz kamerada trenin içinde olanları kendi zamanımıza göre görmedikmi? ama trendekiler için neden olay farklı olsun?İşte beyinin işlevini kaybettiği olay bu.Burada insanlığın önemsiz gördüğü bir boşluk var ve o boşluğun içini tamamlamamız gerek.

öncelikle trenin içindekiler ileri gitmez zamanda geride kalırlar çünkü zaman onlar için yavaş akmaya başlar ayrıca trenin içine koyduğun kamera için de zaman yavaşlayacak dolayısıyla kayıtları seyrettiğinde anormal hiçbirşey göremeyeceksin

• Trenin icindeki canlilar zamandan geri kalir cunku isik hizina yaklasan bir cismin kutlesi artar , artan kutle uzay - zamani bukecegi icin zamanda geri kalacaklardir. Zaten tren isik hizina yakin bir hizda gittigi icin kameranin goruntu almasinin imkansiz olacagini dusunuyorum . Ya da soyle dusunebiliriz siz isik hizinda gitseniz bir aynada kendinizi gorebilir misiniz ?
  • Bir kere o deney dünya üzerinde olamaz çünkü tren öyle bir açısal (dairesel) hızda donerse inanılmaz bir g kuvveti oluşur ki millet atomlarına ayrılır. Hadi bunu bir sekilde hallettik.
    Çemberin merkezindeki görüntü trene gelene kadar tren bir miktar ilerlemiş oluyor kameranın aldığı görüntü en fazla 1 sn gecikmeli olur. Zaman her iki yer icinde aynı ilerler. Fakat tren o hızla bir yerden uzaklassaydi ozaman isler değişirdi. Yine aynı zaman yaşanırken mesafe uzadıkça trendeki kamera sabit noktanın gecmisini görecekti. Ama gecmise gitme gibi bir olay degil sadece görüntünün geç gelmesinden dolayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Srn trenin icindeki yasami goreceksin ancak o anki zaman trene gore daha hizli akacak disardan bir gozlemci freni daha yavas gorecek ancak benimde kafam karisti yarin sakince aciklamaya caliscam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Sabit Kamera ile İlgili Sorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Beyler ışık hızıyla ilgili ve geleceğe ışınlanma ile ilgili kafamda kurduğum teorileri size aktarmak istiyorum.

kurbağa bizim zamanımızdan 20-30 yıl ilerde olucak demişsinde
    ne alaka
    12 saat gitmeyecekmi tren?
    o değilde

ben bişe anlamadım hız 300 değilde 250 ise bişe olmazki.sadece zaman yavaş filan geçer o kadar.yav tren 20 yıl gidecek deseydin(vs) ozaman düşünürdükte.12 saat gidecek yani

• Kafa karışacak bir durum yok. Düşüncesel noktada zaman sizin için yavaş akacak ileri bir zamana gitmiş olmayacaksınız. Bunu başaramadığımızdan mantıklı gelmeyebilir. Ancak kainatta ışık veya anlaşılması itibari ile görüntü ışık hızı ile ilerler. Siz ışık hızı le gitseniz bile o anı yakaşayacaksınız ve durduğunuzda kalktığınızdan çok uzun zaman bile geçmiş olsa siz sadece çok kısa bir zamanda geri dçnmiş gibi olacaksınız. Eğer ışık hızının imkanı varsa fiziksel olarak bu hızın üstüne çıkmak imkansızdır. Zira imkansız olan durumlar ortaya çıkacaktır.
  • Bilgiler ve yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

Geleceğe yapmış olduğun zaman yolculuğunda kamera koyup trende izlediğin canlılar da bir değişiklik olmayacak yine 12 saat geçirmiş olacaklar fakat döndüklerinde siz değişmiş olacaksınız ve yukarıda ki bir arkadaşın dediği gibi senin o kamerayı alabilmen için seninde o treni çalıştırdığın yere gitmen lazım. Çünkü cisim hızlandıkça, cismin zamanı genişler, senin değil.

• Kameralar saniyede aşağı yukarı 4, 5fps çekim hızına sahiptir. Eğer ışık hızı ile gideceksek, görüntü kameraya gidene kadar uzun bir süre geçmiş olur. Özet olarak : seninde o trenin içinde olman gerekiyor o videoyu izleyebilmen için.
  • Zaman yolculugunda yercekimin onemi yokmu arkadaslar bilgi verirseniz sevinirim.. eger oyleyse bu deneyin dunyada yapmanin bir anlami yok dimi..?

• quote:

Orijinalden alıntı: DuffyDuck205

Zaman yolculugunda yercekimin onemi yokmu arkadaslar bilgi verirseniz sevinirim.. eger oyleyse bu deneyin dunyada yapmanin bir anlami yok dimi..?

yooo aslında anlamlı sadece dünyanın kütlesinden ötürü hesaba katışması gereken küçük bi pay daha var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.