Şimdi Ara

Isı sorunu ( oyun oynayamıyorum )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sanlıurfa lı arkadaşlara söylüyorum söyle gerçek tamirci pc den iyi anlayan ısınma problemim var bf3 oynayamıyorum yaaa pc boşta 50*57C de sistemim

işlemci AMD FX 8150

anakart M5A97 EVO

RAM 8GB RİPJAWS SKİLL

ekran kartı ATİ RADEON 5870 1 GB 256 BİT

İŞLEMCİ SOĞUTUCU CORSAİR H80

power suplly CORSAİR GX750W BRONZE

çare arıyorum çare
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibhalyet

Arkadaşlar sanlıurfa lı arkadaşlara söylüyorum söyle gerçek tamirci pc den iyi anlayan ısınma problemim var bf3 oynayamıyorum yaaa pc boşta 50*57C de sistemim

işlemci AMD FX 8150

anakart M5A97 EVO

RAM 8GB RİPJAWS SKİLL

ekran kartı ATİ RADEON 5870 1 GB 256 BİT

İŞLEMCİ SOĞUTUCU CORSAİR H80

power suplly CORSAİR GX750W BRONZE

çare arıyorum çare

overclok yaptınmı ?
    işlemci ve ekran kartı fanlarında termal macunları yenile ve temizle
    kasa içerisinde hava sirkülasyonu için ayrıca fan tak
    ve bu sıcaklarda normalden daha fazla ısınma yapması normal özellikle urfa gibi bi yerde
  • Yok ya ne overlocku hc anlamam bile oyunlatda hemn isiniyo moralim bozuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibhalyet İ kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 20:18:49 >
  • oyun oynayamıyorum derken neyi kastettiğini anlayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

soğutucu sanırım tam oturmamış, iyice tekrardan kontrol edin. aynı soğutucu ile montajda tam oturmamasından kaynaklı boştaki ısıları yüksek olan vardı.

tam oturmustur heralde daha ne kadar oturtabilirim ki bastırarak taktım

ayrıca oyun derken normal diğer oyunları oynayabilirim fakat bf3 multiplayer oynarken 5 dk oynayıp sistem kapatıyor kendisini

bu arada herkese tşk ederim ilgilenen arkadaşlar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhalyet -- 29 Ağustos 2013; 10:10:48 >
  • ibhalyet İ kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 20:19:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Amd 8150 gibi bir işlemcinin boşta 50 derece olması aslında bakarsan doğal. Bir işlemci max. 80 ya da 90 derecelere gelmeside normal (oyundayken) ya soğutucunu değiştir ya da bir stok fanı tak dene bakalım bir fark görecekmisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boorock99

Merhaba,

Amd 8150 gibi bir işlemcinin boşta 50 derece olması aslında bakarsan doğal. Bir işlemci max. 80 ya da 90 derecelere gelmeside normal (oyundayken) ya soğutucunu değiştir ya da bir stok fanı tak dene bakalım bir fark görecekmisin ?

işin ilginç yanı stok fanı takıp oynadığımda oyun kapanmıyor ama öyle bir ses geliyorki fandan 6657 rpm dönüyor 1saat sonra sağ altta warning uyarısı çıkıp 66C volt gibi bişe çıkıp ben de oyunu kapatıp bilgisayarı kapatıyorum.Diğer soğutucu takmak istediğimde (corsair h80) stok fanı çıkarırken işlemci öyle bir yapışmışki fana anakarttan fana yapışmış şekilde çıkardım :)) hatta macunlar biraz anakrta sıcramış işlemcinin diğer yüzeyine sıcramıs yemizleyene kadar anam ağladı şu anda corsair h80 takılı şu ada bu yazıyı yazarken sıcaklık 51C derecede sadece crome açık ve nette bunları yazıyorum birazdan da kontrol edicem tam oturmuş mu oturmamış mı diye

• az önce şimdi tekrardan soğutucu çıkarıp yeniden taktım bu sefer tam oturmuştur çünkü vidaları artık öyle bir sıktımki yerinden kıpırdamıyor tornavidayla sıktım bu kez sıcaklık yine aynı galiba bu sefer soğuk havayı beklicem bu oyunu oynamam için :((((
  • Ne kadar can sıkıcı bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibhalyet

quote:

Orijinalden alıntı: boorock99

Merhaba,

işin ilginç yanı stok fanı takıp oynadığımda oyun kapanmıyor ama öyle bir ses geliyorki fandan 6657 rpm dönüyor 1saat sonra sağ altta warning uyarısı çıkıp 66C volt gibi bişe çıkıp ben de oyunu kapatıp bilgisayarı kapatıyorum.Diğer soğutucu takmak istediğimde (corsair h80) stok fanı çıkarırken işlemci öyle bir yapışmışki fana anakarttan fana yapışmış şekilde çıkardım :)) hatta macunlar biraz anakrta sıcramış işlemcinin diğer yüzeyine sıcramıs yemizleyene kadar anam ağladı şu anda corsair h80 takılı şu ada bu yazıyı yazarken sıcaklık 51C derecede sadece crome açık ve nette bunları yazıyorum birazdan da kontrol edicem tam oturmuş mu oturmamış mı diye

Walla hocam işlemcinin ısınmasını direkt olarak soğutucusuna bağlarım ben... Çok büyük bi ihtimal soğutucularından diye düşünüyorum.

• Öncelikle belirtmek isterim kendi teçrübelerime dayanarak Amd işlemcilerinin ısı problemi artık bana normal geliyor. 50 derece bir ısı pek bir problem degil ben suan 90 larda kullanıyorum yinede çalışıyor birazdaha ısınırsa (şuan intel kullanıyorum) kendini ve makineyi kitleyerek koruma sağlamaya çalısıyor.

Amd işlemcilerde ise bu riskki alamak biraz yanlış olur amd işlemciler en azından ben eski serilerini kullandım pek kendini ısıya karsı koruyamıyor 2 tane işlemci yaktım öyle. Buna yapabileceğin yeni bir işlemci fanı/sogutucusu almak olur. Zaten amd işlemciler için standart soğutucu kitini kullanmanı tavsiye ortala etmem 45 Tlye ucuz ama standart işlemci fanı/sogutucusundan daha iyi bir donanım alabilirsin.

Ayrıca sadece ısı işlemci ile ilgili problem yaratmaz makinende bir sürü ısı yayan malzeme var sanlıurfa gibi bir yerde 50 derece yine iyi görüyorsun :D Benden sana bir bilgisayar kullanıcısı olarak tavisiye su sogutma sistemlerini incele. Tüm ısı sorununa kesin çözüm

• ya artık bende ne yapacağımı şaşırdım :(((
  • arkadaşlar sıcaklıktan deilmiş şöyle bişe var galiba güç yetmiyormus dediler benim power suplly de 3 tane molex çıkışı var biri HDD ye biri işlemci soğutucusuna (corsair H80 ) geriye bir tane kalıyor ama ekran kartına 2 tane lazım (ATİ RADEON HD 5870 1GB 256 BİT) hal böyle olunca bende aşağıdaki linkten bir tane aldım

http://urun.gittigidiyo...1-erkek-3-disi-73354006

yanlız anlamadığım nokta benim power suplly cooler master 750W+80 PLUS BRONZE KULLANIYORUM NASIL GÜÇ YETMİYOR ONU ANLAMIŞ DEĞİLİM nasıl haledecem yardım edermisiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.